Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Copiii mai mari, ce stiu despre...


dana d

Recommended Posts

Sex? Eu nu i-am spus niciodata ca copii sunt adusi de barza, dar nici cum ajunge bebelusul in burta mamei. I-am cumparat acum cativa ani o mica enciclopedie Larousse despre corpul omenesc. A studiat-o cu interes dar fara sa "se prinda" la anumite pagini. De cand sunt gravida a studiat mai intens mai ales acele pagini, a urmarit dezvoltarea bebelului luna de luna, nu prea pricepe cum e cu nasterea... acolo mama e acoperita cu un cearceaf si e treaza, eu i-am spus ca pe mine m-a adormit si m-a taiat pe burta, nu stiu ce e in capul ei dar stie ca animalele nasc prin "fund". Inainte de paginile cu bebe in burtica sunt doua pagini cu relatia dintre femeie si barbat. Acum cateva zile imi spune in secret sa nu ne auda tata:" -Mama stii ca sotul si sotia isi unesc corpurile si asa se face copilul? Inseamna ca sora mea nu o sa semene cu tata ca voi nu v-ati unit corpurile."[bang] I-am explicat ca nu se pot face altfel copii decat asa, deci si eu cu tata ne-am unit corpurile. Nu va inchipuiti ce fascinata a fost sa afle asa ceva despre parintii ei. Oare e prea devreme sa afla lucrurile astea? Eu aveam vreo 14 ani cand am aflat despre actul sexual (cum se face). Nu am discutat mai mult de atat dar in carticica arata desenat si cum ... se desfasoara actiunea cu explicatii pe intelesul unui copil. In urma cu cateva saptamani i-am spus despre ciclu, erau prea multe reclame la tampoane pe la tv. M-am intrebat in ultimul timp care este varsta potrivita pentru primele notiuni de genul asta, pana la urma explicatiile au venit de la sine, sper sa nu fie prea devreme. Mamicile cu copii mai mari ( Alexa are 8 ani si 7 luni) ce parere aveti? La voi cum e? Dana[gravi] mamica de fata mare.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Fetita mea e inca mica, are abia 4 ani si 4 luni dar nici ei nu i-am spus niciodata povestea cu barza. Stie ca bebelusul creste in burta mamei (m-a vazut si pe mine cind am fost insarcinata si pe alte citeva prietene), si ca atunci cind bebe e suficient de mare mama merge la spital unde doctorul ii face o operatie (a vazut pansamentul la cezariana mea) si scoate copilul. Inca nu stiu ce sa-i spun atunci cind ma va intreba cum ajunge bb in burtica mamei, probabil ca inca nu si-a pus problema. Nu cred ca e devreme pentru fetita ta, mai ales ca ei discuta la scoala si decit sa afle cine stie ce bazaconii mai bine sa stie de la tine( ma refer la chestia cu ciclul in special) Cred ca trebuie sa le dam niste explicatii cit mai aproape de adevar, evident pe masura virstei si intelegerii lor (bine, asta nu inseamna sa le dam detalii despre[xinpat]), dar nu stiu daca mai sint copii care sa creada povestea cu barza.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu cit de bine am facut dar, desi are doar 2 ani, a privit curios o poza de-a mea in care eram gravida si, nedumirit, m-a intrebat "ce ale mama-n buta?". I-am explicat atunci ca-n burta era el, mic, care dadea din picioare, poc-poc.... Eu am stiut de barza pina pe la 7-8 ani si cind am aflat adevarul am fost marcata, o perioada de timp ma gindeam cu oarece groaza la momentul cind voi fi si eu mamica....[gravi] [hippi] Carmen si Ionut[copil]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fetita mea are 7 ani si niciodata nu i-am pomenit de barza. Stia demult ca bebelusii cresc la mama in burta, dar nu a preocupat-o subiectul cu adevarat pina nu a aflat ca si mami are un baby in burta. Am avut adevarate lectii de anatomie si in plus in perioada aia nu a pierdut nici o emisiune despre nasteri de la TV (si aici sint destule). Stia foarte multe despre evolutia lui bb si nastere, dar inca nu stie cum ajunge el acolo. Raspunsul la intrebarea asta a fost deocamdata ca mama ia o pastila si apare bb. Voi vedea cum voi aborda subiectul mai tirziu. Cit despre ciclu i-am explicat deja pentru ca sint prea multe reclame la TV si daca nu pricepe ceva nu se lasa pina nu afla. Iar diferenta dintre fetite si baieti i se pare o chestie normala, ca doar l-a vazut pe frate-su in fundutul gol de atitea ori. Eu cred ca noi sintem cei care trebuie sa le explicam cit mai multe si sa nu ii crestem cu tabu-urile cu care a crescut generatia nostra. rosa Timpul le rezolva pe toate
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

dana, copii mei sint marisori, 7 si 10 ani, si dintotdeauna au stiut ca in burtica mamii este o saminta din care creste bebe. Pe masura ce cresteau, aflau tot mai multe. O vreme de la mine, apoi de la copiii de pe linga bloc. De multe ori a trebuit sa corectez eu cea ce aduceau de pe afara. Adevarul e ca stiu foaret multe, as putea sa spun ca la teorie stiu aproape totul, discutam deschis, de multe ori rizind, tot ce ii intereseaza. Asa ca, dana, virsta potrivita pt primele notiunui e atunci cind apare prima intrebare. Si pe masura ce curiozitatea se dezvolta, se pot da explicatii pe intelesul lor, in asa fel incit sa nu folosim deloc minciuna. P.S. zilele trecute eram afara cu cateii si au trecut pe linga mine citeva fetite de 5, 6 anisori. Au scapat un ghemotoc de hirtie si l-am ridicat: erau citeva pagini dintr-o revista porno(!), super-explicite. M-am crucit. D.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
Ioana, fetita mea a crezut in barza. A devenit complicat atunci cand a intrebat de unde ia barza copiii ca sa-i aduca mamelor. "Tara basmelor" i-am raspuns eu si ea m-a privit intrigata. Nu cred ca e prea devreme pentru fetita ta.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

dana eu i-am luat cu mine la ultra-sound .fata mea are 8 ani si 7 luni si cind am fost sa-l nasc pe bebe in urma cu 5 luni<taica-so a stat linga mine pina am nascut>mi-a spus ca mai bine mergea ea decit el.copii mei[mariaj]<12ani si 8 ani> stiu totul din prima luna.mai greu e sa le spun cum ajunge acolo bebe,dar cu atitea filme"educative" care se dau la TV nu cred ca mai e un miracol pt.ei.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...