Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ce gãtim azi * Cap. 92*


Recommended Posts

Ilenuta-eu inca n-am mancat racitura de pui...cum e si cum se face ?

Am mancat doar de porc (noi ii zicem cociune la SM [:D] )

Ginger ,este foarte fina racitura de pui sau de curcan,nu e asa "grea"ca cea de porc.

 

Eu in ultimii doi ani de craciun am facut doar de curcan...se face la fel ca cea de proc!(eu am facut cu aripa de curcan)

 

Dana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1,6k
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Azi fac:

tarta cu mere olandeza

Pulpite de pui si carnaciori pe grill

Salata de vinete

Pateuri cu telemea si carnaciori

Cheese cake cu zmeura si ciocolata (c. alba in amestecul de branza, c. neagra in glazura de deasupra)

Tort tiramisu

 

Maine e ziua fetitei mele si de aceea incerc sa fac azi cate ceva printre picaturi. Am oricum asistenta sotului si a Almei azi.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Racitura de curcan e preferata noastra. Initial o faceam cu gelatina dar acum fierb multe oase si nu mai pun gelatina

Ilenutza,eu m-am aprovizionat intotdeauna cu gelatina...ca mi-era teama ca nu se incheaga,insa n-am avut niciodata nevoie de ea...la craciunul trecut am avut o ditamai aripa de aproape 3 kg(daca-mi amintesc bine)care a avut destula piela si zgirci,asa ca nu mi-a trebuit.

 

Ginger,eu am facut odata din copanele de pui...s-a inchegat fara probleme.

 

Dana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

M-ai inebunit cu coq a vin :)), cum se face?

 

Azi am facut rulada cu gem si budinca de gris cu cacao

Ilenutza, nu stiu cum fac altii, insa eu pregatesc coq au vin destul de des, in felul urmator:

- un pui il portionez si calesc putin bucatile de carne,

- separat calesc un pic de ceapa, ciuperci, costita afumata, morcovi

- pun toate aceste ingrediente impreuna intr-o oala (cel mai des cu presiune)

- asezonez cu sare, piper, usturoi

- pun vin rosu cam jumate de litru si mai adaug apa sa acopere putin puiul, dar nu mai mult

-adaug amidon sa se ingroase sosul

-la final pun patrunjel proaspat

 

In acelasi stil si cu aceleasi ingrediente se face si Boeuf Bourguignon , ce exceptia carnii, of course (in cazul asta, se pune carne de vita)

In oala cu presiune se face totul mult mai repede

- puiul in 30 min

- vita in 45 min

 

Ginger, cavalerii mei ma asista amandoi din balansoar in bucatarie

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...