ina.click Publicat Ianuarie 1, 2013 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 1, 2013 nu am nimic cu mancarurile traditionale care nu par a fi un suicid digestiv. si varzarele tot traditionale sunt, de exemplu. ghinionul face ca noi nu putem ajunge acasa decat de pasti si craciun, prilej de destrabalat culinar cu multa carne si multe grasimi. anda, te asigur ca e solutia cea mai diplomatica pe care am gasit-o [:D] ------------------------------------- De cate ori deschid fereastra... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mianna Publicat Ianuarie 2, 2013 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 2, 2013 Citat:citat din mesajul lui mihaela_s Vad ca nu a scris nimeni de supele dulci...ati mancat, ati manca? Supa de visine, de mere, de agrise...se fac tot in Ardeal, mostenire ungureasca :). Eu am mancat din fiecare, dar nu ma dau in vant dupa ele... supa de agrise... dulce??? da' cum o faceati voi, din agrisele alea rosii si moi (adica foarte coapte)? noi o faceam din agrise acre si verzi, asa ca nu-i ziceam supa, ci ciorba - chit ca nu e acrita cu altceva, dar o acresc agrisele. ani la rand, cat am stat in Ardeal, asta era ciorba pe care o mancam in 1 ianuarie (fireste, din agrise congelate sau conservate in borcan)...mmmm, pica taaare bine dupa destrabalarea de la revelion. o vreme mi-am adus agrise conservate si in Bucuresti, dar de cativa ani nu, din pacate. na, acum ii dau comanda mamei sa-mi conserve/congeleze anul asta [:)] Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
szivarvany Publicat Ianuarie 2, 2013 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 2, 2013 La noi, pe vremuri, pe 1 ianuarie se manca supa de varza acra :D ____________________________________________________ Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP. _____________________________________________________ Au nevoie de noi: [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=173597"]Iulia[/url][floare3] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=173657"]Copiii Monicai[/url][flo2] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=172563&nm=Cat-poate-insemna-un-SCAUN"]Alex[/url][flo] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=174268&nm=sunt-LUCA-am-9-ani-si-am-o-tumora-cerebrala"]Luca[/url][floare3] [url="http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=176063&nm=Lorena-are-nevoie-urgent-de-transplantAvem-paypal"]Lorena[/url][flo2] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaela_s Publicat Ianuarie 2, 2013 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 2, 2013 mianna, era acrisoara supa de agrise (oare de ce ii spuneti voi ciorba?) dar se punea zahar in ea...la fel si in cea de visine. Si noi tot din agrise verzi o faceam, dar preferam cele semicoapte, nu avea gust atat de "strepezitor" de dinti :). curcubeu [:D] la noi e traditie in familie, preluata de la ai mei, cu ciorba de varza acra de Anul Nou. Asta am gatit ieri (imi fac varza murata singura, caci nu gasesc pe aici :)), ma duc imediat sa pap o farfurie. [pofta] De acord cu maru! [flo] [url="http://vorbele.wordpress.com/"] pur si simplu...[/url] [url="http://salmi-foto.blogspot.com/"] Hobby[/url] [url="http://salmi-ladrum.blogspot.com/"] calator de profesie[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nicole_tm Publicat Ianuarie 2, 2013 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 2, 2013 Buna fetele, eu gatesc din pasiune, si mancare traditionala, si internationala, dar pot sa va spun un lucru: totul tine de cum e gatita si de ingrediente, bineinteles. Iar gusturile... cica nu se discuta. Cea mai groaznica experienta a mea a fost intr-o vizita (de un revelion, parca) unde nu am putut manca decat saratele. Gazda, foarte binevoitoare, ne-a pus pe masa o ciorba care arata de parca erau laturi, cartofii piure erau cu bonus de untura (adica plutea totul, nu puteai lua fara), friptura avea un miros neapetisant (ca sa fiu eleganta) iar sarmalele ... nici nu am avut curaj sa ma ating de vreuna. Le tot ziceam ca sunt satula. Eu mi-am adaptat retetele, dupa gustul meu, sunt mai light, mai aromate, iar dulciurile mai putin dulci, ca sa simt gustul si aroma ingredientelor. Sunt dusman declarat al cremelor grele din unt. [gravired]25+ Bebe Tereza [fetita] Love is all around... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mianna Postat Ianuarie 2, 2013 Raport Distribuie Postat Ianuarie 2, 2013 Citat:citat din mesajul lui mihaela_s mianna, era acrisoara supa de agrise (oare de ce ii spuneti voi ciorba?) dar se punea zahar in ea... pai pentru mine supele-s dulci si ciorbele acre. nu puneam zahar in ea (am mancat si de visine, si de mere, si nu, cea de agrise nu era din acelasi film), ci o faceam ca o ciorba obisnuita, cu sau fara carne (de cele mai multe ori fara, adica doar cu legume), dar in loc de a o acri cu bors, de exemplu, foloseam agrisele. verzi si acreee [:)] edit: no stai, c-am dat un google. nu, nu faceam supa, de-aia cu zahar si cu lapte. faceam ciorba, cu ceapa, telina, morcovi, cartofi, si la sfarsit o dregeam cu ou si cu smantana. mor daca mai vorbesc de ea [:)] na, rabarbaru' a reusit in ultimii ani sa ajunga pana-n capitala. la fel si castanele (e drept, nu direct coapte, si mie nu-mi reusesc in veci ca la baimarenii din piata). agrisele de ce nu le aduce nimeni pana aici? btw, cati din cei ce citesc topicul asta stiu despre ce vorbim? [:D] bine, acum e mai usor, ca se gasesc poze pe net. cand m-am mutat eu in Bucuresti se uitau la mine ca la extraterestri cand pomeneam de asa ceva [:)] Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ladyJ Publicat Ianuarie 2, 2013 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 2, 2013 La multi ani, fetelor! Si baietilor! [:)] Va recomand ca atunci cand mergeti la masa la necunoscuti, sau pesoane la care nu ati mai mancat niciodata, sa mergeti semi-satule! Mancati acasa atat cat sa nu va mai fie foame. Va pot astepta o multime de surprize neplacute, ca cele povestite de Nicole. Vorbesc si eu din experienta [:D] Mihaela, o singura data am mancat supa de visine, la o familie din Ardeal. Delicioasa! Multumesc ca mi-ai adus aminte.[flo] Eu nu mananc : -nici un fel de taratoare sau zburatoare. (puiul nu zboara [:D] ) -mancaruri care plutesc gretos in grasime sau contin multa grasime -muraturi dulci -mancare cumparata de pe strada, acolo unde e clar ca normele de igiena nu sunt indeplinite -prajiturile cu creme de unt, grele, grase, unse... -supa de peste -brocoli Desigur , aspectul mancarii e foarte important. daca nu imi place cum arata nu mananc. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aschiutza Publicat Ianuarie 3, 2013 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 3, 2013 Mihaela, eu scrisesem ca nu imi plac supele dulci. Aici am primit odata supa de morcovi cu caise, nu am putut sa maninc cine stie ce, desi ideea era interesanta, grrrr. Eu arareori patesc sa merg undeva unde nu pot minca nimica. Dar noi astia in Muntenia nu prea facem mincare asa de grasa, sau cel putin pe unde am fost noi... Am incercat pe la restaurantele grecesti de aici sa maninc musaca, dar plutesc in grasime si vinetele sunt asa de gretoase in grasimea aia, asa ca va inteleg [bang]. ------------------ Still looking for pieces of heaven... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ina.click Publicat Ianuarie 3, 2013 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 3, 2013 mamaie-mea era din muntenia.cred. draganesti? si se faceau mancare de gutui, mancare de prune....foarte bun :) ------------------------------------- De cate ori deschid fereastra... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nicole_tm Publicat Ianuarie 3, 2013 Raport Distribuie Publicat Ianuarie 3, 2013 Ciorba de visine (dulce, cu lapte) am mancat o singura data. Era ok, dar parca imi aducea mai mult a budinca, dupa gust. O budinca luuunga, dar nu am mai putut sa mananc altceva dupa. Fructele, le mai folosesc in mancare ca si sos (visine, prune uscate, afine, mere) pe langa diferite fripturi (de exemplu rata), dar nu pun zahar, ramane gustul lor acrisor. Mancare de gutui nu am mancat, dar as gusta ... daca miroase bine. In Banat e o obisnuinta sa se indulceasca unele mancaruri (de exemplu, pe sosul de rosii se pune zahar mult, in loc de muraturi la friptura se mananca compot de prune etc), dar nu e pentru mine... Din fericire, in piete au aparut (cand e sezonul lor) si agrise, si coacaze (albe/negre/rosii), rubarba (eu fac un gem delicios!!) si alte frunze/fructe mai ciudate care pareau ca au ramas numai in amintire. [gravired]25+ Bebe Tereza [fetita] Love is all around... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.