Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retete de post


dana d

Recommended Posts

quote:
Originally posted by dana d
Ce e aia "Tofu" Scuze pentru ignoranta, am auzit de el, cred ca am si vazut in magazine, dar nu am idee ce este de fapt. O leguma cumva?
Tofu e "branza" obtinuta din laptele de soia. Cum se obtine laptele de soia din boabe de soia parca a explicat cineva pe careva din pagini. Apoi in acest lapte se introduce coagulant si se obtine tofu. DA. Sigur ca ne intereseaza placinte cu spanac, varza acra, ciuperci, praz.. Chiar iti multumesc in avans daca o sa ne scrii. deja am apa-n gura gandindu-ma ce bune pot fi :)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 293
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Multumesc nasuc! Aluat fraged pentru placinte: 1 pachet de margarina Unirea, o lingura de otet, o cescuta mica de apa, sare, faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat ca plastilina care sa se intinda foaie. Se imparte in doua si se intind doua foi grosute cam de 2-3 mm. Se presare multa faina pe masa sa nu se lipeasca. Tava se unge cu ulei sau margarina. Foaia se muta in tava ridicand-o pe facalet. Umplutura de ciuperci: Se calesc 2-3 cepe tocate, in ulei, apoi punem ciupercile tot tocate (nu foarte mici ca mai scad). Se mai adauga sare, piper si daca vreti putin bulion sau kechup. Se pune umplutura din tigaie pe prima foaie din tava, apoi se asterne a doua foaie si se da la cuptorul incins 40-50 minute la foc potrivit. Va mai uitati ca nu stiu sigur timpul, depinde si de temperatura, sa prinda putina culoare aurie. Umplutura de praz: 1-1,5 kg praz, se toaca rondele fine, se pune cu ulei in tigaie la calit+ sare piper. Cand s-a inmuiat bine se pune in placinta. Umplutura de varza: 1-1,5 bucati varza acra se toaca si se caleste in ulei. Se pune sare (daca nu are suficienta) piper. Se pune in placinta si se coace la fel. Cu mere cred ca stie toata lumea. Se mai poate si cu dovleac, probabil si cu nuca.... dupa imaginatia fiecareia. Pofta buna! http://www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta http://community.webshots.com/user/danaf123
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna fetelor! Hop si eu cu niste retete de salate. Daca s-au mai scris mai sus, nu ma bagati in seama [:D] Salata a la russe (cu ulei): se fierb legume ca pentru salata boeuf: cartofi, mazare, morcovi, telina, pastarnac. Se taie cubulete mici. Se pun muraturi taiate la fel, cubulete (eu pun si castraveti si gogosari). Se face o maioneza dintr-un cartof fiert, o lingurita de mustar si ulei cat incape. Se amesteca, si gata! varianta cu maioneza mai picanta: doar din mustar si ulei, fara cartof. Salata de spanac (cu ulei): Spanacul proaspat si spalat bine se taie fasii de 2 cm ca salata verde. Ciupercute albe (champignon) se spala si se taie bucatele ca pentru ciulama. Totul se amesteca cu un sos gen maioneza din 2-3 lingurite de mustar frecat cu ulei. Salata cu porumb (cu sau fara ulei): Porumb fiert (boabe), mazare fiarta, castraveti murati, ulei de masline, lamaie. In zilele de dezlegare la peste: +ton. pofta buna ![flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Stitzi cum se tzine postul Craciunului (ortodox)? Postul Nasterii Domnului (Craciunului) El închipuie ajunarea de patruzeci de zile a Proorocului Moisi, precum si postul patriarhilor din Vechiul Testament, care asteptau venirea lui Mesia cu post si rugaciune. Postul tine 40 de zile : de la 15 noiembrie la 25 decembrie. Se lasa sec în seara Sfântului Filip , la 14 Noiembrie. Daca aceasta zi cade miercurea sau vinerea, postul incepe din ziua de 14 noiembrie, lasandu-se sec in seara zilei de 13 noiembrie. Nu se mananca carne , oua si brânza . Lunea , miercurea si vinerea se mananca bucate fara untdelemn si nu se bea vin. Martea si joia se dezleaga la untdelemn si vin. Sâmbetele si duminicile, pâna la 20 decembrie exclusiv , este dezlegat la untdelemn , vin si peste. Intre 20 - 24 decembrie postul este mai aspru. Nu se mai consuma peste. Daca în zilele de Luni , Miercuri si Vineri praznuim vre-un sfânt mare, însemnat în calendar cu cruce neagra (+) , mâncam untdelemn si bem vin; iar de va cadea hramul bisericii sau sarbatoare însemnata în calendar cu cruce rosie (+) , atunci dezlegam si la peste. În ziua de Ajun se manânca tocmai seara si anume : grâu fiert îndulcit cu miere, poame, covrigi sau turte din faina, caci cu seminte a ajunat Daniil proorocul si cei trei tineri din Babilon, care au închipuit - mai înainte - Nasterea lui Hristos. La Craciun, în orice zi ar cadea mâncam de dulce. sursa: http://www.alcor.com.au/ro_church/randuieli/posturi.asp Asadar in weekend putem manca peste si bea vin. Si o retzeta acum: Peste la cuptor cu rosii si usturoi Ingrediente: :1 kg. peste, 2 buc. ceapa, 5 buc. rosii, 5 linguri de bulion, 5 catei de usturoi, 3 buc. ardei, ulei, o lamiie, 1 pahar vin alb, boia de ardei, o legatura de verdeata, cimbru, sare, piper Mod de preparare: Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine. Se spala, se fac portii, se sareaza si se presara cu piper. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se adauga printre peste ceapa si ardeiul curatate si taiate solzisori. Se dau la cuptor 15 minute. Se adauga bulionul diluat cu o cana de apa, rosiile taiate rondele si asezate pe peste, usturoiul taiat felii, boiaua de ardei, se stropeste cu vin, se presara cimbru si se mai lasa la cuptor alte 10 minute. Cind pestele este bine patruns, se scoata tava, se presara verdeata. Mod de servire La servire, se adauga cite o felil de lamiie pentru fiecare portie Ca nu te-nalti de jos pana nu cazi Cu fruntea-n pulberea amara, Si de re-nvii in cantecul de azi, E c-ai murit in plansetul de-aseara. (Radu Gyr)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sper sa va placa o supa de conopida , gustoasa si usor de preparat : Supa de conopida ================== 1 conopida potrivita 3 cartofi 1 l apa sare, piper 3 linguri de margarina (ulei) 2 linguri faina 1 legatura de patrunjel fin tocat Se spala conopida, se taie bucati si se indeparteaza cotoarele groase . Se curata cartofii, se taie si se pun la fiert impreuna cu conopida 20-25 de minute. Se paseaza zarzavaturile si se adauga sarea si piperul. Se topeste margarina intr-o craticioara, se pune faina si se amesteca continuu pana capata culoare aurie , se adauga, putin cate putin, 2-3 polonice de supa, apoi se rastoarna in oala mare cu supa. Dupa ce s-au amesteca bine, se mai da 2-3 clocote si se adauga patrunjelul . Cand se serveste supa se pot adauga buchetele de conopida fierte in supa de zarzavat . Alexandra , mamica lui Mihaita http://photo.yahoo.com/Mihaita ************************ Trebuie sa traim si sa cream. Sa traim pina la lacrimi ( A.Camus )
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Va ofer si o retea de clatite de post , care pot fi sau cu dulcata sau magiun , sau umplute cu ciuperci ( taiate fin si calite in untdelemn ) , cu varza ( tocata fin , calita bine in untdelemn si condimentata dupa gust ) . Deci pentru clatite de post sant necesare : 100 g faina 100 ml apa minerala 50 g ulei 25 g zahar 10 g sare Se amesteca toate ingredientele si se bat bine pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani subtiri. Se coc intr-o tigaie, care sa nu lipeasca. Dupa fiecare clatita se unge fundul tigaii cu ulei. La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor. De aceea, se fac mai groase. Alexandra , mamica lui Mihaita http://photo.yahoo.com/Mihaita ************************ Trebuie sa traim si sa cream. Sa traim pina la lacrimi ( A.Camus )
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
samila iti raspund dupa cam multisor si spre sfirsitul postului, dar abia acum mi-am mai bagat si eu nasul in threadul asta cu bucatarerile.. Am o reteta delicioasa (dar e discutabil acest delicios, depinde de gusturi) dintr-o revista, pe care am imbunatati-o cu o idee de aici, de pe forum. Iti trebuie asa: -1-2 lingurite de Thai red curry paste (eu recomand una pentru ca e foarte iute) -2 lingurite de sos de soia -3/4 cup lapte de cocos -1 lingurita roasted peanut oil -8 cepe verzi (in realitate cite oi avea prin casa) -1 ardei gras rosu taiat subtire -usturoi -1 lingurita de ginger taiat micut (minced) -12 ounces extra-firm tofu, e important sa iei extra firm ca sa se tina la prajeala -juma de pound mazare din aia subtire care se maninca cu totul (snow peas) -juma de ceasca frunze de cilantro. Faci mai intii intr-un castronas o pasta din laptele de cocos, sosul de soia, curry paste si 1/4/ apa. Apoi, in uleiul de alune prajesti ceapa si ardeiul mai intii si apoi usturoiul si ingerul. Le lasi foarte putin, citeva secunde. Adaugi tofu (taiat buatele), mazarea si pasta de curry. Pui capac, reduci focul si lasi sa fiarba, vreo 3 minute, pina se s-a incalzit tofu, iar mazarea e inca crocanta. Dupa aia iei capacul si mai lasi sa fiarba la foc mic pina se ingroasa sosul. La sfirsit ii dai in cap cu cilantro. In plus, eu am fiert niste bokchoy la au-bain-mari, adica "steamed", doar un minut, cit sa devina verde inchis. Am combinat jasime rice si curyy si deasupra cu bokchoy si a fost mniam-mniam. Pofta buna! aaa, si sa nu uit. Altadata am facut o varianta mai saraca, dar mai rapida si bunutza... bunuzta pentru ca eu am facut adictie la jasmine rice. L-as minca si gol.. Prajesti tofu in ulei de susan (sesame oil) si apoi adaugi chard taiat subtirel si dupa ce i-ai scos partea tare din mijloc... Adaug usturoi, sare si piper si din nou il amestec cu jasmine rice si ii pun si soia deasupra. Poti sa-i mai pui ulei de susan si cind il maninci.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...
Va dau si eu o reteta pentru zilele cu dezlegare la peste. PESTE MARINAT INGREDIENTE: peste 6-7 buc. (macrou, merluciu) ceapa uscata 2 kg morcov 1 kg otet sare dafin piper boabe PREPARARE: Pestele se curata bine, se spala, se taie in bucatele cam de 1-2 cm (asa intreg cum e), se presara cu sare mare multa si se tine la rece pana se prepara restul. Intr-o oala se pune apa la fiert (4-5l). Cand fierbe se adauga un pic de sare, otet (eu folos otet de mere) dupa gust. Se adauga boabe de piper, foi de dafin. Se fierb bine toate, apoi se iau cu o strecuratoare din apa boabele si foile de dafin. Intre timp ceapa de taie pestisori, morcovul se rade pe razatoarea mare. In apa in clocot se pune ceapa, se fierbe in clocot 5 min, apoi se scoate cu strecuratoarea si se pune intr-un castron. La fel se procedeaza si cu morcovul. La sfarsit pestele se clateste bine cu apa rece si se trece si el prin aceeasi apa. Se fierbe 5 min. In castron se amesteca toate ingredientele marinate si se lasa sa se racoresca. Se pregatesc borcane cu capac. Se pun toate in borcane, aduagand si putina zeama daca mai e nevoie pentru completare. Dupa ce se racesc complet se pun capacele, si se lasa la loc racoros 3-7 zile pentru a se marina. Este foarte sanatos, ceapa prin marinare isi pierde iutela. Eu il pregatesc cam cu o saptamana inainte de dezlegare la peste, dar si in restul anului. Pofta buna. [papica] [yum]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...