Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

O reteta in franceza, ma ajuta cineva?


Recommended Posts

Imi poate masura sau spune cineva cati ml are "1 tasse a cafe"? Eu am o cescuta ratacita prin casa (nu beau de obicei cafea) si daca masor continutul imi ies 150 ml. Pe Google, am gasit, asa mai greu, ca ar fi 100 ml. Pentru cine ma lamureste, dau la schimb reteta [:)]: http://www.cartenoire.fr/news/recettes/Recette-fondant.pdf Dar si mai si este filmuletul, ar trebui pus la "arta" nu la "bucatarie": http://vimeo.com/29116402 [url="http://www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628040874089/"]Copilaria, o data-n viata... (foto)[/url] [url="http://www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628085332016/"] Un fluture (de noapte) pe zi si alte [biz](tot foto)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

  • Administrators
Eu stiu din diverse surse ca: 1 tasse (sau 1 cup - o ceasca) = 250 ml poate stie cineva sigur...sau cel putin sa confirme.. O zi frumoasa tuturor! Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

la tasse a cafe este, inca, aia de pe vremea bunicii...adica de 100-125 ml (asa se serveste cafeaua in franta) . daca te uiti pe fotografiile retetei o vezi, mai la sfarsit. bautorii de cafea din generatiile mai noi folosesc cesti mai mari (chestie de design, comoditate, optiune personala) cu exceptia acelora care au copiat modelul american si beau cafeaua din cana de ceai. [flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc tuturor penru raspunsuri! Pana la urma am pus 100 ml cum mi-ati confirmat si voi Mik, Glimmer. Da' nu mi-a iesit bunatatea :). Sa nu va suparati ca nu va acuz, vina este a mea. Asa ca, daca stie cineva cum sa repar ce-am gresit, as incerca-o din nou, candva. Intai, am folosit ciocolata cu 60% cacao iar cand am topit-o impreuna cu untul, nu arata atat de groasa spre sfarsit precum in filmuletul lor. Oare o ciocolata cu 70 sau 80% cacao sa dea o compozitie mai teapana? Apoi, dupa ce am adaugat cele 3 linguri de faina.... nu s-a schimbat prea mult, iar cei 100 ml de cafea au inmuiat-o de tot, nici gand sa se aseze in forme cu "mot" care sa se ceara nivelat cu lingura. Asa ca, din ochi, am adugat faina, prea multa pana la urma, de-a iesit un fel de brownie teapan... In primul rand ma gandesc ca data viitoare sa pun numai 50 ml cafea tare, poate sa schimb ciocolata si sa folosesc mai putina faina. Dar cata ca sa iasa crusta si dedesubt moale? [url="http://www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628040874089/"]Copilaria, o data-n viata... (foto)[/url] [url="http://www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628085332016/"] Un fluture (de noapte) pe zi si alte [biz](tot foto)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...