Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Gradinita sistem waldorf


Recommended Posts

Buna ziua, mamici! Am nevoie de opinii din partea voastra in ceea ce privește gradinitele de stat waldorf din București sau opinii legate de gradinita Goethe. Am o fetița de 2 ani si sunt puțin derutata, pt ca nu cunosc pe nimeni care sa-mi impartaseasca o părere in acest sens. Am avut o experiența mai puțin fericita cu o gradinita particulara... Va multumesc din suflet
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Cei mai activi membri în acest subiect

Cei mai activi membri în acest subiect

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Dar ati putea si argumenta de ce un mare NU?

Eu am avut fetita doi ani la cea din Popa Nan, si nu am decat cuvinte de lauda. Se respecta ideologia Waldorf (deja cred ca ar trebui studiata nitel, filozofia lui Rudolf Steiner, si nu tratata ca un trend), apoi  nu ma pot exprima pentru toate educatoarele, la clasa fetitei mele nu au fost decat doua in ambii ani - dar am fost extrem de multumita de ele, ca oameni, cu ceea ce au insuflat copiilor...

 

As putea vorbi mai pe lung despre subiectul asta, pentru ca rezonez in intregime cu teoria Waldorf, dar nu stiu ce anume nu v-a convenit, asa ca nu am argumente pro sau contra.

 

Precizez ca nu am intrat cu nici o ''spaga'' - nu sunt pentru si nu am folosit sistemul niciodata, si nici nu am simtit ca cineva ne-a fortat vreodata in directa asta pentru a da un mai bun randament in clasa sau.. de bun simt cum am auzit ca se practica.

 

Pentru mine si fetita mea raman doi ani minunati, fara nici un incident care sa fi ramas nerezolvat si nici o neintelegere in sistem sau intre cadre-parinti.

Imi pare rau ca unora le-a lasat un gust amar, totusi...

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am argumentat pe larg intr-un topic mai vechi pe aceasta tema. Nu am timp acum sa caut. Pe scurt:

- dormeau 2 in pat

- mancare catering ( nu aveau bucatari, poate au acum)

- grupe foarte mici, copii nu aveau loc de joaca

- copii amestecati 3-7 ani, fapt pentru care educatoarea gasea de cuviinta sa-i reduca la tacere pe cei mici ca sa faca activitati cu cei mari. Una - doua erau pedepsiti. Nu odata l-am gasit pe al meu (3 ani) pedepsit pe bancuta.

- curtea extrem de mica, aproape inexistenta

Rezultatu: un copil pe care il luam in fiecare zi trist si amarat.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Si pe mine ma intereseaza detalii despre gradinita din Popa Nan. Cati copii mai sunt in grupa, cat inseamna ca bani pranzul si ce alte costuri mai sunt, politica inscrierii copilului si tot ce mai gasiti voi util.

Baietelul meu a facut un an de Montessori, an in care s-au vazut multe progrese(a inceput gradi.la 1an si 10 luni), an in care toti 3 am iubit educatoarea si tot ce inseamna Montessori, insa nu am rezontat absolut deloc cu d.na director, care din punctul meu de vedere, urmarea un act comercial si mai putin unul educational, poate este cam mult spus, dar nu gasesc acum cuvantul potrivit. In fine, dupa un an de Montessori, am decis sa schimbam grad., tot particulara, dar nu sunt impacata, parca nu este ceea ce imi doresc ptr.copil. Asa ca ne gandim serios la Waldorf. Multumesc

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Participă la discuție

Poți posta acum și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: postarea ta va necesita aprobarea moderatorului înainte de a fi vizibilă.

Oaspete
Răspunde la acest subiect...

×   Lipire ca text formatat.   Lipește ca text simplu în schimb

  Sunt permise doar 75 de emoji.

×   Linkul tău a fost încorporat automat..   Afișează în schimb ca link

×   Conținutul tău anterior a fost restaurat.   Șterge editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini dintr-un URL.

Se încarcă...

×
×
  • Adaugă...