Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Aluat pentru pizza


miruna

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Am sa va spun cum fac eu pizza si au fost multumiti musafirii. Fac o coca din faina, drojdie, zahar, apa calduta si putina sare si le framant bine cu putin ulei si las la crescut pana fac compozitia de deasupra. Intr-o olita bat 3-4 oua, adaug condimente(piper, sare, condimente de pizza sau de friptura) si bat bine ouale. Pe urma adaug in oua salam taiat, kaiser, carnati, legume proaspete, ciuperci. Intre timp incalzesc cuptorul. Se intinde aluatul in tava..nu trebuie sa fie prea groasa deoarece mai creste, se toarna compozitia peste aluat. Se adauga cascaval ras deasupra(cas de vaca sau oi iese destul de bun)si se orneaza cu masline, felii de rosii, feliute de lamaie(da un gust superb lamaia) si se da la cuptor pana se intaresc ouale. Pentru sos: Se pune intr-o cratita un pic de ulei sau unt, se adauga bulion si se lasa sa fiarba, se pune cimbru, busuioc, sare, putin zahar. Tania si [gravi][cheers]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mama, chiar asa! M-ai pus pe ganduri cu piatra aia speciala pentru pizza. Cum arata si de unde poti cumpara asa ceva pentru acasa? Si mai am doua ingrediente pentru un aluat "meserias": - 20-30 ml de bere adaugate la faina, drojdia, apa calduta, sarea si oul despre care s-a mai scris; - o lingura de ulei de masline turnata la inceput in tot amestecul de mai sus. Umplutura tine de gustul fiecaruia insa va mai recomand doua arome discrete: busuioc si/sau oregano (sau cimbrisor, in caz ca nu gasiti). Daca va iese buna pizza, ma multumesc cu restul de bere ramas in sticla! [bere] Spor la treaba! [fuga]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
[grup]Dragele mele,eu una nu fac blatul, il cumpar, dar mama mea mea il face si ii iese super:250 g faina, 250 g branza, 250 g margarina, asta este foarte bun,din el se fac si saleurile alea care se topesc in gura.Pupici[pup] Ada00
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ciao, nu am priceput de ce ungeti tava eu nu o ung si pizza imi vine foarte bine. Eu coca o pregatesc o zi inainte, o las sa creasca mult ca sa nu se simta drojdia. Un lucru cind bagati pizza la cuptor, acesta trebuie sa fie la maxim trebuiesc 300 de grade si pizza se coace in cel mult sase minute. Ciao alex Rimini Italia alex
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
PIZZA CU CE AVEM PRIN FRIGIDER [:D][:D] Aluat 500g faina 250ml apa 2 linguri de ulei 30g drojdie (dizolvata in 30 ml apa) 1 lingurita sare Dupa ce de framanta aluatul se lasa la crescut 30 min. Aluatul se intinde si se asaza in tava. Peste se adauga suc de rosii mai gros un pic, feliute de ardei, rondele de rosii, feliute de ciuperci, masline umplute(rondele), sunca fasii, ceapa(julien). Se bat 2 oua si se imprastie pe toata suprafata, apoi se rade cascaval si se mai stropeste cu un pic de suc de rosii. Se lasa la cuptor cam 20-30 min. Am facut aseara, a iesit super.[pofta][pofta][pofta] Mariana & Vladutz
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

[hia] Mi-ati facut o poftaaaaaa!!! Eu sunt moarta dupa pizza si paste [pofta] , dar, marturisesc, n-am facut niciodata aluat pentru pizza (am facut pentru diferite placintele, dar nu pentru pizza!). Am folosit din cel cumparat gata de la Ana sau din supermarket (nu congelat) si am fost multumita. L-am rugat pe sotul meu chiar ieri sa cumpere niste faina (aveam de gand sa incerc o ciulama pentru BB) si mi-a adus faina care creste singura! Intrebarile mele sunt: 1. Daca o folosesc pentru aluat renunt la drojdie sau la praful de copt si doar atat? 2. Este ok daca ii fac lui BB ciulama cu asta? Sau mai bine iau una "normala"? Claudia si [copil] Cristi
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
As dori sa stiu si eu care este secretul pentru ca aluatul de pizza sa creasca frumos?! Eu fac aluatul, cam cum scrie pe aici - faina, apa, ulei, drojdie - dar de obicei iese crocant... Si ma gindesc ca nu pun eu ceva bine, sau cind trebuie si nu creste mai mult. V-as multumi daca mi-ati dezvalui voi “secretele“ voastre. Madi
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...