ML Publicat Mai 14, 2012 Raport Distribuie Publicat Mai 14, 2012 Imi poate masura sau spune cineva cati ml are "1 tasse a cafe"? Eu am o cescuta ratacita prin casa (nu beau de obicei cafea) si daca masor continutul imi ies 150 ml. Pe Google, am gasit, asa mai greu, ca ar fi 100 ml. Pentru cine ma lamureste, dau la schimb reteta [:)]: http://www.cartenoire.fr/news/recettes/Recette-fondant.pdf Dar si mai si este filmuletul, ar trebui pus la "arta" nu la "bucatarie": http://vimeo.com/29116402 [url="http://www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628040874089/"]Copilaria, o data-n viata... (foto)[/url] [url="http://www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628085332016/"] Un fluture (de noapte) pe zi si alte [biz](tot foto)[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators Anda08 Publicat Mai 14, 2012 Administrators Raport Distribuie Publicat Mai 14, 2012 Eu stiu din diverse surse ca: 1 tasse (sau 1 cup - o ceasca) = 250 ml poate stie cineva sigur...sau cel putin sa confirme.. O zi frumoasa tuturor! Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Miriluta Publicat Mai 14, 2012 Raport Distribuie Publicat Mai 14, 2012 In DE se face diferenta intre cana si ceasca. Cana are cam 250ml, ceasca cam 150ml. Eu cred ca reteta se refera la o ceasca Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
glimmer Publicat Mai 15, 2012 Raport Distribuie Publicat Mai 15, 2012 Poate te ajuta precizarile de [url="http://www.yabiladi.com/forum/petit-rappelle-d-equivalence-pour-celles-54-1423019.html"]aici[/url]. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Publicat Mai 15, 2012 Raport Distribuie Publicat Mai 15, 2012 ML, fa o medie [:)]. si eu as zice ca o ceasca de cafea are cam 150ml (ca ar intra si un capuccino [:D]), 100ml mi se par cam putin. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
manon Publicat Mai 15, 2012 Raport Distribuie Publicat Mai 15, 2012 la tasse a cafe este, inca, aia de pe vremea bunicii...adica de 100-125 ml (asa se serveste cafeaua in franta) . daca te uiti pe fotografiile retetei o vezi, mai la sfarsit. bautorii de cafea din generatiile mai noi folosesc cesti mai mari (chestie de design, comoditate, optiune personala) cu exceptia acelora care au copiat modelul american si beau cafeaua din cana de ceai. [flo] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mik Publicat Mai 15, 2012 Raport Distribuie Publicat Mai 15, 2012 In reteta e vorba de o ceasca mica. Cam 80-100ml si cafea concentrata. (cred ca o doza mica facuta la o masina Nespesso ar fi suficienta. Mik. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andieelen Publicat Mai 15, 2012 Raport Distribuie Publicat Mai 15, 2012 N-am baut cafea in Franta, am baut in Italia, daca te ajuta cu ceva. Cestile lor au 50 ml si sunt aproape crema nu lichid. Andi, mami lui Codrut (30.01.2012) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ML Publicat Mai 16, 2012 Raport Distribuie Publicat Mai 16, 2012 Multumesc tuturor penru raspunsuri! Pana la urma am pus 100 ml cum mi-ati confirmat si voi Mik, Glimmer. Da' nu mi-a iesit bunatatea :). Sa nu va suparati ca nu va acuz, vina este a mea. Asa ca, daca stie cineva cum sa repar ce-am gresit, as incerca-o din nou, candva. Intai, am folosit ciocolata cu 60% cacao iar cand am topit-o impreuna cu untul, nu arata atat de groasa spre sfarsit precum in filmuletul lor. Oare o ciocolata cu 70 sau 80% cacao sa dea o compozitie mai teapana? Apoi, dupa ce am adaugat cele 3 linguri de faina.... nu s-a schimbat prea mult, iar cei 100 ml de cafea au inmuiat-o de tot, nici gand sa se aseze in forme cu "mot" care sa se ceara nivelat cu lingura. Asa ca, din ochi, am adugat faina, prea multa pana la urma, de-a iesit un fel de brownie teapan... In primul rand ma gandesc ca data viitoare sa pun numai 50 ml cafea tare, poate sa schimb ciocolata si sa folosesc mai putina faina. Dar cata ca sa iasa crusta si dedesubt moale? [url="http://www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628040874089/"]Copilaria, o data-n viata... (foto)[/url] [url="http://www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628085332016/"] Un fluture (de noapte) pe zi si alte [biz](tot foto)[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
buli Postat Mai 16, 2012 Raport Distribuie Postat Mai 16, 2012 ah, eu abia asteptam sa vii sa spui cum ti-a iesit, mi s-a parut foarte interesanta reteta. iar filmul e ... uau! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.