Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retete de post


dana d

Recommended Posts

quote:
Originally posted by jersey3681
Imi puteti trimite si mie cartea ? rsteljic@gmail.com Multumesc
Ti-am trimis cartea [flo] "Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Răspunsuri 293
  • Creat
  • Ultimul răspuns
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Clatite de post Ingrediente: 100g faina, 100ml sifon, 50ml ulei, 25g zahar, sare Instructiuni: 1 ) Intr-un vas punem faina si adaugam treptat apa, ca sa nu se formeze cocoloase, incorporam uleiul, zaharul si sarea. 2 ) Turnam din compozitie cu un polonic intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu ulei si rotim ca sa se intinda uniform in toata tigaia. 3 ) Procedam la fel, pana terminam toata compozitia. 4 ) Dupa ce le-am terminat, intindem putina dulceata sau marmelada, apoi le rulam. Pot fi umplute si ca aperitiv cu varza, urzici, spanac etc. La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor. De aceea, se fac putin mai groase. [ilp]Joker...mama de ied zapacit http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cornulete cu nuca Ingrediente: 1 pachet margarina, 1 cana nuci macinate, faina cu praf de copt, sare, zahar pudra. Daca folosim faina obisnuita, trebuie sa adaugam 1 praf de copt stins cu o lingura cu zeama de lamaie. Instructiuni: 1 ) Amestecam margarina cu nucile (este bine sa fie putin prajite inainte sa le macinam), punem un varf de sare si adaugam treptat faina cernuta, pana obtinem un aluat tare si omogen. 2 ) Intindem o foaie nu prea groasa, pe care o taiem in patrate cu latura de circa 5 cm, pe care le rulam, pentru a forma cornuletele. 3 ) Asezam cornuletele intr-o tava unsa si tapetata cu faina, sau cu hartie pentru copt. 4 ) Le coacem la un foc potrivit. 5 ) Dupa ce s-au copt, fierbinti trebuie sa le tavalim in zahar pudra. [ilp]Joker...mama de ied zapacit http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cornulete fragede Ingrediente: 1 pachet margarina, faina cu praf de copt, sare, zahar pudra, nuci sau rahat pentru umplutura. Daca folosim faina obisnuita, trebuie sa adaugam 1 praf de copt stins cu o lingura cu zeama de lamaie. Instructiuni: 1 ) Amestecam margarina cu un varf de sare si adaugam treptat faina cernuta, pana obtinem un aluat tare si omogen. 2 ) Intindem o foaie nu prea groasa, pe care o taiem in patrate cu latura de circa 5 cm. Pe fiecare bucata de aluat, punem nuca pisata amestecata cu zahar pudra sau o bucata mica de rahat, apoi rulam aluatul, pentru a forma cornuletele. In nuca putem pune si praf de scortisoara. 3 ) Asezam cornuletele intr-o tava unsa si tapetata cu faina, sau cu hartie pentru copt. 4 ) Le coacem la un foc potrivit. 5 ) Dupa ce s-au copt, fierbinti trebuie sa le tavalim in zahar pudra [ilp]Joker...mama de ied zapacit http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Covrigei cu amoniac Ingrediente: 2 cesti ulei, 1 ceasca zahar, 3/4 ceasca suc de portocale, 1/2 ceasca coniac (optional), 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita cuisoare, 2 lingurite amoniac stins cu suc de portocale, 5 linguri gris, 1 kg faina. Instructiuni: 1) Se amesteca uleiul cu zaharul, se adauga scortisoara, cuisoarele, sucul de portocale in care s-a dizolvat amoniacul, coniacul, grisul si la sfarsit faina. 2) Se framanta bine. Aluatul obtinut trebuie sa fie moale. 3) Se modeleaza covrigeii rotunzi si se presara cu susan. 4) Se coc la un foc potrivit 30-40 minute. [ilp]Joker...mama de ied zapacit http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Covrigei cu coniac Ingrediente: 1 pahar cu ulei, 1 pahar zahar, zeama de la o lamaie, 1/2 pahar de coniac, 1 lingura bicarbonat, faina cat cuprinde. Instructiuni: 1) Se dizolva zaharul in apa, se adauga uleiul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. 2) Adaugam faina cernuta si framantam bine.Aluatul nu trebuie sa fie tare. 3) Se modeleaza covrigeii si-i presaram cu mac, susan sau sare. 4) Se coc la un cuptor bine incins. [ilp]Joker...mama de ied zapacit http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...