Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Ce mananca un arici ?


Recommended Posts

Acum nu sunt eu prea sigura si nici un dictionar la indemana,dar poate ma dumireste cineva ce mananca un arici,si normal daca se poate si instructiuni de ingrijire. Ce diferenta e intre un hedgehog si un porcupine ?! ,parca erau sora si frate,dar chiar nu stiu,nu inteleg cum sa-i hranesc si sa-i ingrijesc. Daca nu un caine,un pisic,daca nu un pisic,un snitel,pana ce am ajuns la un arici. Motivele s-au terminat,un arici trebuie adoptat.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20071202171811AAvf9Rk [bibe] Concluzie: specii foarte diferite cu nevoi foarte diferite. http://www.animale.ro/articole/10-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stiti-inainte-de-achizitionarea-unui-arici http://sfatulveterinarului.ro/2011/04/01/hranirea-ariciului/ Mult succes![flo] Mamica fericita [9cer][biz]de pisicute [pis]alintate, minunate, mieunatoare si torcatoare: [pis][fetita]Casey(8.09.2001.),[pis][fetita]Daisy(20.01.2012.),[pis][fetita]Gracie(31.03.2012.)si de catelusa[il]iubitoare, afectuoasa, tandra si blanda, [il][fetita]Lacey(11.05.2010.) "Some people are alive only because it is against the law to kill them."
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

Subiectul e mai vechi dar mă bag în discuție pentru că dețin două bucăți arici africani, în vârstă de 1 an.

 

Depinde de rasă, evident. Dar ca și specie, aricii sunt animale insectivore. A nu se confunda cu rozătoarele!!!

 

Aricii domesticiți mănâncă mâncare de... arici. Se găsește la pet shops, la cele mai mari, atât sub formă de granule (mâncare uscată), cât și sub formă de conserve de mâncare umedă. Mai mănâncă și granule de pisici, am observat la ai mei că nu au preferințe.

 

Ar fi bine să-i hrănești, din când în când, și cu viermișori vii (aricii sunt mari vânători și vor adora asta) sau greieri. Se găsesc la magazine de pescuit.

 

În nici un caz fructe cu mult zahăr! Poate bucățele de măr, dar și alea foarte rar. Aricii sunt predispuși la obezitate și hrana lor trebuie să fie săracă în zaharuri!

 

Dacă mai are cineva întrebări în legătură cu creșterea aricilor, ajut cu mare drag. Sunt animăluțe foarte haioase și drăgăstoase.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Am gasit azi prin cartier pe o alee, un pui de arici de vreo 12-13 cm. Nu stiu ce varsta are si nici daca mai sugea la mamica lui. Intr-o gradina alaturata  niste muncitori tundeau iarba cu o masinarie tare zgomotoasa si probabil s-a speriat si a fugit in trotuar. L-am luat pe un ziar, era facut ghem si l-am dus la intrarea in scara unui bloc. Cand a intrat mai la umbra imediat s-a desfacut si a inceput sa umble pe ziar mai sa-l scap. O droaie de copii, incluziv a mea, l-au mangaiat si s-au delectat admirandu-l si cineva mi-a spus ca nu-l mai primeste mama lui daca au pus oameni mana pe el, si la insistentele copilului l-am luat acasa.

A foat foarte vioi toata dupamiaza, conform indicatiilor unei doamne cu experienta, i-am dat lapte cu paine inmuiata si a a lipait putin laptic. Apoi am citit pe net ca nu se dau lactate dar altceva nu vroia. I-am bagat cu forta niste bucatele de piept de pui in gura pe care le-a mancat, apa nu a baut oricat l-am bagat cu botul in ea. I-am facut baie cu sampon de bebelusi, i-am facut culcush intr-o cusca de porcusor de guineea care ne-a parasit acum cateva luni... Am gasit un gandac mare si i l-am pus in cusca, l-a alergat, l-a facut bucati dar nu l-a mancat, poate doar vreun picior. Deci ce-i dau sa manance pana ajung maine la petshop?
Am citit ca mananca ou, cum sa fie? fiert tare? crud? omleta? [:)]  Oua am, si carne cruda, verdeata mai am, mananca patrunjel sau altceva? salata? I-am dat mar si nu mananca, banuiesc ca nu are rost sa incerc si cu morcov.

Stiu ca noaptea e activ si atunci trebuie si hranit. Ce fac acum? fac noapte alba sa stau sa-i indes in gura bucatele de carne? E tare dragut dar cred ca mi-am luat o sarcina cam mare, oare chiar nu-l mai primeste mama lui?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am incercat cu ou fiert dar cu greu ii bag in gura si apoi scuipa. Practic de cand il am (cca 18 ore) a lipait putin lapte si a inghitit 2-3 firmituri de piept de pui. E vioi, umbla prin toata sufragerie si inspecteaza, apoi brusc se molesste si adoarme. Doarme si cat il tin im mana si il intorc pe toate partile de ma sperii ca e pe moarte, apoi iar se trezeste la viata si o ia la plimbare.

Acum cateva luni mi-a murit porcusorul de guineea si sunt inca afectata, ma tem mereu s anul gasesc mort in cusca.

Vreau sa ma duc sa cumpar rame de la vanzatorii de momeli dar ideal ar fi sa fac rost de lapte fara lactoza. Nu-mi permit sa cumpar o cutie de la farmacie.

Ma tem ca nici rame n-o sa manance, atunci ce fac cu el?

Oare lapte de soia o fi bun?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ok, deci unite ce am citit pe pagina unui tip care creste arici:

 

ce mananca: mancare de pisici, ou prajit /omleta necondimentat (in nici un caz ou crud), carne de vita prajita usor (prajita fara grasime), carne de pui fiarta si fara piele

 

ce nu trebuie sa manance: fructe, nici un tip de lactate, paine, prajituri, biscuiti, nuci, etc

 

 

Editez ca scriu ca nu e bine sa le dai viermisori, rame sau melci sa manance pentru ca pot si purtatori de paraziti. Cel mai bine e sa ii dai sa manance seara, pe cat posibil la aceeasi ora.

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Dana, e chiar pui mic aricelul gasit de tine! Greu cu mancarea, m-as mira sa aiba succes laptele fara lactoza. Cel mai sigur ar fi sa-i dai drumul pe unde l-ai gasit, incat sa-si regaseasca familia.

 

Al nostru era ceva mai marisor, dar nu cu mult (sa zic vreo 15 cm), dar tot pui. Oricum, mare carnivor! Nu s-a atins de salata, fructe, paine, lapte, doar de carnita. In final i-am cumparat mancare de pisici, pe care a rontait-o cu mare drag. 

 

In zilele in care l-am gasit era frig bine pe-afara (vreo 8 grade noaptea, 14 ziua) si ne-a speriat tare ariciul: a mancat hamesit seara, dupa care vreo 2 zile a dormit de-abia respirand, incat l-am dus chiar la veterinar. Apoi a venit o dupa-amiaza cu soare in care a dat la ture incat ne-am lamurit ca n-are nimic. Seara iar a mancat de-a rupt si... iar a dormit dus vreo 2 zile. Din cate am citit, daca temperaturile scad, ei pot reintra in hibernare. 

In final a luat-o la pas prin curtile vecine, speram sa mai revina pe la noi.

 

PS. vad ca in timp ce scriam, Miriluta deja a postat meniul aricesc [flo]

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am cerut de la o mamica cu copil mic niste lapte praf, dar nu avea fara lactoza. I-am preparat o lingurita si i-am bagat cu pipeta in gurita. A mancat cateva pipete (cca 2 ml).

DEci mananca rar si doarme mult? Apa nu trebuie sa bea?

Eu ma speriasem ca nu prea a mancat de cand e la mine si de aia l-am indopat cu ce am avut. Iar e vioi si exploreaza casa largindu-si aria incet incet. Mi-e teama sa nu-l scap pe sub vreo mobila si sa-l pierd sau sa nu-l mai pot scoate. Il tin in cusca dar cand e treaz se tot chinuie sa evadeze. Fetele i-au facut o gramada de poze si filme, incerc sa pun si aici.

Nu stiu sa pun poze... incerc in album.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...