andacos Postat Aprilie 29, 2013 Raport Distribuie Postat Aprilie 29, 2013 Multzumesc Androix! Ma uit pe ele in ziua libera! Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Allure Postat Aprilie 29, 2013 Raport Distribuie Postat Aprilie 29, 2013 Androix se refera la piinea numita "sourdough" care e intradevar mortala la gust si textura si dureaza mult la dospit. Detalii: http://en.wikipedia.org/wiki/Sourdough Nimic nu se compara cu mirosul de piine proaspata cind se coace decit ca eu m-am ingrasat 10 kg dupa ce am plecat din tara si mi-am luat prima masina de paiine [batcap]Acum am concediat masina dar planuiesc s-o bag nitel in priza dupa ce fac rost de faina slaba in gluten, ca la asta clasica sint alergica Happy baking! [flo2] Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Aprilie 30, 2013 Raport Distribuie Postat Aprilie 30, 2013 Androix se refera la piinea numita "sourdough" care e intradevar mortala la gust si textura si dureaza mult la dospit. Detalii: http://en.wikipedia.org/wiki/Sourdough M-am uitata de curiozitate pe wiki si e echivalentul lui sauerteig in germana,mie nu-mi place piine asta si mai imi da si arsuri (uneori)la stomac.Ins anu cred ca piinea pusa de Androix are ceva de-a face cu sauerteigul... Androix,piine de aia faceau femeile la tzara acum zeci de ani(cred totusi ca mai sunt zone unde se mai pastreaza inca la sat traditzia,mai ales in Ardeal ,piine batuta de coaja...hmmm...buna rau)era excelenta la gust si se si pastra cu saptaminile,ca faceau in cuptoare d elut,cantitazi mari. N-am citit linkurile,in zona mea se spunea si drojdie si maia,deci temeni siferitzi pentru acelasi produs,se refereau ambii la produsul proaspat. De fapt la noi cred ca drojdia uscata s-a introdus destul de recent(undeva dupa revolutzie cred eu). Cu maia facea mama cozonac si intr-adevar il punea la crescut cam toata noaptea,insa dimineatza se apuca obligatoriu de el ca altfel se acrea(de aici si denumirea pinii pusa de Allure,piine din aluat acru asa s-ar traduce). Miine e liber si ma uit pe linkuri!Yuhuu!!!!(yuhuu ca e liber [:-)))] [:-)))] Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rall Postat Aprilie 30, 2013 Raport Distribuie Postat Aprilie 30, 2013 Masina mea de paine (Philips Viva Collection HD9046) are, pe langa cele 12 programe presetate pentru copt paine, cozonac sau pregatit aluaturi si doua mai speciale: unul pentru iaurt (e gata in 8 ore) si altul pentru dulceturi (1 ora). Asa ca, astazi am facut dulceata indrazneata: kiwi si lime Nu e pentru cei slabi de inima, rezultatul este acru, amarui si dulce in acelasi timp. Si foarte, foarte aromat. Si foarte bun, evident [il] Ingrediente:http://i924.photobucket.com/albums/ad89/dufyx/1_zps1d60df4c.jpg - 150 gr zahar- 5 kiwi- coaja razuita de la un lime (al meu a fost bio, dar l-am tinut preventiv in apa cu otet si apoi l-am frecat cu bicarbonat de sodiu)- acelasi lime, taiat felii subtiri Toata operatiunea de curatare / taiere a durat cam 5 minute, apoi le-am pus in masina de paine Philips:http://i924.photobucket.com/albums/ad89/dufyx/2_zps01829f5d.jpg si am selectat programul #13, care e pentru gem / dulceata si care dureaza fix 1 ora:http://i924.photobucket.com/albums/ad89/dufyx/3_zps4af3d564.jpg Aparatul si-a vazut de treaba:http://i924.photobucket.com/albums/ad89/dufyx/4_zpsbfad0ecd.jpg si... gataaa! Combinatia miroase f bine (a citrice dulci), asa ca am umplut toata casa de aroma Sugestii de servire:http://i924.photobucket.com/albums/ad89/dufyx/5_zps2cf78f05.jpg pentru cei care inca tin cat de cat la dieta (e f bun cu mar, se combina bine):http://i924.photobucket.com/albums/ad89/dufyx/5b_zps70509115.jpg si pentru cei care dupa desert vor merge la sala http://i924.photobucket.com/albums/ad89/dufyx/7_zps7f4cd475.jpg Dulceata rezista ~ 3 saptamani afara sau aprox. 1 an in frigider. Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Mai 1, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 1, 2013 De cum miroase...ne-ai spus,dar cum este la gust? Arata tare bine! Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Mai 1, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 1, 2013 Hia ca m-am uitat pe linkurile tale si nu mi-au lamurit dilema. Am cerecetat eu mai departe si de fapt drojdia si maiau ,sunt acelasi lucru,adica termenul de drojdie,este folosit si pentru maia si invers. Cred ca linkul asta ,lamureste mai bine,ce vreau eu sa spun: http://www.biolandia.ro/blog/2012/08/01/ce-este-maiaua-si-de-ce-e-mai-sanatoasa-decat-drojdia/ Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rall Postat Mai 1, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 1, 2013 De cum miroase...ne-ai spus,dar cum este la gust? Arata tare bine! Dana Daca la mine te refereai, am scris in al 2lea paragraf E versiunea sofisticata si mai aromata a mancatului lamaii cu zahar Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Mai 1, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 1, 2013 (editat) Pentru mine,asta este maia sau drojdie proaspata: Editat de Mai 1, 2013 Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Mai 1, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 1, 2013 Si asta e drojdia uscata: Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andacos Postat Mai 1, 2013 Raport Distribuie Postat Mai 1, 2013 Daca la mine te refereai, am scris in al 2lea paragraf E versiunea sofisticata si mai aromata a mancatului lamaii cu zahar da,la tine ma refeream. In afara de ...se combina bine cu mar...n-am vazut sa spui ca e buna,gustoasa...ei...pricepi tu. E acrisoara? [:-)))] [:-)))] (cred ca vreau s aprobez si eu...) Dana Citează Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Participă la discuție
Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.