Administrators Anda08 Postat Mai 2, 2013 Autor Administrators Raport Distribuie Postat Mai 2, 2013 osna, cred ca o sa fac si eu un tort, smplu cu frisca si ananas - parca mi-ai facut pofta - iti marturisesc de pe acum ca am vazut o reteta pe blogul tau, cea de Cuburi cu nuca de cocos pe are trebuie sa o incerc ! Azi sunt in plan si sarmalutele pe langa oua, poate apus sa fac si rafaelor pe langa Spor la treaba! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
genziana Postat Mai 2, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 2, 2013 si eu sunt cu pregatirile (suntem un grup de circa 40 de persoane, din care vreo 12 sunt copii) , de fapt am facut doar lista, sambata voi gati. Voi face painea floarea soarelui, cateva tarte sarate, oua colorate. Nu vor lipsi sarmalutele, drobul si carnea la gratar, pasca. Acum cozonac nu stiu daca face careva. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rufus Postat Mai 2, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 2, 2013 Astazi e joi, vopsim oua.Maine cozonac, sambata drob, ciorba de miel, sarmale si friptura de miel.Pentru friptura sunt doua variante: la cuptor si la gratar.La cuptor merg partile carnoase (pulpele) dar si spatele, cu muschiul ala fraged...Un pic impanate cu usturoi si slaninuta, tapetate cu boia dulce.La gratar merg costitele, pieptul si pulpele dezosate. In ambele variante, nu poate lipsi dintre condimente ienibaharul. El da aroma aceea orientala, misterioasa si incitanta.Drobul n-are regului clare...dar ceva tot e clar: verdeata cat cuprinde si oua fara numar. Nu e ceva dietetic...dar cu masura, e delicios.Acum e momentul sa scoateti din pod jambonul, ala facut la Craciun. Il puneti la fiert, cu boabe de piper si foi de dafin, si apoi la rece. Feliute subtiri, alaturi de branza buna, ceapa verde si ridichi.Ciorba e un regal. Zarzavat proaspat, carnita frageda de miel si o sticla zdravana de bors. Musai leustean. Este si varianta ardeleneasca, dulce, cu tarhon si smantana...fiecare dupa gust. Dar o zeama buna merge ca unsa, dupa prapadul culinar de Sarbatori...Mai este vestitul stufat, dar eu nu mai am loc in burta si pentru el.Pentru ca vine pasca si cozonacul.Si vinul rosu, nu chiar sec, dar nici dulce.Si salata verde...Si ... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators Anda08 Postat Mai 2, 2013 Autor Administrators Raport Distribuie Postat Mai 2, 2013 pe astazi am terminat ...sarmalele si sfecla cu hrean sunt facute, ouale sunt vopsite, fursecurile si "bombonelele" mele nelipsite sunt gata Maine urmeaza sa fac o pasca sau un cozonac cu ajutorul masinii de paine, prajiturica de care ii spuneam osnei ca mi-a facut cu ochiul pe blogul ei si ... sa mai vedem ce mai ramane...o friptura ceva cred si un tortm, dupa care [aerob] sa scapam de toate bunatatile Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
osna Postat Mai 2, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 2, 2013 si la noi cozonacul cu nuca si ciocolata e gata copt: si am acceptat spontan sa petrecem sarbatorile la prieteni,am scapat de alte gateli.gazda draguta ca intotdeauna vrea sa puna maine copiii la vopsit oua si sa pregatesca sarmale si pascuta. va doresc Sarbatori Pascale fericite si linistite alaturi de cei dragi! Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Mai 2, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 2, 2013 Bomboanele cu smochine si migdale,seamana cu boboanele cu visine din visinata! Fetelor ma innebunitzi cu imaginile voastre,iar Rufus m-a dat gata cu meniul lui. Anda ,pot s ate intreb de ce ai preparat de astazi salata de sfecla cu hrean?Ai vreo retzeta speciala sau simplu sfecla rosie amestecata cu hrean,ulei otzet? Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
eumada Postat Mai 3, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 3, 2013 (editat) Ma faceti sa plang,mai..... [fri] Cum va place sa stati in bucatarie atat?Pentru astea e necesara rabdarea si daruirea.........tre` sa simti placere.... eu nu simt. Mama cat respect am pentru voi...cum gatiti multe si bune...eu nu stiuuuuuuu.......... Editat de Mai 3, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Administrators Anda08 Postat Mai 3, 2013 Autor Administrators Raport Distribuie Postat Mai 3, 2013 andacos - reteta de sfecla e cum zici tu, sfecla, hrean, otet, sare si putin zahar (nu pun ulei, stiu ca soacra mea mai pune) - eu o fac mereu mai repede (merge de minune si cu sarmalele) si tine vreo 2 saptamani la borcan la rece doar ca la noi se mananca mai repede eumada - cu placerea ai dreptate, eu am descoperit-o in ultimii ani, ma relaxeaza sa stau in bucatarie, chiar daca uneori nu am timp sa stau mai mult; nimeni nu se naste invatat [flo] merita sa incerci cate ceva Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
eumada Postat Mai 3, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 3, 2013 Da si mie niste bomboane de alea...... Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Mai 3, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 3, 2013 (editat) andacos - reteta de sfecla e cum zici tu, sfecla, hrean, otet, sare si putin zahar (nu pun ulei, stiu ca soacra mea mai pune) - eu o fac mereu mai repede (merge de minune si cu sarmalele) si tine vreo 2 saptamani la borcan la rece doar ca la noi se mananca mai repede Am intzeles,faci ceva special cu borcanele sa tzina si doua saptamini sau doar puse la frigider? osna...m-a innebunit pasca aia a ta! Dana Editat de Mai 3, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.