Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Disperarea lui Ponta


Recommended Posts

Ei bine, incep sa se descurce itele. Ceva mai devreme decat anticipa, Ponta trebuie sa isi arate adevaratele intentii. http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/de-ce-e-ponta-disperat-sa-reprezinte-romania-la-bruxelles-264863.html Se prea poate sa ne scufundam mult, mult mai rau decat anticipa cineva. [url="http://community.webshots.com/user/tora97"]Rufus, Tora si iadele[/url][foto] "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Iata ca ziarul "Romania libera" mentioneaza un partid care este "subiect tabu" in media, PPDD! Este tabu pt. ca si in cele mai fanteziste sondaje tot pe locul 2 cade si in ciuda acestei evidente tv-unile il ignora cu obstinenta. Acest fapt ma intriga si ma determina sa-i urmaresc intentiile. Ori DD este o varianta basesciana de avarie, ori este, asa cum se pretinde el ca este, expresia poporului si da bine sa te pui in concordanta cu poporul!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Hai mai Rufus, l-ai gasit pe Campenau mare "analist politic". Eu urmaresc zilnic RL si Campeanu este de o subiectivitate ce nu lasa loc de dubii. Se afirma in media ca Presedintele raspunde de politica externa, ceea ce este fals. Ponta are dreptate ca problemele intre tari din UE sunt considerate de politica interna. Blocarea aderarii Romaniei la spatiu Shengen a fost decisa de ministrii de interne din tarile membre, nu de ministrii de externe. La intrunirea din iunie se va discuta despre executiile bugetare, si legea bugetului este de competenta guvernului. Constitutia spune clar ca guvernul functioneaza sub control Parlamentar, si ca guvernul negociaza tratatele internationale si informeaza Parlamentul, iar Presedintele le semneaza, asa cum promulga legile, fara posibilitatea sa intervina, sa aduca amendamente, sau sa le influenteze intr-un fel. Haide sa vedem ce spune Constitutia, si ce spun constitutiile altor state. Toate constitutiile spun ca presedintele reprezinta statul, si Constitutia Germaniei, si a Italiei si orice constitutie ai lua. Reprezentarea statului nu implica guvernarea statului. Asta tine de atributile pe care le acorda Constitutia.
Citat:
ARTICOLUL 80 (1) Presedintele României reprezinta statul român si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii. ARTICOLUL 91 (1) Presedintele încheie tratate internationale în numele României, negociate de Guvern, si le supune spre ratificare Parlamentului, într-un termen rezonabil. Celelalte tratate si acorduri internationale se încheie, se aproba sau se ratifica potrivit procedurii stabilite prin lege. ARTICOLUL 102 (1) Guvernul, potrivit programului sau de guvernare acceptat de Parlament, asigura realizarea politicii interne si externe a tarii si exercita conducerea generala a administratiei publice. ARTICOLUL 107 (1) Primul-ministru conduce Guvernul si coordoneaza activitatea membrilor acestuia, respectând atributiile ce le revin. De asemenea, prezinta Camerei Deputatilor sau Senatului rapoarte si declaratii cu privire la politica Guvernului, care se dezbat cu prioritate. ARTICOLUL 109 (1) Guvernul raspunde politic numai în fata Parlamentului pentru întreaga sa activitate. Fiecare membru al Guvernului raspunde politic solidar cu ceilalti membri pentru activitatea Guvernului si pentru actele acestuia.
Dupa cum se vede guvernul este subordonat Parlamentului, si el se ocupa de partea executiva a politicii interne si externe. Chiar daca unii analfabeti politici ca Marga, spun ca politica externa este de competenta Presedintelui, Constitutia ii rezerva presedintelui doar un rol protocolar in politica externa. Numeste ambasadori propusi de Premier, semneaza tratatele negociate de Guvern prin intermediul minsterului de externe. Politicile sunt decise de majoritatea parlamentara si ministerele realizeaza aplicarea lor in practica, respectiv partea tehnica, implementarea politicilor. Sigur prin faptul ca are subordonat SIE, presedintele poate pune "bete-n roate" ministrului de externe, dar nu poate face politici. Deci Presedintele poate faca rau guvernului si tarii, dar nu poate face bine. Doar nu ai impresia ca Romania va avea o pozitie verticala si diferita de a marilor puteri occidentale? Indiferent cine va merge la CE o sa-si insuseasca masurile decise de Merkel si alti lideri occidentali. Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

care e poanta cu PPDD in discutia de fatza? daca si asta e partidul poporului... Eu cred ca Ponta e doar disperat sa caute ceva legitimitate. Oricum ai suci-o acum situatia lui e ca trestia in vant. Ii trebuie si lui o tema de campanie si recunoasterea externa ar fi una bun Shengen a fost decisa de ministrii de interne pt ca a fost tratata strict ca o problema de securitate Marina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui Marina
care e poanta cu PPDD in discutia de fatza? daca si asta e partidul poporului...
Poanta e ca Ponta, ori ignora un partid sustinut de cetatenii nemultumiti si care ii sufla in spate, ori este amenintat prin el de oponentii partidului lui! Dovada fiind mentionarea acestui partid intr-un ziar care never nu ar fi facut-o daca nu i s-ar fi impus acest lucru. Vis-a-vis de aceasta alternativa se situeaza toti aceia care se intereseaza mai putin de stirile oficiale si mai mult de cele de interes personal.Adica cum se zice:" cainii latra, caravana trece"!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui Marina
care e poanta cu PPDD in discutia de fatza? daca si asta e partidul poporului... Eu cred ca Ponta e doar disperat sa caute ceva legitimitate. Oricum ai suci-o acum situatia lui e ca trestia in vant. Ii trebuie si lui o tema de campanie si recunoasterea externa ar fi una bun Shengen a fost decisa de ministrii de interne pt ca a fost tratata strict ca o problema de securitate Marina
Asa cum Shengen a fost decis de ministrii de interne ca o problema de securitate, o problema ce tine de finante si de disciplina si de executie bugetara, se decide de ministrii de finante si de premier. Sigur ca Ponta este in campanie electorala, dar si Basescu face camapnie. De altfel Basescu este in campanie electorala perpetua. [:D] Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul
Citat:
citat din mesajul lui Marina care e poanta cu PPDD in discutia de fatza?
Ca dupa ce Basescu si Ponta se vor certa luni de zile pe tema asta, la Bruxelles va pleca in final DDiaconescu. [:D]
Yes![:D] Cine nu se spurca ca sa urmareasca otv observa ca DD nu este prost si mai ales nu sunt prosti aceia care sunt in spatele lui! D'aia i-au taiat emisiunea (de aia care sunt mai disperati decat este Ponta acum!) cu riscul cresterii popularitatii PPDD-ului! Ponta chiar este infantil prin reactiile sale si nu are sanse ca sa se impuna in fata lui Basescu!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Spre disperarea lui eumada mai dau un citat!
Citat:
[url="http://www.biziday.ro/2012/05/21/poate-schimbam-tot-sistemul"]de Moise Guran[/url] Emergenta premierului Victor Ponta în materia banilor europeni, furati de adversarii politici carora le-a succedat la putere, are o utilitate strict politica. Premierul pare furios si parca uimit de faptul ca banii europeni chiar au fost furati de o infernala masinarie de partid. De parca n-ar fi tipat el însusi aceleasi lucruri atunci când era în Opozitie. Dar Victor Ponta nu mai este acum în Opozitie si, mai util pentru tara pe care o conduce, ar fi nu sa strige hotii în pustiu ci sa schimbe sistemul.Vorbim mult si vorbim degeaba în România despre miliardele Europei. Unii au ajuns sa creada ca suntem mai prosti decât alte popoare europene, altii ca nu suntem suficient de vrednici sau ca nu suntem suficient de cinstiti. Se cauta specialisti si nu se gasesc. Ponta ar face bine sa înteleaga, si înca foarte repede, ca România are în general o problema cu achizitiile publice. Banii veniti de la buget, nu cei de la UE, sunt directionati fara dureri de cap catre spagile de partid asa ca de ce s-ar zbate cineva sa ia bani europeni? Sunt controlati cu strictete, au o mie de reguli asa ca de ce sa te legi la cap daca nu te doare. De fapt cei mai vrednici dintre primari în materia accesarii fondurilor europene au fost exact cei care nu au primit bani de la buget, adica cei care altfel ar fi murit de foame. Ponta trebuie asadar sa legifereze urgent un criteriu de atributie a banilor de la buget si abia apoi poate spera la o mai buna absorbtie a banilor europeni. Atâta doar ca nimanui nu-i mai convine sa schimbe sistemul dupa ce ajung ai lui la putere.
Uite asa salveaza Ponta PDL-ul de la inec, demonstrand ca nici el nu poate face mai mult decat Boc in materie de coruptie. Daca ramanea PDL-ul la guvernare pana in toamna nu mai prindea locuri in parlament. Asa are sanse sa-si revina. [:)] Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...