Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retete de post


dana d

Recommended Posts

Dragele fetele bucataresele, Nici nu va zic ce-am mai salivat tot cititnd retetele voastre. Dar va intreb pe cele cu bbi in burtici, cum va descurcati fara lapte (sau lactate, in general)? Cica bble pune 200 mg de calciu pe zi in al treilea trimestru, de unde daca mama nu consuma calciu? Si mai am si o intrebare cu proteinele, care pe aicea cica 200g pe zi sint absolut minimul, sub care organismul incepe sa-si consume din proteinele proprii, ceea ce duce la atrofierea muschilor. Intrebarea ar fi, voi va uitati/calculati la grupele de mincare, au ba, si cu Dumnezeu inainte? Proteine vegetale cica sint in fasole, linte, bob si familiile lor, plus ca pe aicea sint sumedenie de produse din tofu, carevra sa zica soia, pentru vegetarieni. Aveti grija sa fie macar o masa pe zi din fasole boabe? Sau alta proteina? Ca taman mi-am amintit de fier - cica de curind au descoperit ca fierul din spanac nu e folosit de organism, ceea ce lasa carnea rosie si in special maruntaiele ca principala sursa de fier. Am impresia ca mai am putin si ajung la concluzia ca postul e daunator sanatatii, ceea ce stiu din proprie experienta ca-i taman pe dos. Numai ca uite-asa ma confuzez din ce in ce mai tare, pe masura ce citesc tot mai multe - si cica-i bine sa te informezi..
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 293
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Excelenta ideea ta. Nu m-am gindit.Ceva de genul asta fac englezii si fieb cartofi curatati de coaja si pastirnac si apoi ii aseaza binisor intr-o tava unsa cu untura(bleah) si ii dau la cuptor pina au crusta. Desi ma strimb la ideea de untura,pastarnacul este absolut un deliciu.V-il recomand. Joanna
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

sa pun si eu o reteta la bataie dupa ce mi-am scos de la voi "cateva ". [pofta][pk] taiati o ceapa mai maricica pestisori, o puneti la calit in nitel ulei, apoi adaugati 2 morcoviori taiati cum vreti(eu ii tai lunguieti), 1 ardei mai maricel( tot ca niste pestisori), 1 cartof potrivit, 1 borcan de ciuperci, 1 ceasca de orez (de preferinta din ala nedecorticat sau lunguiet),telina, sare, vegeta, sos de rosii, piper , cimbrisor , si dupa ce s-au calit binisor, adaugati zeama de la o supa de legume, sau daca nu aveti, fierbeti cam 1/2l apa si adaugati. Noua ne placa, sa speram si voua. Pofta buuuna! hi hi hi
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cum uitasem? Cartofi copti cu zeama de varza... cel mai buuun, miam-miam puneti intr-o tava la cuptor cartofi nedecojiti. (cati incap sau cati credeti ca puteti manca) Dupa ce s-au copt bine, va si asezti la masa, dar sa va luati langa voi: margarina, zeama de varza, sare. va decojiti cartoful si incepeti sa-l zdrobiti cu furculita, puneti margarina si sare pe el. Dupa ce il gustati, luati si cate o inghititura de zeama de varza, e super bun. va recomand sa mancati cartof cu cartof sa nu se raceasca. Mai puteti sa va faceti salata beof(habar n-am daca asa se scrie), cu maioneza de fasole, chiar a scris careva reteta pe aici, sarmale cu orez si ciuperci, chiftelute super bune din soia granulata... numai post nu mai e asta cu atatea feluri de mancare, pe de-asupra si asa de gustoaaasa! Laurica pofticioasa cu fiul ei la fel...(si are doar 9 luni)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Missiday eu fac un ameestec in felul asta: Pisezi usturoi cu sare si pui peste un-doi cartofi bine fierti (in coaja si ii cureti dupa ce s-au fiert)si ii pisezi bine cu furculita pina se face ca o crema... poti sa pui si un pic de lamiie si alte condimente daca vrei. Florentina "Sanatate ca-i mai buna decit toate! Albumul: "http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=48&cid=473
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sarmalute cu orez si ciuperci Se caleste ceapa (3-4 bucati taiate marunt) impreuna cu un morcov ras, o telina rasa, 1/2 kg orez. Se adauga verdeata tocata marunt (patrunjel si marar), sare, piper si doua cutii de rosii decojite si taiate marunt. Se adauga ciupercile taiate. Se lasa sa se raceasca si se formeaza sarmalute cat mai mici. Intr-o cratita se pune varza tocata marunt, apoi se asaza sarmalutele si deasupra vom pune tot varza tocata. Se pun la fiert, iar dupa 15-20 de minute se adauga suc de rosii, o crenguta de cimbru. Se dau la cuptor. Pizza vegetariana Ingrediente: 600 g faina, 300 ml apa calda, 50 g drojdie, o lingurita margarina, o ceapa, un morcov, o telina mica, cimbru, doua cutii pasta de rosii, 100 g masline, o cutie ciuperci, sare, piper Mod de preparare Se amesteca faina cu drojdia, apoi se adauga apa calda, margarina si o lingurita de sare. Se face un aluat care se lasa sa creasca in tava unsa si tapetata cu faina. Ceapa, morcovul si telina se curata, se dau pe razatoare si se calesc. Se adauga cimbru, piper si pasta de rosii. Pentru a se inmuia sosul se adauga putina apa. Se lasa sa se raceasca, apoi se intinde peste aluatul crescut. Se orneaza cu masline taiate feliute si ciuperci. Se tine la cuptor 30-40 minute. Paste fainoase cu ciuperci sau masline Ingrediente: 500 g paste fainoase, doua cepe, 3 catei de usturoi, 3 linguri ulei, putin Delikat, piper, sare, cimbru, doua linguri bulion, un praf de zahar, o cutie ciupercute sau 200 g masline. Preparare: Ceapa se toaca marunt, usturoiul se toaca subtire, se calesc putin si se sting cu bulion si zeama de la ciupercute. Se fierbe pe foc mic, adaugand pe rand: sare, zahar, piper, cimbru, putin Delikat si ciupercutele. Sosul se rastoarna peste pastele fierte separat si clatite in sita cu apa rece. In loc de ciuperci se pot adauga masline oparite separat. Salata de cruditati 2 morcovi, o telina, un mar. Se dau pe razatoare, se adauga sare, putin otet sau zeama de lamaie. Toate se amesteca cu o maioneza vegetala preparata din 2 - 3 linguri de mustar care se freaca bine cu ulei, pana se ingroasa. Strudel cu mere Ingrediente: Foi de placinta, un kg mere, 200 g zahar, 100 g nuca de cocos, stafide, zeama de lamaie, vanilie, scortisoara, 100 g margarina Mod de preparare Merele se curata si se dau prin razatoare. Se pun intr-un castron cu zaharul si zeama de la o lamaie, se lasa 2-3 ore, apoi se storc, se amesteca cu nuca de cocos, stafidele, scortisoara, vanilia. Acest amestec se intinde pe foile de placinta, se ru-leaza, se ung cu margarina si se presara cu putin zahar. Se asaza in tava unsa cu margarina si se dau la cuptor. Sote de mazare Ingrediente: un kg mazare, 2-3 linguri ulei, 2-3 linguri marar sau patrunjel verde, sare, o lingurita zahar Preparare: Mazarea se pune la fiert in apa clocotita si se lasa sa fiarba pana se inmoaie. Se sareaza apoi se strecoara si se pune intr-o cratita cu ulei infierbantat, in care s-a topit zaharul. Se presara verdeata tocata si se scutura cratita pentru a amesteca bine continutul. Inainte de servire se adauga o bucatica de margarina. Se serveste fierbinte. Adela &[copil]Julia (9 luni astazi!!!)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salata de cartofi 4 buc. cartofi, 4 buc. ardei grasi, citeva fire de ceapa verde, 4-5 buc. rosii, 100 gr. masline, sare, piper, otet sau zeama de lamiie, ulei, patrunjel tocat, 2 catei de usturoi Cartofii fierti in coaja se curata si calzi se taie felii. Rosiile se taie la fel felii, ardeii se taie fisii lungi subtiri, cepele verzi se taie bucatele cu cozi cu tot. Se freaca platoul cu usturoi, se amesteca bine toate legumele, se sareaza, se pipereaza, se toarna uleiul cu otetul sau zeama de lamiie si se presara patrunjelul tocat. Se garniseste de jur-imprejur cu sferturi de rosii intercalate cu masline. Se serveste imediat svetlana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Tocanita cu ciuperci 1 kg. ciuperci, 2 cepe, 2 linguri ulei, o lingurita faina, sare, piper, patrunjel verde tocat Ciupercile taiate se fierb si se lasa sa se scurga. Intre timp se caleste ceapa in uleiul fierbinte, se pune faina si cind se ingalbeneste se stinge cu o ceasca de apa in care au fiert ciupercile, amestecind mereu sa nu se faca cocoloase. Se pun ciupercile si se lasa sa scada bine, la foc mic. Se sareaza, se pipereaza si cind este gata se presara patrunjelul. Se serveste imediat, dar este foarte gustoasa si rece svetlana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...