Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Plange tare cand plecam de acasa.


Recommended Posts

De ieri sunt proaspata mamica a unui bichon, in varsta de 6 luni.

Ajutati-ma cu un sfat: plange tare cand ramane singur. Azi dimineata se auzea de la 2 scari departare. Am niste vecini dificili si mi-e teama ca va incepe un scandal.

 

Aveti un sfat pentru mine, cum pot sa-l ajut sa se simta in siguranta si sa nu mai planga?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

Anca, nu stiu ce sa-ti spun decat ca si sora-mea are aceeiasi problema cu cainele ei (un metis de husky).

Ea locuieste in Germania, are un vecin reclamagiu, si acolo legea spune ca nu e permis sa latre mai mult de 30 minute continuu.

Cainele are 2 ani acum si nu au reusit sa-l dezvete. Cu dresaj si nspemii de sfaturi. Au recurs la solutia sa-l duca la o "gradinita" de caini, de dimineata, si il iau cand se intorc de la serviciu.

Sper sa rezolvati cumva, sa nu ajungeti in situatia asta :)

 

O solutie ar fi al doilea caine...ori iti fac casa praf, ori urla in cor :))

 

Ingrid si Cristi 10 ani

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Of, imi pare tare rau :(

 

Catelusa noastra sta singura multe ore, o avem de cand avea cca 7-8 saptamani, asa e obisnuita. La inceput lasam webcamul sa fiu sigura ca nu sufera, ea dormea ore`n sir, apoi cand ajungem noi e fresh si gata de joaca.

 

Probabil se va obisnui si catelul vostru cand va veda ca veniti acasa in fiecare zi, se va simti in siguranta !

Eu ii las zilnic oase de piei de rontait, apa, mancare la discretie, inclusiv ped pt nevoile ei, sa nu trebuiasca sa ne atepte in stres [:)]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu se va obisnui. Deja asa este obisnuita - gresit. Daca o veti lasa singura va intra in depresie va face varza apartamentul sau va avea oricare alte manifestari ale stresului inclusiv riscul de a se imbolnavi. 

Morala nu am sa va fac - cainii nu se cumpara la 6 luni.

Ce este de facut? 

Doar sa-i gasiti companie sau sa il vindeti/donati cuiva care are capacitatea de a sta cu el/ea.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Marius, nu e obligatoriu sa fie asa.Intr adevar, poate fi o problema serioasa de comportament-anxietatea de separare, cu care greu se poate lucra, sau poate fi pur si simplu o obisnuinta rezultata din modul in care a trait catelul pana acum.E mult prea timpuriu sa dam astfel de verdicte, zic eu, mai ales ca nu avem toate datele necesare.

 

Ce stiti despre istoricul lui?A stat in casa, a stat afara, era lasat singur sau era cineva in permanenta cu el?Cand l-ati luat l-ati lasat din prima zi singur?Cat timp ati lipsit?

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa schimbi un astfel de comportament iti trebuie timp dedicat 100% acestui caine. Mai ales daca pana la 6 luni asa a fost crescut. Din ceea ce citesc recunosc scenariul des intalnit conform caruia stapanii nu au timp pentru caine. Asa incat o spun verde in fata chiar daca doare. Vrei caine? Ok. esti capabil de el? Daca nu merge nu te complica. Daca totusi ai luat un caine si nu poti sa ii aloci resursele necesare de timp/hrana/afectiune/igiena  cauta solutia valabila pentru caine si de ce nu pentru tine. Una este sa gasesti pe altcineva. Nu este o rusine nu este nimic nou este doar o chestiune de responsabiitate.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sunt realist de felul meu. Eu pun intrebarea mai simplu. Acum nu ai timp din considerente obiective (ai job/scoala/.....) e cert ca nu ai timp. Nu vei avea timp ceea ce este firesc. Acest caine este invatat in acest mod. Poate fi (re)invatat si in alt mod daca ai timp. Dar nu ai timp nici pentru o viata comuna dar pentru un proces de reinvatare? Si atunci toate acestea sunt obiective, sunt fapte, sunt realitati asa cum sunt ele. Care este rezolvarea?

Am spus ca nu sunt comod si discut extrem de direct pentru ca discut de fiinte nu de obiecte puse pe un raft.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Marius, mesajele tale au fost cel putin rautacioase, avand in vedere ca am scris foarte putine date despre catelul meu, despre cat si cum sunt in stare sa am grija de el, despre cat timp pot sa-i aloc..etc.

Ce tratate de psihologie canina spun ca nu e potrivit sa adopt un catel mai mare?  Si ce anume din tot ce scriu eu din 2004 te face sa crezi ca sunt iresponsabila?

Am adoptat  un copil mare si un catel mare. Am iesit din sabloane. Asa, si???

Mesajele tale sunt o mare dezamagire pentru mine. Urat!!!!

 

Asadar, azi dimineata am scris pe fuga si oarecum ingrijorata (in iresponsabilitatea mea!)

 

Acest catel este un cadou facut fetitei mele care isi va serba ziua peste putin timp si care isi dorea foarte mult un tovaras de joaca. Am fost constienta la ce ma bag. Am avut 2 catei la viata mea, dar niciunul nu era din rasa asta.

Ieri dupa amaiaza l-am adus acasa si l-am dus la dr pt a-l programa la tuns, gherute, glande, deparazitare etc.

Este un catel sanatos si frumos. Fostii stapani erau extrem de ocupati, ajungeau casa doar seara tarziu si in curand urmau sa plece din tara si nu stiau ce va face cu micutul.

Asa a ajuns la noi si sunt tare bucuroasa ca s-a intamplat asta.

 

Aseara am fost in parc 3 ore, s-a imprietenit cu fetita mea imediat, s-au jucat de mama focului, asta-noapte a dormit bustean langa patul ei, dar azi dimineata cand am plecat a fost jale.

Ma interesa din experienta voastra cu aceasta rasa sau cu altele cum pot sa-l tin ocupat. Nu prea stiu celor din rasa lui ce jucarii le plac, iar pe net nu am gasit mare lucru despre asta. Inteleg ca toti puiutii plang..off.

Peste putin timp voi ajunge acasa. Abia astept. Am sunat o vecina la vreo 2 ore dupa ce am plecat de acasa si mi-a zis ca nu se auzea nimic de la mine. Doamne ajuta!

Editat de
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...