Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ce gãtim azi * Cap. 92*


Recommended Posts

Nici eu nu ma apropii de aragaz cateva zile...Azi mai avem ardei umpluti si supa de spanac. Maine mancam chili con carne ca avem o casoleta la congelator. Poate facem doar o salata pe langa. Miercuri vin niste prieteni la un gratar in curte si atunci va fi sotul seful peste gratare, eu nu ma mai bag deloc [:)] .

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1,6k
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Vreau sa fac gem de prune astazi, din ala gros, dar nu am facut niciodata si nu stiu cat zahar sa pun la kg de fructe sa zicem....

 

In functie de cat de dulce vrei sa fie. Cred ca depinde de fiecare.

Eu de exp pun la 3 kg fructe/ 1kg zahar. La cirese am pus la 5 kg, unul de zahar. 

Si in functie de cat de dulci sunt fructele respective...

La prune...cu cat il fac mai gros cu atat pun mai putin zahar. La magiun de exp pun fie 1kg zahar la ...10kg prune, fie nu pun deloc. 

Asta hotarasc pe loc in functie de cat chef am sa fierb la ele  [:)]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

In functie de cat de dulce vrei sa fie. Cred ca depinde de fiecare.

Eu de exp pun la 3 kg fructe/ 1kg zahar. La cirese am pus la 5 kg, unul de zahar. 

Si in functie de cat de dulci sunt fructele respective...

La prune...cu cat il fac mai gros cu atat pun mai putin zahar. La magiun de exp pun fie 1kg zahar la ...10kg prune, fie nu pun deloc. 

Asta hotarasc pe loc in functie de cat chef am sa fierb la ele  [:)]

cam cat trebuie fiert? Citeam u8ndeva ca 9 ore?????

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[:-)))] io am auzit de 12 ore!!!

 nu am avut niciodata atata rabdare incat sa incerc.  [:D]

 

Ps. eu am fiert o data (singura data) 6 ore. Nu a iesit magiun dar a fost un gem mai gros. 

il fierbi pe aragaz si dupa la cuptor sau direct la cuptor?

Am auzit ca pe langa zaharul normal se poate pune si zahar vanilat sau scortisoara. Eu nu am facut niciodata si insist sa iasa bun:)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si asta tot dupa cum vrei...poti sa il lasi pe foc cateva ore 2-3 apoi sa-l bagi la cuptor... scade mai repede la cuptor cei drept. uite ca la asta nu m-am gandit. Nu stiu, eu toate genurile le fac pe aragaz. 

Eu am pus o singura data zahar vanilat la gem si a iesit...chhhh  [:)]  dar baiatului si sotului le-au placut. Mie mi s-a parut ca doar strica gustul.

Scortisoara... doar la mere folosesc. Asa ca iar nu stiu. 

Poate intra cineva care face mai des. Eu mai am vreo 5-6 borcane de anul trecut asa ca de prune nu fac. 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Azi trebuie sa fac ceva pt micul dejun. Ma gandeam la niste chiftele..

Ii dau 2 chiftele, o bucatica de branza, un pahar de suc de portocale si gata micul dejun. Am redescoperit chestiile alea vechi din plastic cu, care se facea suc... [:)]  numai stau sa spal storcatorul pt o portocala.

La fata i-am facut o supa de legume...taiate patratele asa, micute cat sa le i-a cu mana. I s-au parut grozave. Am vrut sa-i dau supa de rosii dar mie teama ca stiu ca rosiile sunt cam acide iar ea oricum e cam sensibila.

Pt noi... cred ca aceleasi chiftele cu un pireu de cartofi si salata de sfecla rosie.

Seara la copii... pireu din dovlecel cu ceva acolo.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nimeni numai gateste??  [ascuns]

La mine s-au terminat si chiftelele si tot.

 Acum fac zarzavatul de ciorba si gata ca mi s-a acrit de atatea rosii! 

Am fost azi la piata si am mai luat vinete. Bag maine o salata. 

Fac un pui la cuptor ...

ciorba ...de cocos ca mai am in congelator.

Am luat si afine...2 kg la 5 lei. :D cred ca fac un pandispan si restul la congelator.

Am mai luat si legume sa mai fac o tura de vegeta. Ca ramane cam putin de ele dupa ce le usuca soarele...acum ramane doar sa sper ca va mai fi canicula [:)]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...