Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retete de post


dana d

Recommended Posts

quote:
Originally posted by dana d
Camelia ti-am vazut fetitele, sunt superbe, esti o mama fericita si implinita.Sa-ti traiasca sa fie sanatoase si sa te faca mandra de ele. Cred ca ai avut de"tras" ceva cu ele datorita faptului ca s-au nascut asa mici. Eu am acum 32 saptamani de sarcina dar bebica mea, una fiind, are peste 2 kg, deci ar putea sa iasa si sa traiasca bine mersi, as scapa si eu de povara... Glumesc, sa stea acolo inca o luna si jumatate, sa se faca de 4kg... ca e mai usor cu ea in burta decat cu ea urland in patut, stiu asta de la prima sarcina. In legatura cu postul, eu nu prea tin dar ma simt tare vinovata si pacatoasa, admir pe cine poate tine chiar tot postul (mama mea, sora si cumnatul meu). Nici in jurul meu (ma refer la prietene, cunostinte, nu familia) nu e multa lume care se sinchiseste macar ca suntem in post.Cu atatea retete nici nu e greu, dar eu am neaparata nevoie de lapte (imi gasesc scuze). Sanatate, post usor, Dana si Alexa!
mersi frumos, sarcina usoara in continuare si nastere la fel Toate bune!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 293
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Salata de ciuperci 1 kg ciuperci albe (champinion), 2-3 foi de dafin, sare, piper, untdelemn, suc de lamaie, 1 catel de usturoi, patrunjel verde. Se pun 1,5 l apa la fiert, cu foile de dafin si sarea. Intre timp, se curata ciupercile de picioruse, se spala si daca sunt mari se taie in doua. Cand fierbe apa, se baga ciupercile si se lasa sa clocoteasca, pana ce se inmoaie. Se strecoara si se aseaza intr-un castron. - Separat, se amesteca untdelemnul cu sucul de lamaie, sarea, piperul si usturoiul dat pe razatoarea mica, pana se obtine o emulsie. Se toarna peste ciuperci (se poate lungi cu putina apa in care au fiert ciupercile) cat sunt inca fierbinti si se lasa o ora sa se patrunda bine. Cand se servesc, se presara pe ele patrunjel tocat. cind nu e post eu servesc aceasta salata la friptura.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu va recomand cartea de bucate a Garoafei Coman presbitera, intitulata "Mancaruri si dulciuri de post". Insa cele mai interesante retete mi se par cele probate deja, nu culese din diferite surse. Parerea mea[cheers] Copilul e ca si copacul, cand de mic se stramba, anevoie se mai indreapta.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

E trecut de 1 noaptea si eu salivez citind bunataturile descrise mai sus.Bravo voua gospodinelor! Si eu stiu din sursa sigura(am intrebat cind aveam 3 luni de sarcina un vicar al episcopului)ca gravidele si mamele care alapteaza, bolnavii si batrinii peste 75 ani sunt scutiti de post alimentar(de cel "sufletesc"- rugaciuni, liniste si mers la biserica, impartasit etc...nu prea) O idee - la sosul de spaghete eu mai adaug o mina de stafide si citeodata cubulete de soia- manici de-ti crapa burta. Pofta buna! ACretoiu Un an nou plin de sanatate si impliniri!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

o reteta pe cre o fac si in zilele cind nu este post. vinete cu mozzarella la cuptor 500 g vinete 1/8 ulei(cu ulei de masline e mai bun) 2 linguri zeama de lamîie 500 g rosii 300 g mozzarella 1 lingura basilikum(tocat fin) sare,piper si boia cîteva frunzulite de basilikum(busuioc) Vinetele de spala se taie felii de aprox. 1 cm groase(cine vrea poate curata coaja,eu o las) le sarati putin.uleiul la încins,prajiti vinetele pe ambele parti foarte bine.Cum se prajesc le scoateti si le puneti pe hîrtie de bucatarie sa traga grasimea.Le asezati frumos într-o tava si le stropiti cu zeama de lamîie.Rosiile si mozzarella le taiati atîtea felii ca si vinetele.Rosiile le puneti peste vinete ,sarati si piperati dupa gust si presarati basilikum deasupra,cu feliile de mozzarella acoperiti,puneti la cuptor si lasati la copt ,pîna brînza se topeste bine.Scoate-ti afara presarati cu boiaua si ornati cu frunzulite de basilikum.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
Vinete umplute Se taie vanata in doua, se scobeste de miez. Pentru fiecare jumatate de vanata se toaca marunt: 1 rosie, 1 ceapa, cativa catei de usturoi, 1/2 ardei, ciupercute si miezul vinetei respective. Aceste ingrediente se calesc putin in ulei , se sareaza, se pipereaza, se pun in jumatatile de vanata si se aseaza vinetele in tava , se asezoneaza cu putin ulei si vegeta si se pune apa pana la jumatatea vinetei. Se baga la cuptor la foc mic si se servesc calde sau reci. In perioada in care nu se tine post se pot servi cu smantana, aceasta se pune pe vanata cand se serveste, nu inainte. @+...[harp] Otilia & La Adelita [bibe], 9 luni
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Zacusca rapida Patru ardei grasi(2verzi, unul rosu, unul galben) se taie felii foarte subtiri si se pun la prajit in tigaie cu ulei.Se lasa sa se prajeasca pina sint moi .Patru cepe mari se taie solzisori iar trei morcovi se dau prin razatoarea mijlocie.Se amesteca si se pun la prajit in ulei in alta tigaie decit cea in care sint ardeii.Cind ceapa e prajita se adauga peste ardei si se pune o sticla de suc de rosii de un litru.Se lasa la fiert pina se ingroasa si se adauga sare si piper.Este foarte buna calda peste cartofi copti cit si rece cu masline si piine prajita.Sper ca am fost explicita. Pofta buna! Joanna
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...
initial postat de anamaria Ghiveci calugaresc: pui intr-o cratita 1-2 cepe si 3-4 cateti de usturoi, tocate marunt - le calesti in putin ulei+ apa; apoi mai pui cativa morcovi taiati rondele si mai lasi sa fiarba, mai tarziu cartofi taiati cuburi mai mari, 1 conserva de fasole verde, cateva masline si 2-3 castraveti acrii taiati si ei cubulete, sare, piper, foi de dafin... La sfarsit putin suc de rosii, daca-ti place si o lingurita de zahar! Iese foaarte gustos, si nici nu se face prea greu!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

initial postat de alma pilaf cu ciuperci (si nu numai): Calesti 1-2 cepe, un morcov, o cutie ciuperci. Dupa ce s-au fiert, pui orezul (1 cana si jumatate - depinde si de vasul in care faci) curatat si spalat, adaugi condimente (vegeta, piper), 2 rosii decojite si date pe razatoare (sau 2-3 linguri de bulion) si dai la cuptor. Optional poti pune si ardei gras sau verdeata (mie nu-mi place). Mai adaugi din cand in cand apa, sa nu iasa pilaful foarte tare. Se serveste cald sau rece
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

initial creeat de DanaRosu tort de post Ingredinte: 1 cana apa minerala, o cana zahar,1 lingura bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamiie, 1 cana nuca macinata, 1 pumn nuci taiate, 3 lingurite dulceata de visine, 100 ml ulei, putina scortisoara, 2 cani faina, 1 lingura cacao Mod de preparare Se amesteca ingredientele si compozitia rezultata se pune intr-o tava de cuptor unsa cu ulei. Se coace la foc potrivit. In loc de nuca macinata, se poate pune si nuca de cocos iar in loc de visine, stafide. Maglavaitzul rezultat din igredientele de mai sus l-am turnat intr-o cratitza tapetata cu folie din aluminiu (bei, videtz ca io nu va dau aici retzeta, va pove cum facui io, asa ca mai suporta improvizatii) si unsa cu margarina... Se da la cuptor si tre sa stea ceva mai mult, nu jtiu exact cit, dar oricum io mi-am ros unghiile pe linga aragaz, tot asteptind sa fie gata... Cind blatul e aproape copt, se inteapa alocuri cu o furculitza si se toarna glazura fierbinte, preparata din 3-4 lingri cu virf zahar tos, 1 lingura cacao, 2 linguri apa minerala si o lingurita ulei... Se lasa blatul sa se raceasca complet si se taie in doo... Crema: O cutie 0,5 l frisca vegetala (io folosesc Hulala dar exista multe alte specii), o cana nuci prajite si sfarimate (deci nu macinate, nu tocate din cutit, sfarimate pe tocator cu ala de intins aluatu sau cu altceva asemenator), dulceata de visine, o glazura facuta ca cea de mai sus, numai ca nu se foloseste fierbinte, ci doar caldutza.... Frisca se bate cu mixerul pina ce se ingroasa, dar sa nu fie inca spumoasa ca pentru ornat, jumatate din cantitate sa da deoparte iar in cantitatea ramasa se toarna glazura caldutza, nuca sfarimata, 4-5 linguri dulceatza de visine, se amesteca bine pina se dizolva glazura si se coloreaza crema si se pune intre cele doo blaturi. Frisca ramasa se bate in continuare pina se intareste si se spritzeaza pe tort... Iese o minune... dupa ce-l imbracati cu frisca lasati-l o ora in bucatarie iar apoi mai dati-l o ora la frigider...
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...