Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

paleta de culori pentru casa


Recommended Posts

Hello ! As avea mare nevoie de idei privind culorile din casa noastra. Deocamdata avem parchet cires, usi-geamuri albe, zugraveala pe hol galbuie, in camere coniac deschis. Una din camere am rezolvat-o cu canapele crem si mobila venge, covorul are si ceva bordo si portocaliu prin bejuri. Camera copiilor are accente verde-mar si portocaliu puternic - e extrem de luminoasa. Problema e ca nu reusesc sa ies din schema cu portocaliu-bordo-bejuri, deja devine totul monoton. Mai avem de amenajat complet o camera la care pastram doar podeaua (cires) si peretii (un coniac pal). Vom pune un coltar combinat cu un corp de biblioteca si un birou, destinatia fiind un soi de living al copiilor (pana cand il vom muta pe unul din copii acolo, sa fie camera lui.) Ar trebui sa fie ceva luminos, exclus wenge-ul la lemn. Poate aveti vreo idee de culori incat sa nu contrasteze prea tare cu restul casei, dar sa fie diferit, vesel si luminos [flo].
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Posted Images

Poate te ajuta pozele de la galeria acestui mesaj. [gravi] 34+ [fetita] Anna Patricia [url]http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO[/url] Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai. PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.4, Elevit, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

in dormitor, eu am parchet culoarea cires, usa - la fel, geam termopan pvc alb, peretii si tavanul - lila deschis, mobila este culoarea vantului turbat, ca sa zic asa :-))). de fapt nuanta este pin nordic sau cam asa ceva, este un alb-gri cu tenta lila, s-a potrivit de minune cu zugraveala. jaluzele verticale mov-inchis, din motive de soare care bate in casa pe timpul verii, iarna stau stranse, sa intre soarele in casa. ar trebui sa ceri si parerea copilului care se va muta in acea camera, poate are vreo preferinta ? sau e prea mic [:D]? o idee ar fi sa zugraviti peretii in alta nuanta si sa porniti de aici la stabilirea culorilor pentru mobila si canapele. coniac deschis limiteaza cumva paleta combinatiilor cromatice... umbland zilele astea prin magazine de mobila si bricolaj, am observat cateva nuante/combinatii care mi-au placut la mobila si canapele : vanilie, cafea cu lapte, rosu aprins, un bej-gri deschis asemanator cu lemnul de bambus. evident, nu toate la un loc sau pentru aceeasi mobila/canapea. erau cateva modele de bucatarii si camere de zi - expuse la magazine. Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...

Eu am un living gri deschis, canapele albe, covorul din mijloc e alb cu niste dungi gri inchis si gri deschis si parchetul e o culoare deschisa, natural oak. Gri-ul e prea deschis, intentionez sa il fac mai inchis ca sa contrasteze mai bine cu canapelele. Cred ca si covorul o sa-l schimb cu unul mai colorat.

Nu cred ca micsoreaza. Combinatia e monocromatica, culoarea peretelui e din aceeasi gama cu ceilalti. Daca era contrastul prea mare, sa zicem un perete rosu si ceilalti albi cred ca atunci dadea senzatia de micsorare. Combinatia asta cred ca ar fi buna la un hol lung vopsit in alb si peretele din capat sa fie rosu, mai taie din lungimea holului.

Ca sa fie accent wall, pe langa culoarea diferita, poti sa pui pe el si un tablou frumos si sub el canapeaua, deci trebuie sa decizi si care din pereti va fi vopsit gri mai inchis.

Succes, e foarte faina combinatia gri cu canapele albe. [cool]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

sincer, la noi in romania, nu prea am vazut pereti gri in apartamente, am vazut in schimb aceste nuante in tot felul de seriale americane pentru amenajari interioare in locuinte. in serial pare ok, mai ales ca locuintele americane sunt generoase ca spatiu, in comparatie cu cutiutele de chibrituri numite apartamente la bloc (ma refer in special la blocurile mai vechi sau ap confort 2/3).

mie personal griul pe pereti, indiferent de nuanta, il asociez cu griul in care erau vopsiti peretii si usile in sectiile de politie, pe vremea comunismului. deh, asta e prima asociere si d-aia probabil resping din start o astfel de idee de culoare pe pereti.

canapea alba/crem gasesti la ikea, am vazut sambata un coltar de piele superb, redus considerabil la pret.

sau la magazinele lem's, nu stiu daca ai in zona o astfel de reprezentanta, iti alegi tu stofa pentru modelul de canapea care iti place si are loc in casa. vezi ca au o groaza de reduceri la lem's in aceasta perioada. eu am canapea de la lem's, sunt multumita de ea. a fost cam scumpa, insa cred ca a meritat investitia.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

am fost astazi si am luat vopseaua lavabila.

am luat 20 de litri pentru sufra si 20 pentru dormitor. deci in curand voi avea de dat vopsea :).

Corina, nu am fost niciodata intr-o sectie de politie, in afara de momentul in care mi-am facut buletinul, deci pentru mine nu are asocieri negative.

 

Am gasit la Ikea o canapea alba, exact cum vreau. Si are si saltea.

 

momentan am luat patul si salteaua.

 

trebuie sa mai iau lavoar, dulapior si wc.

 

Am vazut la Ikea un lavoar si un dulapior f dragute, dar erau 800 lei :(

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...