dianama Publicat Martie 4, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 4, 2013 Hmmmmmmm...facui....[8D] Mai da eu nu stiam ca il am de la un magazin din asta arab...adica nici nu mai stiam de unde il am....asa ca cantitatea de apa ioc. Asa ca am pus la nimereala.....am facut supa ,am pus peste cu o nuca de unt. Intr-o tigae de teflon am pus: ceapa feliute ,ardei,morcov ,rosii,dvlecel,piept de pui (facut la gratar facut la pranz si mi-a ramas),intr-un pic de ulei,curry,si dai si amesteca,intr-o partea crestea cous -cous...dar totusi mi se parea crud,asa ca l-am pus peste tocanita mea. Am lasat focul mic de tot,cu capac,vreo 20-25 de minute. La urma am pus patrunjel proaspat. Reteta light.....nu atat de buna,dar la prosima sigur o fac mai buna[:D]. Sper...gasca a mancat si companionul a zis ca e super pt cina[pk] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lali Publicat Martie 4, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 4, 2013 Hai ca mi-ati adus aminte de cus-cus si am cumparat si eu azi. Eu il pun in ulei in tigaie pana se coloreaza putin in auriu (neinmuiat inainte) si apoi torn supa clara de pui si-l las sa fiarba. Eventual, daca nu am supa toc ceapa inainte si rad morcov si patrunjel ca sa aiba gust ca eu nu folosesc produse gen vegeta sau delicat. Asa pregatit e garnitura la tocanita de carne cu sos, neaparat. Maine o sa-mi iasa bun, bun ca am supa de curcan. [pofta] Am retinut cate ceva si din ideile de mai sus. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
osna Publicat Martie 4, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 4, 2013 lali eu asa fac bulgur,care are nevoie de fierbere.dar la cous-cous nu torn decat apa/supa fiarta deasupra. [url="http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/"]va invit in bucataria mea[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
carmaw Publicat Martie 5, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 5, 2013 Eu nu am mai preparat felul acesta de mult dar 1 pregatesc semoullul deci concentrat de pui(supa cu ierburi de provence,unt...pun peste bobitzele medii......apoi pun capacul pina se umfla si dupa tin la cald Apoi pregatesc carnea...cotletzele de miel,piept si pulpe de pui,cirnati de oaie pe gratar Apoi fac supa ..dovlevei,morcovi.vinete si inca o leguma ca o gulie dar cu coaja neagra...pun si rosii sau concentrat La masa pun pe farfurie semoullul apoi carnea(se pune ce alege comeseanul...nu toata:-):-).sosul cu legumele Linga se pune sosul iute deci eu i au supa si in ea dizolv putinn concentrat de ardei iute Cam asa il fac eu...nu stiu daca se intzelege ceva...e f gustos si....ff satzios [pup] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
carmaw Publicat Martie 5, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 5, 2013 Dar mai prepar si taboule...(versiunea mea) Cind e cald si il maninc rece de la frigider Deci semoule de couscous...medie ..inmuiata in care pun ardei gras taiat cubur ceapa verde,rosioare mici,feliutze de ou fiert tare,masline negre,mult patrunjel si menta Si o tona de ulei din maslinu din curte cind sunt la capre:-):-):-):-) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Publicat Martie 5, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 5, 2013 Citat:citat din mesajul lui Lali Hai ca mi-ati adus aminte de cus-cus si am cumparat si eu azi. Eu il pun in ulei in tigaie pana se coloreaza putin in auriu (neinmuiat inainte) si apoi torn supa clara de pui si-l las sa fiarba. Eventual, daca nu am supa toc ceapa inainte si rad morcov si patrunjel ca sa aiba gust ca eu nu folosesc produse gen vegeta sau delicat. Asa pregatit e garnitura la tocanita de carne cu sos, neaparat. Maine o sa-mi iasa bun, bun ca am supa de curcan. [pofta] Am retinut cate ceva si din ideile de mai sus. lali,dar il pui in tigaie doar sa se coloreze sau prajitul ala are si el un rol? osna,ca am uitat sa te intreb,iaurt normal sau de ala gras? Eu m observat ca mai mult imi place cu legumele putzin calite/inabusite decit crude,plus ca asa nu-mi creeaza nici probleme gen arsuri. Ah lali ca mi-am amintit,tot ca garnitura ,asa cum spui tu cu morcov,tzelina ,patrunjel verde am vazut in pungutze ca produs finit.Doar il puneai in apa,il fierbei putzin si gata era garnitura. Eu mai "fur"retzete de pe pachetele gata preparate,bineintzeles ca si imnprovizez apoi ca uit intre timp ce am citit prin magazine![pk][pk]Retzin doar ideea principala![:D] Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Publicat Martie 5, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 5, 2013 dianama,cu sigurantza data viitoare va iesi mai bine,desi daca familia a fost multzumita...!!!![pk][pk] sa stii ca prima oara cind am facut cous cous si mie mi s-a parut(conform retzetei d epe pachet)ca nu e bine muita insa eu am mai adaugat supa![8D] Eu cred ca "arta cous-cous-ului"insa e aici la inia o pauzare,s anu iasa prea moale(cum mi.-a iesit mie vineri ,parca era mamaliga[:D])ins anici prea tare si uscat. Asa ca metoda degustraii e ideala zic eu. Cu shrimps n-are nimeni retzete?[:)] Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lali Publicat Martie 5, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 5, 2013 Andacos, eu n-am stat sa analizez asta-i reteta de la mama si deasemenea gatit asa am mancat eu cus-cus mult, la gradinita, in copilaria mica. Si asa-i place si baiatului meu. Dar subiectul tau mi-a dat idei noi [flo]. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
osna Publicat Martie 5, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 5, 2013 eu folosesc iaurt de la turci,galetuta de 1kg.nu am acum nici una in casa sa vaz cam ce % de grasime are.eu fac cu ce iaurt am la indemana,ca sa fiu sincera,3,5% sau turcesc. [url="http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/"]va invit in bucataria mea[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mina Publicat Martie 6, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 6, 2013 Eu fac cel mai des cous-cous ca garnitura la tigaia picanta. Il inmoi 5-10 minute in supa de pui (1 pahar cous cous si 1 pahar supa). Fac tigaia - cuburi de pui, ceapa, usturoi, morcov, ardei, uneori si pastai sau dovlecel, in fct de sezon, toate trase rapid la tigaie sa ramana crocante, condimentez cu sare, piper, boia si cimbru/busuioc - apoi sting focul, adaug cous-coous-ul inmuiat, omogenizez un pic si gata masa. Merg si rosii cherry taiate in jumate (adaugate neaparat ultimele), cand e sezonul lor, sau cuburi de vanata, rondele de ardei iute in loc de boia, rondele de pastarnac, telina, frunze proaspete de spanac, macris, patrunjel....combinatia e la liber, bogatie de gusturi de legume sa fie. Mina si Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati din 09.09.2004 si bb2 [gravired] DPN 18.09.2013 [url="http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655"]cronicile vizigotului[/url] [url="http://www.tocanadecuvinte.blogspot.com"]TocanaDeCuvinte[/url] Some people dream of success...while others wake up and work hard at it Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.