dianama Publicat Martie 6, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 6, 2013 Fetelor am descoperit[pk]........ Pt cous cous ne trebuie cuoscusiera (paca asa se numeste).....o sita speciala care se pune deasupra aburilor de mancare cu care il vei amesteca dupa... O sa incerc cu sita mea de inox pusa deasupra oalei.... Aaaa si cica erge cu tot felul de combinatii,adica cu de toate...... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
principe Publicat Martie 6, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 6, 2013 Eu c-cusul il fac in multe conbinatii mai ales ca garnituri.unul care mi place f mult si mie si alor mei este cu: ginger,ceapa verde,tulpini de telina sau fenic(parca asa i zice ..are frunzele ca ale mararului),dovlecel crud,morcov,mango nu prea copt sau ananas...toate taiate in corte juliana si trase la tigaie cu sos de soya si apoi servit cu migdale feliate (uscate bine in prealabil). pasta o fac ca si voi.. o cana de consome concentrat fiert in clocot la una de semola.acopar ptru 5-7 minute apoi pun ulei de masline cu mirodenii(usturoi,romero)si l desleg cu un tel in forma de glob. si dulce il fac cu miere,fructe uscate(curmale,stafide,caise,cocos,portocala confitata)si nuci,migdale. ai sa ramai pentru totdeauana in sufletul meu,licuriciule.. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MElise Publicat Martie 6, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 6, 2013 Il rumenesc putin, apoi adaug apa (cantitatea indicata pe ambalaj). Il fierb la fc mic, invart in el usor din momentul in car eincepe sa clocoteasc apana cand expira timpul de fierbere, ca sa nu se prinda de fundul oalei. De obicei nu mai e nevoie sa ils trecor, asa ca il adaug ca atare in diverese combinatii. A iesit foarte bun cu pipote prajite in ceapa si putin usturoi. O alta combinatie gustoasa este cu ciuperci, piept de pui, smantana, gatite separat, in care se adauga cous-cous. [url="http://anamariaghiban.blogspot.ro/"] Fascinatie[/url] [url="http://anamariaghiban.blogspot.ro/2013/01/inevitabil-eminescu.html"] Inevitabil... Eminescu[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MElise Publicat Martie 6, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 6, 2013 Citat:citat din mesajul lui andacos Citat:citat din mesajul lui Lali Hai ca mi-ati adus aminte de cus-cus si am cumparat si eu azi. Eu il pun in ulei in tigaie pana se coloreaza putin in auriu (neinmuiat inainte) si apoi torn supa clara de pui si-l las sa fiarba. Eventual, daca nu am supa toc ceapa inainte si rad morcov si patrunjel ca sa aiba gust ca eu nu folosesc produse gen vegeta sau delicat. Asa pregatit e garnitura la tocanita de carne cu sos, neaparat. Maine o sa-mi iasa bun, bun ca am supa de curcan. [pofta] Am retinut cate ceva si din ideile de mai sus. lali,dar il pui in tigaie doar sa se coloreze sau prajitul ala are si el un rol? Dana Prajit este mai gustos... Am incercat si fiert direct, fara rumeneala si parca nu e la fel de bun... [url="http://anamariaghiban.blogspot.ro/"] Fascinatie[/url] [url="http://anamariaghiban.blogspot.ro/2013/01/inevitabil-eminescu.html"] Inevitabil... Eminescu[/url] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Publicat Martie 8, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 8, 2013 Adica prajesti/rumenesti cous-cous-ul si apoi adaugi supa/apa fiarta? Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adela99 Publicat Martie 9, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 9, 2013 si io prajesc couscousu' inainte de a turna supa peste. la fel fac si cu orezu' si cu bulguru'. fierb la foc incet sub capac cu gaura pentru aburi. si orice as avea langa, musai - da' musai sa am si iaurt turcesc cu usturoi couscous cu avocado si creveti cureti si toci doi catei de usturoi. tai cubulete un ardei rosu si 2 avocado. calesti usturoiu' si ardeii in tigaie, adaugi crevetii (un kg cu coaja, pe care-i decojesti in prealabil :) ) mai lasi la calit/prajit. adaugi 1 dl smantana, sarezi. le dai un clocot. adaugi avocado. si la urma couscousu'. nu uita de iaurtu' cu usturoi! eventual o salata de diverse si felii de lamaie Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Publicat Martie 9, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 9, 2013 Adela [pofta] Iaurt cu usturoi se pune peste sau? Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adela99 Publicat Martie 9, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 9, 2013 io fac intr-un bol si ne punem fiecare peste ... io cam exagerez :) Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Publicat Martie 9, 2013 Raport Distribuie Publicat Martie 9, 2013 Mersi Adela [pup],abia asteptam o retzeta cu schrimps!(de ce in coaja cind se pot lua direct decojitzi) Inca o intrebare ,tu vorbesti de tzatziki sau iart si usturoiu pisat? Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adela99 Postat Martie 9, 2013 Raport Distribuie Postat Martie 9, 2013 buna intrebare ... ha ha ... mie mi se par mai buni aia in coaja pe care-i decojesc io cu manutzele mele :) si vorbesc de iaurt cu usturoi, simplu ecsz: 1 kg in coaja, inseamna cam 400 gr decojiti p.s. tocmai ma-ntrebam de ce is mai scumpi crevetii in coaja decat aia decojiti Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.