Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

depresia post-natala


Recommended Posts

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

buna, andreea ca solutie salvatoare cu rezultate pe timp scurt este sa te ajute cineva cu bebe si sa iti lase timpul necesar si pentru tine fara bebe - o plimbare, o discutie, o carte... ce-ti face tie bine. depresia post-natala presupune tristete, iritabilitate, plans, insomnie... o stare generala proasta si, in aceste conditii, nici macar nu te poti bucura de puiul tau si il poti priva si pe el de ceea ce are atat de multa nevoie in prima parte a vietii sale: mami si caldura ei. mentionez ca nenorocita asta de depresie poate dura, netratata, luni bune. din pacate, pe timp lung, nici asta nu da rezultate. parerea mea este ca ai nevoie de ajutor specializat. un psiholog poate fi de mare folos. in astfel de situatii, se apeleaza si la tratament medicamentos, insa eu nu le recomand decat la depresiile grave intrucat sunt adepta alaptarii, nu a laptelui formula. Denisa
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna Andreea, Si eu am suferit de depresie postnatala, stiu ce rau , ce greu este. Pe mine m-au ajutat odihna, familia ( cel mai important), remedii homeopate , remedii de plante ( anxin am luat- sunatoare+pasiflora),rugaciunea , la un moment dat am incercat si ceva remedii florale Bach. Sa fii convinsa ca o sa-ti revii, eu mereu eram stresata ca nu o sa-mi revin si fetele mele vor avea o mama depresiva mereu. Sotul m-a ajutat foarte mult, era psihoterapeutul meu [:D], stateam de vorba mult, ii povesteam toate prostiile ce-mi treceau prin cap si cumva reusea de fiecare data sa ma linisteasca. Cand am fost mai rau si-a luat concediu, mi-a facut cadouri [:D], ce mai l-am speriat serios si a facut tot posibilul sa-mi revin.[olala] Mama m-a ajutat cu curatenia, cu fetitele , uneori, ca nu stam in acelasi oras. Am facut multe plimbari in aer liber. Am alaptat continuu, asta ma facea sa nu ma simt atat de vinovata ca nu sunt 100% ok cu bebe. Neaparat sa ai un ajutor. Multa sanatate! Mihaela[mamica] de[zana]Elena Maria (9.08.2006) si [caru] Angela Ioana (21.03.2010)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

andreea, tu nici nu ai nascut inca si iti faci o mie de scenarii si ipoteze de pe acum, te stresezi inutil, ce-i mai rau - il stresezi si pe bb din burtica. e normal sa vrei sa te informezi, sa fii la curent cu cat mai multe informatii...insa nu exagera, gandindu-te ca ti se poate intampla fix tie una sau alta. pari foarte nesigura si panicata...nu ai o prietena, o ruda, care sa fi nascut recent si cu care sa te poti sfatui ? si forumul e ok, insa pana la o anumita limita, trebuie sa inveti sa cerni informatia si sa alegi ce crezi ca e mai bine pentru tine sau sa ceri sfatul unui specialist cand problema respectiva te depaseste. daca acum iti faci o mie de griji, ce-o sa te faci dupa ce se naste bb, cand o sa aiba colici, cand o sa fii chioara de oboseala, cand o sa ai "baby-blues" sau furia laptelui ? bucura-te de perioada de sarcina, atata cat a mai ramas, odihneste-te bine, ia-ti vitaminele, mergi la medic, fa-ti analizele, ai grija la alimentatie. si nu te mai stresa atata... Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...