MIRCLAU Publicat Decembrie 29, 2012 Raport Distribuie Publicat Decembrie 29, 2012 buna ziua am tot asteptat sa se deschida un subiect si pt revelion cu retete si daca am vazut ca nu intreb separat la piftia de curcan pot adauga 2"adidasi" de porc pt inchegare? sau cum o fac sa se inchege,azi vreau sa fac si nu stiu cum,e prima data[:I] va multumesc mult MIRELA mami de andreas nazdravan 10.09.2005 si de maria-lavinia 14.08.2009 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Androix Publicat Decembrie 29, 2012 Raport Distribuie Publicat Decembrie 29, 2012 Poti sa bagi adidasi sau urechi pentru inchegare sau poti sa adaugi gelatina. Asa goala nu mi s-a legat niciodata calumea si am facut de mai multe ori. eu folosesc gelatina. [url="http://www.obiectiverealiste.blogspot.com"]Obiective Realiste[/url] [url="http://androixbijoux.blogspot.com/"]Androix Bijoux[/url] Niste copii si toti copiii! [;)] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MIRCLAU Publicat Decembrie 29, 2012 Raport Distribuie Publicat Decembrie 29, 2012 dar ca si gust o fi bun sa amesteci porc si curcan? e cam ciudat....poate ne spune cineva care a incercat... multumesc mult MIRELA mami de andreas nazdravan 10.09.2005 si de maria-lavinia 14.08.2009 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dianama Postat Decembrie 29, 2012 Raport Distribuie Postat Decembrie 29, 2012 La pranz tocmai asta mancam,piftie de curcan[:D],doar ca am bagat niste oase de vita cu zgarci,cum se zice,dar am pus si un pliculet de gelatina.A iesit destul de buna. Am fiert carnea de curcan,impreuna cu oasele de vita,o radacina de patrunjel,o ceapa ,un morcov, cred vreo 2 ore si ,am strecurat,separat am fc gelatina,intr-o cana,apoi am pus.o in zeama de racitura si am portionat-o. Nu stiu de ce nu t-iar iesi bine cu picioarele de porc.....ba dimpotriva,combinatia mi se pare f buna...si gustoasa[pofta] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Publicat Decembrie 29, 2012 Raport Distribuie Publicat Decembrie 29, 2012 Eu am facut racitura d ecurcan la craciun(exista subiect cu pregatirle de craciun,unde cam 90% din populatzie face racituri[:D]): Aripa de curcan si pulpa inferioara si s-a inchegat fara probleme. Anul trecut am avut pupla superioara si am pus citeva ciocanele d epasare si la fel s-a inchegat fara probleme.Deci merge fara porc. PS.Eu imi amintesc de la mama mea ca nu se amesteca porc cu "pasare"(zburatoare in generala)ca "capata gust".Nu ma intreba cine ce gust capata(eu cred ca zburatoarea isi schimba gustul),insa e doar teorie ca in realitate nu stiu exact,nu am amestecat niciodata. Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Publicat Decembrie 29, 2012 Raport Distribuie Publicat Decembrie 29, 2012 De fapt anul asta am avut o aripa si jumatate si pulpa inferioara,la vreo 6 l de apa si a fost plina racitura d ecarne! Pentru sigurantza potzi sa ai gelatina in casa,insa mie personal nu mi-a trebuit,s-a inchegat fara probleme. Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Serialbastre Publicat Decembrie 29, 2012 Raport Distribuie Publicat Decembrie 29, 2012 Eu mereu folosesc gelatina la racitura ca ne place cu mult "tremurici", am mancat racitura facuta si din porc si din carne de pasare, dar se simtea preponderent gustul de porc. Ce-i drept nu stiu exact cantitatile folosite, eu eram doar degustator. Andreea si [url="https://picasaweb.google.com/AndreeaTzui"]Cezara[/url](2.06.2009) [url="http://inbucatariamea.wordpress.com/"]In bucataria mea[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
VIOIKA76 Postat Decembrie 29, 2012 Raport Distribuie Postat Decembrie 29, 2012 Ca sa-ti iasa bine piftia de curcan ,ar trebui sa folosesti aripile si daca ai ghearele si capul(fara cioc binenteles).Eu asa am pus si am lasat si ciocanelele(pulpele inferioare).Se fierb pana incep sa cada de pe os si garantat se incheaga.Ca sa vezi daca a fiert suficient iei din oala cate un polonic si il pui intr-un castron si-l dai la conge si ai grija sa nu inghete.Verifici daca s-a inchegat si atunci opresti fierberea.Daca nu se incheaga continui cu fierberea.Mie mi s-a inchegat fara nici un pic de gelatina. Trebuie sa fierbi carnea pana se inmoaie zgarciurile din carne. Eu am facut prima data anul trecut si anul asta e a 2 a oara ,deci si eu sunt incepatoare dar mi-a iesit cum doream. Multa bafta ! Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008) si acum[gravired]21+[baietel] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Publicat Decembrie 29, 2012 Raport Distribuie Publicat Decembrie 29, 2012 Citat:citat din mesajul lui VIOIKA76 Ca sa vezi daca a fiert suficient iei din oala cate un polonic si il pui intr-un castron si-l dai la conge si ai grija sa nu inghete.Verifici daca s-a inchegat si atunci opresti fierberea.Daca nu se incheaga continui cu fierberea. Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008) si acum[gravired]21+[baietel] Si eu la fel incerc sa vad daca este gata racitura![:)] Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MIRCLAU Publicat Decembrie 29, 2012 Raport Distribuie Publicat Decembrie 29, 2012 OK deci am sa incerc fara porc ,am luat aripi si un os de vita,sper sa iasa fara gelatina adaugata,revin cu vesti aaa,apropos,ceapa se scoate si raman doar radacinoasele? multumesc mult MIRELA mami de andreas nazdravan 10.09.2005 si de maria-lavinia 14.08.2009 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.