Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Reguli de comportament pentru parinti, pe Facebook


Oaspete desprecopii

Recommended Posts

  • Administrators

facebook-mare.jpg

 

Adolescentii sunt conectati pe internet de la o varsta cand noi, parintii - inca nu stiam de asa ceva. Toata ziua posteaza, dau like-uri sau fac sharing cu fisiere. Pentru a tine pasul cu copilul/copiii tai ai creat probabil si un cont de Facebook. Si iata ca se simte deja prezenta parintior cerberi pe Facebook. Conform ultimelor cifre oficiale ale Facebook, mediul social imbatraneste. Si asta nu e este de mirare, pentru ca este deci timpul sa ne adaptam timpurilor. OK dar cu noile activitati ale unui parinte, apar si primele opinii diferite. Copilul isi creeaza o imagine pe Facebook care conteaza mult pentru el. Asadar, este cazul sa discutam serions: care este cea mai potrivita purtare a unui parinte intru-un mediu social online - precum Facebook? Iata parerea adolescentilor.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

"Mama mea nu are voie sa ma eticheteze pe o imagine sub nici o forma". Eu as spune ca intotdeauna, cel mai corect ar fi sa postam fotografii doar cu noi sau cu acordul expres a celor ce apar in aceeasi poza. Mie se pare atat de firesc incat ma uit mereu cu uimire la.. realitate [:)]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

pe fb ai optiunea de a ti se cere acordul inainte sa apari etichetat in vreo poza. astfel nu risti sa apari acolo unde nu vrei. fiul meu are doar 10 ani jumate, are cont pe fb dar inca nu am restrictii la likeuri sau comentarii. e drept ca nu e foarte activ pe acolo, mai mult sta pe minecraft [bang] sau creste dragoni si joaca baseball pe fb... __________________________ "Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice." Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun. (Arthur Schopenhauer)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

"Mama mea nu are voie sa ma eticheteze pe o imagine sub nici o forma". Eu as spune ca intotdeauna, cel mai corect ar fi sa postam fotografii doar cu noi sau cu acordul expres a celor ce apar in aceeasi poza.

 

Mie se pare atat de firesc incat ma uit mereu cu uimire la.. realitate [:)]

Asa este, plus ca eu cred ca puterea exemplului conteaza. Fiica mea a inteles optiunea noastra de a nu ne posta chipurile pe FB, nici eu nici tatal ei si, din fericire a adoptat si ea aceeasi conduita.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • 8 months later...

in urma cu o sapt am vorbit cu o adolescenta de aici(america) si imi spunea ca tinerii au inceput sa fie mai responsabili si mai grijulii in ce priveste fb sau alte situri de socializare pt ca ii poate costa la greu orice poza sau "vorba" aiurea.

majoritatea unitatilor de invatamant universitare, colegilor...sau chiar angajatorii, le "googalesc " sau ii cauta pe situri din astea sa obtina cat mai multe info despre ei.

 

ea imi spunea ca a trebuit sa-si inchida contul si si-a anuntat toti prieteni ca orice poza in care ea este sa nu fie publicata decat cu acord prealabil...si la fel  sa nu-I fol numele.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...