Mik Postat Mai 16, 2012 Raport Distribuie Postat Mai 16, 2012 ML, [flo] am citit reteta si e facuta pentru cei din Europa. [8D] Am trait in Mexic si stiu ce spun. Explic : ciocolata neagra trebuie sa fie fara lapte praf in ea numai cu unt de cacao, pudra de cacao si zahar. Poate ar trebui si zahar nitel mai putin. Apoi din cantitatile initiale de unt si faina trebuie sa scazi ce pui pe cescute cind le tapetezi : deci unt pentru topit e doar 125g si faina pusa in compozitie e doar 2 linguri (adica 40g). Incerc sa gasesc in casa cestile din acroroc rezistente in cuptor sa fac si eu asa ceva. Sa nu uit : incearca sa pui faina cernuta caci creste mai bine. Mik. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ML Postat Mai 16, 2012 Autor Raport Distribuie Postat Mai 16, 2012 Asa-i, fascinant, Buli. Mai aveam pe undeva pastrat pentru copii un film asemanator cu extractia mierii din fagure. Pe asta l-au vazut de 4 ori :). Mik, hai, lamureste-ma daca faci, te rog. Interesant ce spui, eu am "turnat" la faina!!!! De fapt, nici faina nu-i "faina" :), caci am alergie la cea din grau si folosesc una cu gluten redus. Dar nu-i bai ca aspect, caci este pt. noi nu musafiri. Consistenta nu a iesit deloc, la gust a fost destul de buna. Pana la urma ciocolata aia sa aiba ce procent cacao? 100%? Cred ca gasesc Lindt aici, poate si altceva. [url="http://www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628040874089/"]Copilaria, o data-n viata... (foto)[/url] [url="http://www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628085332016/"] Un fluture (de noapte) pe zi si alte [biz](tot foto)[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mik Publicat Mai 16, 2012 Raport Distribuie Publicat Mai 16, 2012 ML, faina (poate fi, cred, si fara gluten sau maizena) o pui in compozitie si numai o inglobezi (cu o lingura de lemn sau ce ai tu) dar nu o freci. Ciocolata e "chocolat noir", adica 60-70% cacao, fara grasimi vegetale afara de untul de cacao si fara lapte praf (ciocolata asta nu o gaseam in Mexic, Hashley era destul de buna si inca o marca pe care o gaseam numai intr-o pravalie mica; acuma nu stiu ce gasesti tu in State). Mik. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ML Postat Mai 16, 2012 Autor Raport Distribuie Postat Mai 16, 2012 Buna asta (ingredientele sunt in dreapta), Mik ?: http://www.globalchocolates.com/excellence_nutrition.htm Cea pe care am folosit-o avea "milk fat" si se specifica "may contain milk"... Asa am facut cu faina, n-am frecat-o dar am pus multa (fata de reteta) pt. ca iesise compozitia tare subtire. Pai sa o las asa? Era ceva mai groasa decat frisca lichida cu cata faina cereau ei... Nu te grabesc, poate o faci tu si ma lamuresti. Am sa cumpar maine ciocolata, daca ti se pare OK. Buli, am gasit filmuletul cu mierea (parca tot cel cu ciocolata-i mai grozav): http://vimeo.com/31423684 M-a luat dorul de tataiul meu de la tara cu ochii la albine... [url="http://www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628040874089/"]Copilaria, o data-n viata... (foto)[/url] [url="http://www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628085332016/"] Un fluture (de noapte) pe zi si alte [biz](tot foto)[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
buli Publicat Mai 16, 2012 Raport Distribuie Publicat Mai 16, 2012 e foarte fain si cu albinele, merci[flo] da' ala cu ciocolata parca-i o poezie Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vdrag Publicat Mai 19, 2012 Raport Distribuie Publicat Mai 19, 2012 http://www.boucheedamour.com/outils/equivalent-tasse-ml/ mamica unei printese Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
eunice78 Publicat Mai 20, 2012 Raport Distribuie Publicat Mai 20, 2012 Eu cred ca daca dupa ce topesti ciocolata o mai amesteci pana se racoreste nu va mai fi asa fluida. Oricum nu cred ca e indicat sa adaugi ouale in ciocolata calda. Eu as lasa-o sa se raceasca, sa se inchege nitel. Iar cafea as folosi o cescuta mica, din aia de pe vremea bunicii. Oricum nu as suplimenta cantitatea de faina, de aia nu a iesit asa gustoasa. Mai ia in calcul sa nu aiba untul prea multa apa ( motivul pt care si unele creme ies asa ..cu bobite, nu stiu sa explic, scuze). Oricum reteta e super. Daca nu as fi la regim as incerca-o si eu.. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.