Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

detoxifierea organismului


Recommended Posts

cand e necesara? o data pe an? as vrea sa aud experiente, dar nu cu produse gen colon-help sau altele. ci prin alimentatie. eu deja am o zi pe saptamana sau la 10 zile cand consum fructe si legume, crude in majoritate. astept impresiile voastre.
Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

subiectul este excelent si...vast. am citit pe tema asta de mi s-a lipit retina pe monitor si parca tot mai aflu ceva nou in fiecare zi. un detox de succes trebuie personalizat... daca modificarile de dieta sint prea drastice, probabilitatea de esec este iminenta. in viziunea mea, o "curatire" efectiva a organismului se face prin eliminarea completa a produselor animale (inclusiv lactate, oua, etc), gluten si cam tot ce inseamna cereale cu mici exceptii (brown rice, millet, quinoa, amaranth), orice vine "la cutie" sau este procesat, zaharul de orice fel inclusiv indulcitorii artificiali, cafeaua, alcoolul (fumatul interzis, se intelege). ce ramine? vegetalele proaspete (cu exceptia rosii, porumb, ciuperci, ardei, cartofi), vlastari si seminte incoltite, cartofi dulci (yams), nuci si seminte (cu exceptia peanuts, pistachios, cashews), fasole, linte. Ca si condimente: natural spices and herbs, garlic, ginger, etc. Mincarea poate fi cruda, gatita in casa (la abur sau cuptor, fara prajeli!) gen supe sau combinat: supa si salata :) Fructe proaspete in cantitati moderate (zaharul fie el si natural, e tot zahar!) si separat de orice alt aliment De baut: apa cit cuprinde, ceaiuri detoxifiante (green, dandelion, milk thistle, rooibos, etc) Asta fuse la capitolul mincare/bautura... Acum trebuie avut in vedere ca eliminarea toxinelor se face cu ajutorul a 4 sisteme/ organe: sistemul digestiv, rinichi, piele si plamini (defecatie, urina, transpiratie si respiratie) Primele 2 sint acoperite prin alimentatie. Pentru celelalte doua recomand dry brushing in fiecare dimineata pentru eliminarea celulelor moarte si eficientizarea transpiratiei in combinatie cu miscare zilnica (sport) - orice forma de miscare care va va face sa transpirati. De asemenea este recomandata respiratia de tip Diafragmatic care elimina aerul "statut" din regiunea inferioara a plaminilor si introduce aer proaspat in corp. Nu in ultimul rind, un detox serios include suplimente: ulei de peste, vitamina C, enzime digestive sau mai ieftin otet de mere cu 20 min inainte de masa, seminte de in/chia macinate, dimineata pe stomacul gol un pahar de apa cu jumatate de lamiie stoarsa. Primavara si toamna sint anotimpurile ideale pentru detoxifiere. Lungimea depinde de fiecare cit rezista: 2-3-4 saptamini. O varianta usoara pentru persoane care n-au un regim de mincare tocmai sanatos dar vor sa faca o schimbare, simpla eliminare de gluten, produse animale si zahar este un pas inainte. Cum spuneam, depinde de la caz la caz [:)] p.s. - in perioada de detox, trebuie eliminat/ redus stresul pe cit posibil; stresul este agentul nr. 1 care aduce ph-ul corpului in stare acida => dezechilibru, boli etc.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu mai fac cite un detox in plus o data/2 ori pe sapt sint vegana si in rest vegetariana, dar imi prinde bine sa nu maninc lactate sau oua. Allure,excelente idei, dar am o intrebare: - de ce nu rosii, porumb sau ardei la detox? Semintele de chia nu trebuie macineta, sint fff mici, ca si cele de mac. Mie imi plac f mult. As adauga ca semintele de in se macina doar cit maninci pe moment si nu e bine sa faci excese, cred ca o lingurita pe zi e suficient. Daca iei seminte de in si chia in perioada detox nu mai e nevoie de ulei de peste , semintele contin destul omega 3 si mergi pe pricipiul de detox total, fara peste. Ceaiul verde e excelent dar eu nu pot renunta la cafea nici moarta. Folosesc la indulcire stevia. Cam astea as adauga la ce a zis Allure. A, si cit mai multe "verzituri" proaspete. Ma gasiti aici: http://aloneinholyland.blogspot.com/ https://twitter.com/#!/Ramona2006 http://pinterest.com/ramona_lazar/
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ramona, semintele de in/ chia sint o sursa excelenta de fibra dar NU de omega 3s Informatia despre semintele de in este de cele mai multe ori incompleta. Ele contin o cantitate mare de alpha linolenic acid dar care nu este 'bioavailable'. Sinteza de EPA si DHA (cele 2 forme importante de omega) din ALA nu se face eficient de catre organism (unele studii indica mai putin de 1% rata de absorptie). Inul nu contine decit ALA. Uleiul de peste contine in cantitati mari EPA si DHA. Daca exista vreun compromis pe care un vegetarian ar trebui sa-l faca este acesta: suplimente de fish oil. http://www.livestrong.com/article/104154-fish-oil-vs.-flax-oil/ Semintele de chia le macin pentru ca altminteri imi ramin in dinti si ma enerveaza [:D] Desigur, se macina proaspat... O lingurita pe zi nu este suficient, eu am observat "reactii" positive cind am marit doza la 2 linguri rase pe zi in shake-ul de dimineata (la recomandarea N.D-ului meu) Porumb nu recomand pentru ca ingrasa si este GM in proportie de 99% ("traiasca" Monsanto!) si este greu digerabil ca majoritatea granelor. Rosiile, ardeii, vinetele fac parte din clasa numita "night shade" care contine niste substantze inflamatorii. Persoanele care sufera de reumatism sau alte boli de natura inflamatorie ar trebui sa se fereasca de aceste produse. p.s. - complicat cu alegerea suplimentelor/ vitaminelor. Am descoperit ca 90% din ce se gaseste pe piata este apa de ploaie, nu numai ca nu furnizeaza ce scrie pe eticheta, mai si dauneaza! (contin metale grele si alte mizerii) Industria aceasta nu este regulata de nimeni, fiecare face/vinde ce vrea...dar asta e alt subiect.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Allure, Dankeschön. nu doresc produse gen colon help sau altele care sunt pe piata. chiar primesc mereu rugaminti sa cumpar una alta, ca ajuta si ma fac sa arat ca noua [:D] am observat ca orice produs nou aparut pe piata, infiereaza celelalte produse. ca ei sunt cei mai cei, ca au fost facute studii, ca produsele lor ajuta si sunt din gama cea mai noua. si cea mai enervanta replica este ca trebuie sa consumi produsul respectiv minimum 6 luni, dar ei recomanda un an ptr rezultate excelente. acuma nu vreau sa contest si sa spun ca produsele gen aloe vera sau altele de gen nu ajuta si sunt nocive.
Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...