viviana Publicat Aprilie 27, 2013 Raport Distribuie Publicat Aprilie 27, 2013 Maine e dezlegare la peste si cum eu sunt o mare amatoare cam de tot ce se invarte pe sub apa zic ca n-ar fi rau sa vedem ce punem prin cuptoare, tigai, grilluri si farfurii. Am un prieten grec care m-a invatat sa fac un fel de sos ce se potriveste oricarui peste fiert sau facut la cuptor.Avem nevoie de:o cana mare de cafea2 lamaiulei de maslineoregano (se poate folosi cu brio si cimbru)sare Se umple cana ceva mai putin de sfert cu ulei de masline. Apoi se adauga zeama de la cele 2 lamai, oregano si sare dupa gust. Se lasa, asa, putin sa se intrepatrunda gusturile inainte de a servi la masa, Astept sa se se intoarca Celcesforaie de la soacra-mea (sunt la cimitir - si apropo de asta, socrela e greco-catolica si nu are si ea parte de o biserica) ca sa dam o fuguta in piata Obor unde sper sa nu fie inghesuiala ca sa pot alege cele mai grase Dorade si icre proaspete de crap. Da, asa e. Pentru maine am hotarat: Dorada la cuptor.Ingrediente:4 bucati de Dorada (una de fiecare, dar maine o invit si pe mama - nu de alta, dar icrele ei ies minunate) 5 ardei capia sau Kapia 2 capatani de usturoi sau varianta cu usturoi verde 3-4 rosii niscaiva pasta de rosii 2-3 lamai 200 ml vin alb sec Patrunjel, cimbru, sare Condimentez pestele cu sare, piper si cimbru.Ardeii si usturoiul ii tai fasiute si ii arunc peste peste (ha, ce cool!) intr-o scarba totala.Adaug uleiul si la cuptor cu ei. Pentru vreun sfert de ora.Ii scot din cuptor numai pentru a adauga rosiile taiate si niscaivaiul ala de pasta de rosii diluata, atentie, in vin.Ah, sa nu uit. Bag tava la cuptor pentru alte 10 minute, sfert de ora. in ceea ce priveste icrele mamei, ea nu se incurca cu gris sau mai stiu eu ce.Pune vreo 150 grame de icre si un albus de ou. Ies ca o pufosenie aerata. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
osna Postat Aprilie 27, 2013 Raport Distribuie Postat Aprilie 27, 2013 noi vom face dorada la gratar si cous-cous. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Aprilie 27, 2013 Raport Distribuie Postat Aprilie 27, 2013 (editat) Moaamaaa...ce pofta mi s-a facut de-un crap de Dunare,prajit cu mamaliga si mujdei de usturoi!!!!! M-as multzumi si..c-o coada,macar! [:-)))] [:-)))] Dana edit ca m-am razgindit [:-)))] [:-)))] nu mai vreau mujdei de usturoi ca s-ar putea sa-mi faca rau,doar o "maioneza "de usturoi cu lamiie! [ventilator] Editat de Aprilie 27, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.