Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Vreau si eu o lamurire!!!!!!!!


Lya

Recommended Posts

Nu mai inteleg nimic.[bang]Situatia mea este urmatoarea:nu lucrez si am incheiat un contract la casa de pensii in 1 nov 2002 cu plata la 6 luni.Ar trebui sa platesc pana la sfarsitul lunii aprilie,si trebuie sa nasc la jumatatea lunii iunie.Sunt intr-o mare incurcatura deoarece nu stiu daca mai e valabil contractul potrivit cu noua ordonanta.Din unele informatii reiese faptul ca nu mai are nici o valoare iar din altele cum c-ar fi valabil.Mersi mult!!!!!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Este valabil. Art.V – (1) Contractele de asigurare socialã încheiate pentru completarea venitului asigurat, în derulare la data de 16 martie 2003 ºi care, potrivit Ordonanþa de urgenþã a Guvernului 9/2003 au încetat de drept, îºi continuã aplicarea. (2) în cazurile prevãzute la alin.(1) perioada cuprinsã între data de 17 martie 2003 ºi data intrarii în vigoare a prezentei ordonante de urgenta constituie, în conditiile legii, stagiu de cotizare în sistemul public. Pentru aceastã perioadã nu se datoreazã dobânzi ºi penalitãþi de întârziere.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am sunat la casa de pensii si mi-au spus acelasi lucru,cum ca e valabil ........daaar ca nu am cele 10 luni de cotizare si din privinta asta e nul,deci e dar nu e pana la urma. Cum si de cand se aplica chestia cu 10 luni?Pt. cine si pana cand se aplica 6 luni si pt. cine 10 luni? Treaba asta cu lunile imi da bataie de cap si sunt incurcata rau,mai ales ca trebuie sa platesc sapt viitoare si mi-e frica sa n-o patesc si sa pierd banii. Mai este cineva in situatia mea?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Contractul nu este nul. Potrivit contractului, vei beneficia de indemnizatia de maternitate (pt 126 de zile, concediu prenatal si concediu de lauzie). Pt indemnizatia de maternitate baza de calcul este media veniturilor din ultimele 6 luni anterioare datei nasterii copilului. Din pacate, pt indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani, baza de calcul este media veniturilor lunare din ultimele 10 luni anterioare datei nasterii copilului.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Scuze,Liviu ca te bat la cap,dar ce parere ai de articolul III pctul 5? "Pt persoanele care anterior datei in vigoare a prezentei ordonante de urgenta au avut calitatea de asigurat in sistemul public de pensii,stabilirea indemnizatiei pt cresterea copilului se va face avandu-se in vedere stagiul de cotizare realizat pana la data nasterii copilului,astfel cum a fost reglementat pana la data prezenteei ordonante de urgenta."Si daca tot nu merge treaba asta,atunci exista vreo alta facilitate pt cele care sunt in situatia mea?Pre si post natalul nu ma ajuta cu nimic pt ca perioada e prea scurta ca sa castig ceva de-aici!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...