Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Cum putem conserva prunele


Recommended Posts

Anul asta din fericire s-au facut prune, un fruct pe care eu il plac f. mult ca atare sau in compoturi, in prajituri si in altele pe care ma astept sa le descrieti pe aici, mai putin ca tuica pt. ca o detest! Otetul din prune pe care l-am primit de la cineva odata este ceva incredibil, peste "smacolina" balsamica italiana cu mult, mai ales daca il aranjezi cu ceva mirodenii, dar nu stiu cum se face de ex. [bang]. Cred ca am sa pun jumatati pt. prajituri( clafoutis,[pofta], de ex.) in congelator dar tare as pune si in borcane mari cu zahar si/fara aspirina! Ce ziceti, atacam prunele anul acesta?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Si eu am dat iama la prune azi... am luat 10kg pt o transa de magiun fara zahar. [pofta] In rest..nu fac compoturi si nici la congelator nu am pus...da' e o idee... Ma gandesc ca asa cum merg visinele , merg si prunele la congelator ...pt prajituri?!Da' intai sa testez o prajitura cu prune sa vad daca o mananca sau nu copii. Cel mare e fun prajituri cu visine. Cu caise nu a vrut... [bang] LILIANA [mamica] [hagi] COSMIN ANDREI (28.01.2010) si[bonjovi] NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005) [url="http://www.dropshots.com/teonic"]POZE[/URL] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=173657&nm=Monica70-are-nevoie-de-noi"] MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI[/url] "Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Idem, prunele care scapa de dulceata si de mincat sunt puse la congelator, taiate in jumatate pe linia ecuatorului, fara simbure. In prajitura/tarta/crumble le pun congelata cu jumatatea cu pulpa in sus si coaja jos. Mey, care face galushte cu prune pune poza. [pofta] Am zis ! (eu nu stiu face, eu numai le maininc) Mik.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui emanouela Prune uscate mi-as pune dar nu stiu cum.
Se aleg prune mari coapte dar nu foarte mult. Se fierbe apa ,se pun prunele in apa clocotita si se tin pana cand ele se ridica la suprafata si le crapa putin coaja. Se pun pe o bucata de lemn ,la soare, de mai multe ori,pana cand sunt complet uscate, a nu se lasa pe timpul noptii , le intarzie uscarea. M-am ocupat de uscarea prunelor, ca asistent al bunicii mele.
Citat:
citat din mesajul lui emanouela Stie cineva vreo reteta, testata, de galuste cu prune?
Galuste cu prune prune uscate 200 gr 1 kg cartofi 2 oua sare -un varf de cutit 250-300 gr faina 50 gr unt seminte de mac scortisoara Se fierb cartofii in coaja , se dau prin masina de tocat ,se oparesc prunele ptr. revigorare. Ouale se combina cu cartofii, se framanta, se adauga faina, se intinde o foaie groasa cam 2cm . Se decupeaza forme rotunde (cu un pahar ),se pune in mijlocul fiecarei bucati o pruna (fara samburi) si se formeaza intre palme galustile. Intr-un vas cu apa +putina sare,in care s-a pus untul, se fierb galustele . La sfarsit se condimenteaza cu mac+ scortisoara.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Citat:
citat din mesajul lui Natasa
Cum se face dulceata fara zahar?
Dulceata fara zahar nu stiu daca este posibil, poate inlocuind zaharul cu miere + apa.N-am facut. Marmelada fara zahar 1 sau 1,2 kg de prune 1 lamaie Sirop :in putina apa max 500 ml, se fierb coji de mere ( de la 10-15 mere) cam 30-40 min apoi se strecoara. Se spala prunele, se taie bucati , se adauga sucul de la o lamaie, siropul din coji de mere si se tine la foc mic cam o ora sau pana cand se ingroasa .Se toarna fierbinte in borcane, se intoarce fiecare borcan, cu susul in jos, pt 24 ore , la loc racoros.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...