Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

la plimbare cu catzelul


Recommended Posts

Pepper a facut 7 luni, deci e de 4 luni cu noi...dar tot nu am reusit sa-l invatam sa mearga linistit la plimbare. nu stiu cu ce gresim?!

trage de lesa tot timpul, vrea sa miroase, vrea sa se intoarca sa o ia in directie opusa...vrea sa alerge...in asta consta in general plimbarea noastra.

astazi "la plimbare" de fapt am facut jogging. am zis ca daca tot trage asa de lesa...macar sa ma aleg si eu cu ceva...nu doar cu o mana obosita...asa ca am alergat la deal, la vale...vreun km...dar Pepparusul tot nu era obosit...pe cand eu scoteam limba de un cot , mai rau ca el.

 

dar nu stiu ce sa facem cand mergem in oras, cand vrem sa ne plimbam frumos...sa nu mai traga de lesa.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

7 luni e foarte tanar ca sa stie sa mearga perfect in lesa. O sa ia timp si trebuie rabdare. Fa intai niste exercitii cu el in casa si in curte unde nu sunt distractions. Il pui in lesa si faci lesa scurta sa il tii aproape de tine la picior si incepi sa mergi incet. Cand incepi sa mergi si pui piciorul in fata spui "heel" ca el sa auda comanda si mergi putin, te opresti. Fiind aproape de tine in lesa scurta se opreste si el. Good boy! Treat. Heel, alti cativa pasi, te opresti, se opreste, good boy, treat. Daca nu se opreste spui ah-ah (cred ca intelegi onomatopeea, e "nu" acela din gat lol) si repeti.

Cand invata sa se opreasca cand te opresti tu, incepi apoi cu pasi mai multi, alternezi intre jogging, stop, walking, stop, mai repede, mai incet, mergi, te intorci pe calcaie si o iei in sensul celalalt, ca sa se invete sa fie atent la tine. Lesa e tot timpul scurta.

Putin cate putin in fiecare zi. Lesa e instrumentul tau de control. In timp o sa renunti la treats.

Cu a mea faceam ture prin curte. Apoi am iesit si faceam exercitii pe strada. Cate putin in fiecare zi si consistent pana invata.

Poti sa ii pui la inceput un ham, ca asta cu prinderea in fata:

http://images04.olx.com/ui/11/19/68/1341423504_408621168_1-Pictures-of--Dog-Harnesses-leashes-collars-dog-safety-products-Made-in-USA.jpg

E mai bun sistemul asta decat ham-urile cu prinderea in spate:

http://precioustails.com/images/thumbnails/badtotheboneharness__38186.jpg

pentru ca la astea inca poate sa traga in lesa, la cea cu prindere in fata il obliga sa fie putin intors spre tine.

Acum noi nu mai folosim ca are deja 3 ani dar la inceput am folosit ham si o incetinea un pic la mers, parca stia ca in ham we mean business. De fapt in lesa cand merge la picior stie care nu ne jucam, nu mirosim floricele si pasarele. In lesa la picior doar merge si atat.

Poti sa ii iei si un gentle leader: http://www.pickofthelitterdogtraining.com/GentleLeader.jpg

Cand pui ala peste bot se linisteste de zici ca e alt catel.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Noi ne-am dus cu a noastra la dresaj, doua luni, odata pe saptamina, a costat cam $100. La 'heel' n-am ajuns, doar 'stay', 'sit' si 'down'. Ca sa stea locului la veterinar [:)] La 'sit' a fost mai usor, c-o impingeam de fund in jos, ca sa priceapa ce vrem de la ea. Cu treat si laude la inceput, apoi numai laude.

Cu nivelul de energie ridicat... poate gasesti un parc unde e voie fara lesa, si lasi catzelu' sa alerge pina oboseste. Daca ai incredere ca vine cind il chemi.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Michelle, cea mai usoara si rapida metoda de a-l invata sa mearga in lesa este sa ii dezvolti incet incet atentia catre tine,cu recompense de tot felul, si sa i-o abati de la ceilalti factori de distragere.Puiul trebuie sa inteleaga ca e fundamental sa te urmeze, si ca tu il plimbi pe el si nu invers.Foloseste schimbari bruste si dese de directie, insotite dupa un timp de comanda ,,aici''-sau cum vrei tu sa ii spui in engleza, pana obtii contact vizual,apoi ofera i recompensa-hrana, mangaiere, laude, jucarie, ce stii tu ca functioneaza la el.

 

Am cautat prin arhiva personala un film de pe vremea cand mergeam cu al meu la dresaj, in care vezi exact aceste schimbari de directie in momentul in care exista factori de distragere si atentia lui era la orice numai la mine nu.

 

http://s185.photobucket.com/user/nicollecc/media/Paspelangacaini1-1.mp4.html

 

Iar aici se vede foarte bine acea atentie despre care iti vorbeam, care se obtine in timp, cu multa rabdare si muuuulte recompense.Initial in locuri fara factori de distragere, in curte, pe alei pustii, etc, abia apoi se trece in etapa ulterioara, in locuri populate si pline de atractii.

 

http://s185.photobucket.com/user/nicollecc/media/Catelcu2viteze.mp4.html

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...