Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

uneori 2+2=4 si alteori 2+2=5!


Recommended Posts

Scapat printre zecile de gafe si declaratii ale guvernului din ultimele zile, modificarea baremului de corectare la limba romana mi se pare poate mai grav decat toate celelalte la un loc. Daca legea poate fi interpretata si judecatorii corupti, ca doar au mai fost cazuri, schimbarea sub presiunea opiniei publice a unui barem de corectare mi se pare sfidator la cer. Daca modificau din c in b aveau circumstante atenuante, dar sa spui ca o propozitie poate fi in acelasi timp si subiectiva si predicativa e exact cum am spus in titlu, 2+2 nu face doar 4, ci daca se aduna suficiente semnaturi pe o petitie poate face fie 4, fie 5!!! Nu ma deranja daca inlocuiau c cu b, dar sa le lasi pe anlmandoua?? Desi logica mea spune ca ar fi subiectiva, e posibil sa gresesc, asa ca nu vreau sa ma lansez in discutii pe tema asta, ci doar vreau sa inteeg cum e posibil sa fie in acelasi timp si/si!! Daca reducem fraza la o propozitie, inseamna ca un cuvant poate fi si subiect si predicat in acelasi timp??? Rescriem legile fundamentale ale gramaticii universale?? Dam legi pentru orice?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 173
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Uneori(de multe ori) nu e interzis sa dai legi pentru orice (interes). Pana apuci, ca dupa aceea vine reversul. Cel putin eu asa am sesizat. Daca discutam de competenta, legalitate, rationalitate, eficienta, corectitudine, moralitate deja sunt chestiuni absolut colaterale sau simple coincidente de situatie. Sunt doar observatii personale. [:)] [url="http://www.romleas.ro/Rosia%20Montana/"]Ce nu stiu romanii despre aurul lor![/url] [url="www.romleas.ro/eu"]Eu pur si simplu[/url] / [url="www.romleas.ro/legi/index.html"]Pagina legislativa[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Este incalificabil ce s-a intamplat [bang] Eu daca as fi parinte de absolvent de clasa a opta i-as da in judecata pentru modul cum au "rezolvat" acea dilema a baremului. Faptul ca suntem mai mult sau mai putin in "campanie electorala" nu justifica bataia de joc. Acei copii care au bifat subordonata ca fiind subiectiva vor pierde avantajul celor 0,6 puncte castigat prin munca si invatat 4 ani de zile, in favoarea unei lupte de orgolii politice si ii poate costa scump deoarece diferenta dintre 10-15 candidati cu 9,60 la acest examen (ce altfel ar fi avut cu 0,6 puncte mai putin) este diferenta dintre un loc la un liceu de top si unul din etalonul 2. Este strigator la cer.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui copiloi
[url="http://mariana-badea.ro/?p=429"]O opinie avizata[/url]
Nu zau... si cei 42% ce au STIUT ...au invatat pe luna si nu au niciun drept, ca asa vrea "clasa politica". Daca ai fi avut copilul in examen ai fi fost foarte fericita ca desi al tau a raspuns corect, alti peste 40% din canditati castiga 0,6 puncte ca asa s-a trezit peste noapte cineva? Ma indoiesc sincer. Eu sunt apolitica, nu ma intereseaza jocurile lor, dar cand isi bat joc de copilul meu, de nepotul meu, de atati elevi buni, ma apuca toti dracii. Deoarece acesti copii au muncit mai mult decat toata clasa politica la un loc in ultimii 4 ani ! De vreo 10 ori mai mult!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

glimmer atat timp cat 42% din candidati au STIUT ca este subiectiva exagerat este sa ii jupoi pe acestia de munca lor. Daca erau 2-5 % mai era cum mai era, dar au fost aproape jumatate ce au stiut! Eu cunosc cel putin 2 membrii ai acestui forum ce ar trebui azi sa-i rupa urechile domnului ministru ca si-a batut joc de munca copiilor lor. Dar au mult prea mult bun simt....din pacate!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu sunt siderata de tot ceea ce s-a intamplat ieri. Asa ne invatam copiii: sa nu-si asume greselile si sa ridice greseala la rang de adevar. Sincer, azi nici nu mai imi gasesc cuvintele. Am un gust amar. Si poate ceea ce va voi povesti va fi tare dezlanat asa ca sa-mi fie cu iertare. Fata mea face parte din cei 42% care au scris subiectiva. Nu, nu a schimbat topica frazei pentru a o transforma in predicativa: "asa a scris autorul propozitia eu asa o judec. De ce sa o schimb? E ca si cum eu la mate am de rezolvat 6:2, schimb "topica" si scriu 2:6. Pai e corect?" Nu intelege de ce colegii ei care au gresit vor fi punctati. Profesoara ei de la scoala este profesor doctor, o doamna respectabila de 56 ani. Am sunat-o la un sfert de ora dupa examen. Mi-a spus clar, fara echivoc (pana sa apara baremele) este SUBIECTIVA fara nicio indoiala. Ieri am stat in fata scolii sa-mi sustin fata la proba de mate. Parintii erau deja organizati in 2 tabere: subiectivii si predicativii. Ah, predicativii nici nu se uitau la subiectivi. Doar treceau din cand in cand pe langa si ii priveau cu ura nedisumulata: "las' ca va aratam noi voua!" Subiectivii ce sa mai zica, ce sa mai faca in fata furiei nedomolite a predicativlor? Oricum un parinte subiectiv si-a luat-o pe cocoasa numai ca a incercat sa deschida gura. Pe facebook si mess fata mea si-a luat-o de la copiii predicativi. Aseara dupa anuntul facut de minstru si-au batut joc de ea. Acum are lista golita de prieteni si nu intelege de ce. "Ignore" subiectivii e la ordinea zilei. Pentru ca vedeti de la ea din clasa doar 5 copii au scris subiectiva si astia pentru ca sunt putini merita anihalati si batjocoriti. Doar Ponta i-a trasat lui Pop: rezolv-o si gata, nu vreau bataie de cap, acum inainte de a pleca La Bruxelles. Eu consider asta FURT. Au furat pana si limba romana. Apropo: pluralul de la BAREM este BAREME. Dar, azi stau linistita, astept sa vorbeasca ministrul, sa iasa in strada parintii de mana cu copiii lor, sa imi explice ca de fapt BAREME e BAREMURI. Dupa ziua de ieri cu absolut tot ce s-a intamplat a fost prima oara in 22 de ani cand m-am gandit serios sa emigrez. Pentru mine e prea tarziu, dar pentru fata mea NU. "Pleaca draga mea fara sa te uiti inapoi!" -------------------------------------------------------------------------------------------------- Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...