Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Bucuria de a salva o viata, Arian - O familie fericita.


Recommended Posts

Buna tuturor iubitorilor adevarati de animale  [hia]

 

Pe data de 25 aprilie, l-am adoptat/cumparat pe Arian, un catelus in varsta de 1 an si 2 luni, Havanez, cu Pedigree. Arian a fost sterilizat pe data de 19 aprilie. Arian este un caine foarte iubitor, afectuos, dulce, tandru, ascultator si mai ales comic, amuzant, foarte jucaus, foarte activ. Se intelege de minune cu Lacey, catelusa noastra Havaneza. Alearga impreuna zilnic, de mai multe ori pe zi. Se joaca, se alearga unul pe altul, se indeamna la joaca unul pe altul, vorbesc impreuna, se pupa, sunt cei mai buni prieteni [il]  Arian se intelege foarte bine si cu pisicutele noastre. Se joaca cu ele foarte frumos, este foarte interesat de ele, foarte curios sa vada mereu ce fac, unde sunt, ba chiar le mananca mancarea lor de pisici din cand in cand, dar pisicile nu se supara ca sunt dragute [il]  Cat despre pisicute, si ele se inteleg bine cu Arian, sunt curioase sa vada ce face el, unde este, se joaca cu el, torc prin preajma lui. Si Arian le spala/le toaleteaza frumos si acum si Lacey il copiaza pe Arian si le spala si ea pe pisicute care sunt foarte fericite si mandre sa primeasca atata atentie din partea a doua caini [il]  

Imi place tare mult sa ma uit la ei, sa ii vad pe toti cum interactioneaza, sunt toti atat de dulci si simpatici si adesea comici. Socrilor mei le place si lor de caini, mai ales soacra este topita dupa ambii caini dar si dupa pisici. Si altor rude le place de cainii si pisicile noastre si vin in vizita ca sa ii vada pe ei, nu pe noi [:-)))]

Suntem foarte fericiti ca l-am adoptat si pe Arian si acum se pot juca toti impreuna bucurosi. [il]

Pe Arian l-am adoptat/cumparat cu o mie de dolari australieni de la aceeasi crescatoare de unde am luat-o pe Lacey tot cu o mie de dolari australieni. Prin comparatie, un pui de doua luni este doua mii de dolari australieni. 

In cazul lui Arian, l-am salvat de la o moarte sigura. Din pacate, Arian are cateva probleme de sanatate destul de grave:

1. chondrodisplazie in ambele picioare din fata, mai accentuata in piciorul drept din fata

2. displazie de cot drept in piciorul drept din fata - il face sa schiopateze vizibil

3. luxatie de sold in soldul stang de pe piciorul stang din spate

 

La momentul cumpararii lui, primele doua probleme nici macar nu au fost diagnosticate de crescatoare si de veterinarul ei. Doar luxatia de sold a fost diagnosticata. Veterinarul nostru i-a facut radiografii de sute de dolari lui Arian si a diagnosticat celelalte doua probleme. Am fost foarte socati si tristi.

I-am spus si crescatoarei si ea ne-a spus ca daca ar fi schiopatat la ea sau daca ar fi stiut de aceste probleme, l-ar fi eutanasiat, adica omorat. Nici macar nu l-ar fi vandut. Ba chiar s-a oferit sa ne dea toti banii inapoi daca i-l ducem inapoi pe Arian caz in care il va omori. Am refuzat. Oricum, este foarte urat si nemilos ce vrea ea sa faca.

 

Intre timp, radiografiile lui Arian au fost trimise la doi chirurgi ortopezi canini diferiti si acum asteptam raporturile lor cu opiniile si observatiile lor si cu sugestiile de tratamente, daca va fi cazul. Speram ca deocamdata sa nu fie nimic grav. Dar stim ca in timp se va agrava. Oricum noi il pastram pe Arian si vom lupta pentru viata lui, nu vom renunta asa usor la el doar ca sa nu cheltuim bani asa cum ar fi facut/vrea crescatoarea sa faca.

 

Acum suntem fericiti stiind ca l-am salvat pe Arian de la o moarte sigura. Poate a fost destinul, Dumnezeu, cine stie. Daca aceasta crescatoare il vindea mai tarziu sau deloc poate ar fi vazut ca schiopateaza, l-ar fi dus la veterinar, ar fi aflat de problemele lui si l-ar fi eutanasiat pe loc. Dar asa nu a observat sau ne-a mintit in fata ca nu a observat dar oricum Arian a ramas in viata, a ajuns la noi unde va fi mereu iubit, ingrijit si dorit si noi vom lupta pentru fiecare secunda din viata lui.

In schimbul iubirii noastre, adesea cu multe greseli, Arian ne da iubirea lui pura, lipsita de greseli, ne ofera loialitatea sa nemarginita, ne face sa zambim si sa radem in fiecare zi, ne pupa, vine in bratele noastre, alearga impreuna cu Lacey cu parul in vant, "vorbeste"/latra frumos, ne arata zilnic ca merita sa traiasca, merita sa fie iubit, merita sa i se dea sanse la viata. Nu am fi crezut ca daca vom cumpara un caine, vom salva o viata si ne-am simtit adesea vinovati gandindu-ne la toti ceilalti caini din adaposturi. Dar Dumnezeu/destinul/soartea ne-a aratat ca si atunci cand cumparam, uneori putem salva o viata. Vedem asta zilnic in ochii lui Arian. 

Arian este in sfarsit acasa, pentru totdeauna. 

post-122800-0-28350700-1368069361_thumb.jpg

post-122800-0-05811600-1368069448_thumb.jpg

post-122800-0-50936000-1368069656_thumb.jpg

post-122800-0-15839100-1368069693_thumb.jpg

post-122800-0-38294200-1368070100_thumb.jpg

post-122800-0-13354000-1368070143_thumb.jpg

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Cei mai activi membri în acest subiect

Zile populare

Posted Images

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...