Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retete de post


dana d

Recommended Posts

mamamariana Sfere cu visine Ingrediente (pentru 4-6 portii): 250 g biscuiti simpli, 125 g nuci, 1 pahar de apa, 2 linguri cacao, 5 linguri zahar, 2-3 linguri rom, coaja rasa de lamaie, visine din visinata. Mod de preparare: Trece biscuitii si nucile prin masina de tocat carne si pune totul intr-un castron. Fierbe din apa, zahar si cacao un sirop subtire si toarna-l fierbinte peste amestecul din castron. Adauga romul, coaja rasa de lamaie si amesteca bine. Cu mana uda, formeaza din compozitie mingiute, punand la mijloc cate o visina din visinata. Tavaleste sferele prin zahar tos si da-le la rece.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 293
  • Creat
  • Ultimul răspuns
loremari2000 pepene umplut Ingrediente Un pepene galben, un mar, o portocala, doua caise, o piersica, cateva boabe de struguri rosii, putina frisca pentru ornat. Cum se face?Se taie un capac in partea de sus a pepenelui prin care se scot semintele,marul, caisele, portocala, piersica se taie in cubulete relativ mici apoi se introduc in interiorul pepenelui,impreuna cu boabele de struguri.Se lasa la macerat fructele, cam trei ore, la frigider.Se scoate se orneaza cu putina frisca si se decoreaza.Este un regal al fructelor de vara, ideal pentru bebicii nostri.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pilaf cu legume, Se pune intr-o tigaie de 2, 3 litri ulei sau margarina cu o ceapa taiata fin,putin delicat , piper, sare dupa gust apoi se pune o cana de orez peste care se adauga 3 cani de apa .Cind orezul este aproape fiert se taie,o rosie , un ardel, un dovlecel,se rade un morcovel, si cam ce mai ai prin casa(vegetale) dupa voia ta, se mai da vreo doua clocote,se presoara patrunjel taiat fin si gata este bun de papa. Se serveste cu muraturi. Spagheti de post, intr-o tigaie se caleste putin o ceapa cu un morcovel ras fin,se adauga vreo 2 linguri de faina cu apa pina se face o crema ,daca o vrei mai lichida poti pune apa mai multa daca nu adaugi apa mai putina dupa ochi, apoi se pune o lingurita vegeta,marar,piper,sare dupa gust, 2 picaturi de otet , o jumatate lingurita zahar,pasta de tomate 1 ,2 linguri sau ketch-ul se fierbe bine sosul iar la sfirsit se adauga un catel de usturoi taiat fin si un ardel sau doi taiati cubulete , se mai da un clocot dupa care se amesteca cu spaghetele fierte bine si scurse de zeama. TRIMIS DE ERICUTA
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
PILAF CU PRUNE USCATE Ingrediente: 300g orez 600g prune uscate si afumate 300g ceapa un cub concentrat de legume o legatura patrunjel o legatura marar praf de busuioc ulei, sare, piper Preparare: Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, impreuna cu orezul ales si spalat. Se adauga apoi o cana de supa de legume si prunele oparite. Se condimenteaza cu sare, piper si un praf de busuioc. Se adauga verdeata tocata marunt si se introduce la cuptor 25min. Pofta buna! Mariana & Vladutz
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Dragele mele, ptr ca miine incepe postul Craciunului vreau sa va spun cum anume gatesc eu , cind sunt infometata si nici ceva gata preparat nu am. Spre exemplu aseara , cind m-am intors lihnita, si miercuri fiind , am facut in 10 minute spaghetti regulamentare, intre timp o salata de varza alba , cind spaghetti au fost gata le-am prajit cu ulei si suc de rosii , 2-3 minute nu mai mult si in final le-am amestecat cu salata de varza (care insa poate fi orice salata). A fost foarte bun ! binenteles retetele voastre sunt mai elaborate , insa cind nu aveti timp si nici frigiderul nu ofera prea multe... asta e o solutie experimentata! Pofta buna si ma grabesc sa iau forumul pagina cu pagina sa mai notez niste retete . Multumesc !!![pup]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

O reteta asemanatoare, tot de post si tot foarte usor de pregatit, fac si eu cand sunt in criza de timp. E foarte gustoasa si papa baiatul meu... Pun spaghetele la fiert in apa fierbinte cu sare si, in timp ce ele fierb, pregatesc sosul: pun apa la fiert intr-o oala, cu sare, si cand incepe sa clocoteasca dizolv in ea niste bulion de rosii concentrat, dar mai multicel, ca sa iasa mai grosut sosul. Adaug 1 lingura de zahar (sau mai mult, dupa gust) si 1 lingurita de oregano. Amestec bine si las sa dea cateva clocote, amestecand mereu. Cand spaghetele sunt fierte, le scurg de apa, le clatesc sub un jet de apa rece si le pun peste sos. Le mai las sa dea cateva clocote impreuna, sa se patrunda pastele cu sos. Gust de sare si de zahar. Si gata! Daca nu tineti post, puneti in farfurie, peste spaghetele cu sos pregatite mai sus (fierbinti), cascaval ras (din cel gras - de oi, sau mixt, sau parmezan). Sau telemea de oi, rasa. E minunat! Si rapid!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Uite o reteta de gogosi de post: 3 cesti apa, 1 ceasca ulei,1 ceasca zahar, 2 lingurite drojdie uscata sau drojdie proaspata cat o nuca mare, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1 lingurita sare, 1 plic zahar vanilat, faina cat cuprinde Se dizolva drojdia in putina apa calda cu 1 lingurita de zahar. SE amesteca intr-un vas apa calda, uleiul, zaharul, sarea si mirodeniile. Faina se cerne intr-un lighean si se toarna drojdia si amestecul cu apa, ulei, zahar, sare+mirodenii. Se framanta bine avand grija ca aluatul obtinut sa fie moale. Se lasa aluatul la caldura sa creasca. Se intinde o foaie de 1 cm si se taie cu un pahar gogosile, apoi se mai lasa 15 min sa creasca. Se prajesc in ulei incins si apoi se pudreaza cu zahar sau se servesc cu dulceata. Pofta buna! Catrinel
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...