Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Cum se calculeaza concediul medical ?


Suzi

Recommended Posts

As vrea sa va intreb, daca si conform noii ordonante (9/2003) concediul medical (pt. boala) se calculeaza ca si inainte - adica suma veniturilor pt. care s-a platit CAS (maximum 16746000) + medicalele aferente impartita la nr. de zile lucratoare din ultimele 6 luni. Nu stiu daca am fost suficient de coerenta, dar intrebarea mea e daca se calculeaza diferit fata de calculul de dinainte de ordonanta 9. Multumesc.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Dupa mine ordonanta 9 si concediul medical nu au nimic in comun. Ordonanta noua discuta de chestii legate de ASS(asigurarile sociale de stat) si face referire la concediul de maternitate, de ingrijirea copilului strans legat de mult discutatul 85%, iar concediul medical tine de CAS(casa de asigurari de sanatate) si se plateste 75% dn salar(sau daca e urgenta 100%).
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by palmyrah2002
quote:
Originally posted by carmen_b
Prin ordonanta 9 nu s-a schimbat procentul de la 85 % la 75 % pentru concediile medicale?
LA ce art.te referi??Cristina
E vorba de cuantumul indemnizaþiei pentru incapacitate temporarã de muncã Art. 108. - (1) Cuantumul indemnizaþiei pentru incapacitate temporarã de muncã se determinã prin aplicarea unui procent de 75% la baza de calcul stabilitã conform art. 99 alin. (1). (2) Cuantumul indemnizaþiei pentru incapacitate temporarã de muncã determinatã de boalã profesionalã, accident de muncã sau cazuri asimilate acestuia, tuberculozã, SIDA, cancer de orice tip, precum ºi de boalã infectocontagioasã din grupa A ºi urgenþe medico-chirurgicale stabilite în condiþiile prevãzute la art. 98 alin. (3) este de 100% din baza de calcul stabilitã conform art. 99 alin. (1) sau (3), dupã caz."
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...