andacos Publicat Martie 4, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 4, 2013 Mie si lui fii mio,ne place tare,sotzul nu e incintata deloc ,spune ca e prea uscat(desi ma facut cu rosii proaspete si catsravetzi)...asa ca astept retzetele voastre! Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Laura25 Publicat Martie 4, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 4, 2013 Eu am folosit cuscus intr-un singur fel pana acum. Il pun in tigaie de teflon cu 1-2 linguri de ulei si il rumenesc, apoi pun apa (nu f, multa, mai adaug daca e nevoie) si il las sa fiarba inca 8-10 minute. Cat se raceste, pun intr-un castron ceapa verde taiata, rosii, ardei gras, patrunjel verde din belsug. Trantesc deasupra cuscusul, mai pun sare, piper, un pic de zeama de lamaie si un pic de ulei de masline si gata salata! 'Cos what I feel is the only truth for me Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lavi02 Postat Martie 4, 2013 Raport Distribuie Postat Martie 4, 2013 Eu folosesc numai couscous fin si il fac dupa reteta de pe ambalaj: il pun intr-un bol , il stropesc cu ulei de masline, apoi fierb atata apa cat couscous in volum ( le masor cu o cana), o sarez, o vars peste couscous, acopar si peste 5 minute amestec cu o furculita si adaug un cubulet de unt. Mai nou il folosesc ca si garnitura combinata: adica pe langa carne, fac niste broccoli sote si couscous. Foarte interesante retetele voastre. Laura, a ta imi suna foarte bine, e inspirata din tabouleh. Mmm si reteta ta, cristoiu imi suna f bine, mai ales ca sunt mama de domnisoare Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
osna Publicat Martie 4, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 4, 2013 eu am vazut chiar aseara la o emisiune pe Rtl Living o reteta interesanta de la annabel langbein :cous-cous cu legume grilate si era servit cu carne de miel pe grill. peste cous-cous a turnat supa fiarta si l-a lasat 10min apoi a amestecat cu furculita prin el si a pus dovleac,ardei si parca ceapa facute pe grill,patrunjel si ceva ulei masline,sare si piper. [url="http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/"]va invit in bucataria mea[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Laura25 Publicat Martie 4, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 4, 2013 Citat:citat din mesajul lui lavi02 Foarte interesante retetele voastre. Laura, a ta imi suna foarte bine, e inspirata din tabouleh. da, este adaptata la ce am de obicei in frigider [:)] 'Cos what I feel is the only truth for me Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Publicat Martie 4, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 4, 2013 La retzeta mea cu carne tocata am uitat sa scriu ca am folosit si morcov,tot la fel taiatzi felii si inabusitzi putzin ,atit cit sa se moaie. da,cous-cous-ul poate fi folosit ca si garnitura dra si ca salata. Si eu il pregatesc asa cum scrie pe pachet,insa am constat ca acelasi mod de preparare(eu am facut doar muiat cu supa pina acum,e mai bun decit cu apa fiarta[:)])are rezultate diferita in functzie de cous-cous...deci iar nu e o retzeta univesral valabila. Haidetzi la retzete...!!![:D] Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dianama Publicat Martie 4, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 4, 2013 Da da vin... Andacos [asia]....[flo] Deci desi in seara nu aveam idee ce sa fac....il inerc in seara asta,e prima data[:I].oare ce o iesi?[bibe] In sfarsit asta cu inmuiatul lui ma da peste cap....cica nu stiu cata apa trebuie sa fie. Am mancat odata la un restaurant arab(asociatii lu barbatimiu),cus-cous.,nu va spun ce bun era .mi-au aratat ca l-au fc intr.o oala de lut,era conica,cica speciala pt cous -cous. Sunt anii de atunci.... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
osna Postat Martie 4, 2013 Raport Distribuie Postat Martie 4, 2013 cous-cous la cuptor cu branza feta si legume - cina satioasa de vara reteta cu poze o am pe blog,dar nu stiu daca am voie sa pun link.asa ca o scriu aici: pt 3 portii: -100g cous-cous -200ml supa -1 vanata -1 dovlecel -cateva rosii micute -2 linguri ulei masline -3-4 catei ustuoi -150g feta -150g iaurt -1 ou -2 catei usturoi -sare,piper peste cous-cous se pune supa fierbinte,condimente si se lasa 15min.in acest timp taiam vanata si dovlecelul cuburi si le punem la dinstuit in ulei impreuna cu usturoiul trecut prin presa.dupa 8-10min punem putina supa,rosiile si lasam inca putin pina scade lichidul.condimentam cu sare,piper. iaurtul il amestecam cu oul si usturoiul trecut prin presa,ceva condimente.in forma de cuptor punem cous-cous-ul apoi legumele si presaram feta(merge si mai multa daca sunteti amatori).apoi punem amestecul de iaurt cu ou si dam la cuptor pentru 30min.se serveste fierbinte sau rece. [url="http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/"]va invit in bucataria mea[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Publicat Martie 4, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 4, 2013 dianama ,sa ne spui cum a ieist! pentru a inmuia cous-cous-ul respecta ce e scris pe pachet/punga si nu ai cum sa dai gres. Dupa ce capetzi mai multa experientza,potzi modifica modul de inia o pauzare,adica cu mai mult/putzin lichid! osna...am retzinut,cu sigurantza am sa execut![pk] Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
osna Publicat Martie 4, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 4, 2013 dana astept impresii dupa ce il faci.spor la treaba! [url="http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/"]va invit in bucataria mea[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.