Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ajutooor: piciorus rupt de 3 ori in aprox 8 luni!!


Recommended Posts

Dragi mamici & tatici, As avea nevoie de sfaturile/ideile/recomandarile pentru Pufuletul meu mic. Pe scurt, problema suna cam asa: - 7 octombrie 2011: fractura de tibie in spirala (piciorusul drept), urmata de ghips 2 luni si o saptamana, osul se reface f bine. - 1 ianuarie 2012: fractura de glezna si entorsa (acelasi piciorus drept), urmata de imobilizare cu orteza cam 3 saptamani, osul se reface f bine. Facem kinetoterapie (3ori/sapt.) si exercitii in bazin (1 data/sapt.) timp de 4 luni. Recuperare completa - os, musculatura, tot. - 1 iunie 2012: fractura simpla de tibie (acelasi piciorus drept), urmata de ghips. Dupa doar 1 sapt., la recomandarea unui profesor doctor cunoscut si recomandat, dam jos ghipsul, pentru a evita o alta imobilizare care, cica, ar face mai mult rau decat bine in conditiile actuale. Nu are voie sa calce pe si si trebuie evitate miscarile bruste etc. Un chin, pentru un copil ff activ de nici 3 ani!! Ceea ce ma doare cel mai tare este faptul ca toti doctorii consultati pana acum se multumesc sa-mi spuna ca este vorba de o demineralizare osoasa, ca nu avem ce analize sa facem si, prin urmare, NICI TRATAMENT!! Iar eu stau cu inima cat un purice in fiecare secunda ca puiul meu poate sa-si rupa in orice clipa iar piciorusul!! NU cred ca este normal si nu pot sa cred ca nu exista ceva concret de facut! Multumesc pentru rabdare, cred ca mesajul meu e cam lung.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Este foarte ciudat sau cel putin mie mi se pare ciudat atitea fracturi intr-o perioada scurta de timp! cum si-a rupt piciorul, a cazut sau cum? Analize de Ca si vitD din singe i-ai facut vreodata? eu l-as duce la un particular si l-as lua la "purecat" la analize, tot ce tine de oase/sistemul osos plus hormonal de tiroida si mai stiu eu ce...trebuie sa vorbesti cu un specialist sau cu cineva care are interesul de a face analize amanuntite.... Nu stiu, mie nu mi se pare normal, ai mei plozi au cazut/cad intr-una mai ales ca-s cam impiedicate din fire dar nu si-au rupt niciodata nimic, iar eu o singura data am avut degetul luxat nici macar rupt, si am cazut/lovit destul la viata mea...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

nu stiu exact cum sa-ti spun asta, probabil forumul nu este cea mai buna alternativa (ideea e, ca o discutie fata in fata ar fi defapt necesara, dar din pacate nu e posibil). din cate observ nu pot sa-ti trimit pm, asa ca o sa raspund aici. probabil ca se vor isca ceva discutii.... fractura in spirala la un copil nu este o fractura normala. fractura in spirala reprezinta o mare suspiciune de abuz. pana la proba contrarie este considerata o fractura non-accidentala. ai vazut cand s-a produs fractura? dar urmatoare fracturi le-ai vazut personal? cine era cu copilul cand s-a intamplat? stiu foarte bine ca in romania nu este ceva obisnuit si nici foarte usor de realizat, dar daca ai fi venit cu un copil de 2 ani cu fractura in spirala in tarile din vest serviciile sociale ar fi fost anuntate imediate. iar 3 fracuturi la un copil de 3 ani nu sunt normale. trebuie investigate din punct de vedere medical dar si din punct de vedere social. mergi la medicul de familie si spune-i toata povestea. si incearca sa afli cat de multe amanunte poti legate de felul in care s-a produs fiecare fractura si sa ii spui.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Msl1 si Zmotocel - In primul rand, copilul meu este ffff activ, nu poate sa stea nici o fractiune de secunda! De ex., a facut primii pasii singur, fara sa se tina de nimic, la 8 luni! Se catara peste tot, face un milion de nazdravenii pe zi! de ex., a doua zi dupa ce i-am scos orteza, vroia sa sara cate 3 trepte deodata!! In fine, prima oara cand si-a rupt piciorusul era cu mama, a vrut sa se dea jos din scaunul de masa si si-a prins piciorusul si a venit cu capul in jos intr-o fractiune de secunda... Mama era sa faca infarct! A doua oara era foarte obosit, ca nu a vrut sa faca nani deloc si a facut o "pirueta" pe loc, si-a rasucit picioarele si a cazut cu funduletul peste ele incrucisate. Iar a treia oara, l-am pus in patul nostru dupa baita si m-am dus la baie sa-i aduc biberonul si... aud plansete si-l gasesc pe jos - cazuse din pat. Deci Zmotocel, stiu ca in Vest si in State lumea este in primul rand alertata de abuz, dar nu este cazul, absolutely NO way, stai linistita! Ideea este ca prima oara a fost un accident, a doua oara ghinion, dar deja a treia oara?!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Saptamana viitoare sper sa reusim sa intram a o consultatie si la un alt doctor faimos (nu stiu daca e bine sa dau nume)... Luam in calcul si posibilitatea de a merge la un consult (poate mai "updated" cu metodele de investigatie si tratament) la o clinica in Viena, asa ca daca e cineva care sta acolo si ne poate da o recmandare de dr ortoped pediatru, i-as ramane indatorata.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

In toate lunile cu R copiii mici iau vit D. Numarul de picaturi il stabileste pediatrul. Cand copilul mai creste, se ia cate 3 luni vitamine + calciu + vit D. Ast este valabil, in special, pt cei care risca sa se imbolnaveasca de rahitism. Copilul nu are medic de familie sau un pediatru ? Tratamentul este obligatoriu, altfel va ramane cu sechele pe viata; nu se va dezvolta normal. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Merci, Ruxandra. Macar nu suntem chiar singuri! Poti sa-mi spui, te rog, cati ani avea copilasul tau cand a avut aceste accidente? Si cum a fost pe urma? I-ai dat calciu, ceva? Si noi tot asa, am facut recuperare la initiativa mea, impotriva tuturor doctorilor, care m-au sfatuit ca n-are nevoie! Dar el nu mergea deloc corect, ci tinea piciorusul complet teapan, indreptat spre exterior si mai mult il tara dupa el! Si m-am gandit ca i se intepeneste si articulatia soldului si se poate deforma si coloana, de la mersul incorect. Si toti doctorii mi-au spus ca n-are nevoie nici macar de calciu sau vitamine sau vitamina D! Dar i-am dat! Si sta si mult in aer liber, la soare, in fiecare zi si in fiecare an a fost si la mare, cam 10 zile!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...