Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Sarcina+test Papanicolau


Recommended Posts

Sunt în a 24-a sãptãmînã de sarcinã ºi mã simþeam foarte bine A venit la noi un test Papanicolau +depistarea florei microbiene Am fãcut acest test , dar de atunci nu mã simt prea bine. Medicul a spus cã nu m-a atins decît în vagin, dar de la atingere am sîngerat puþin ºi am simþit instrumentele de largire încã vreo 2 zile+ am o senzaþie de apãsare. Nu mã simt prea bine cînd stau pe scaun. MI-a deranjat copilul? Aveam voie sã fac acest test? Ce pot face ca sa ma simt la fel ca inainte? Va rog daca aveti raspunsuri pentru mine sa mi le trimite-ti urgent pe forum.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Si eu am facut testul si vreo 2 zile m-am simtit cam ciudat dar nu chiar cu sangerari si senzatii puternice. Nu cred ca sunt contraindicatii pe timpul sarcinii insa depinde si cum ti-l face... zic eu. Nu cred ca a ajuns la copil ca nu-i chiar asa aproape. Acuma cum te simti? Cristina, mamica cu burtica[flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am facut si eu un astfel de test si nu am simtit nimic nici in timpul, nici dupa. Se pare ca medicul nu a fost tocmai atent atunci cand ti l-a facut. Poate te-a zgariat cu ceva, cu valvele cand ti le-a introdus. Oricum in timpul sarcinii locul este mai sensibil si poate din cauza asta. Daca dr a zis ca e bine, nu cred ca trebuie sa-ti faci pb.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Nu intotdeauna ce spune medicul e litera de lege, fetelor. Medicul iti mai spune ca e bine si ca sa ascunda o prostioara pe care el a facut-o sau poate ca nu are chef de bataie de cap in ziua respectiva. Doar n-o sa-ti zica ca a gresit. Nu vreau sa te speri, Cristina dar si medicii sunt oameni si mai gresesc cateodata, insa uneori nu se poate repara ce-au gresit. Asta poate sa nu aiba nici o legatura cu ceea ce ti se intampla tie, poate ca nu are legatura cu interventia pe care ti-a facut-o medicul. Eu am pierdut o sarcina bazandu-ma pe aceste "Stai linistita, nu-i nimic anormal". Nu stiu daca s-ar fi putut face ceva in cazul meu, nu stiu daca sarcina mea ar fi putut fi salvata, dar nici n-au dat dovada de prea mult zel cand le spuneam de durerile si sangerarile mele (stai linistita am avut alt fel de dureri si sangerari decat tine). Iar cumnata mea era gata-gata sa nu mai poata avea copii din cauza unui medic nenorocit ce-a chiuretat-o (in urma unui avort spontan- sarcina extrauterina) cu instrumente nesterilizate de-a facut infectie (avea febra 40 si toti in spital ii spueau ca nu are nimic, sa stea linistita) si apoi a ajuns la Buc. si a stat 3 luni in spital, plus o operatie unde au fost nevoiti sa-i scoata 1 ovar jumate. A avut mare noroc ca a mai putut face 2 copii dupa (doar cu o jumatate de ovar). Inca o data, nu vreau sa te sperii, ci doar vreau sa va constientizez ca nu tot ce spun medicii e chiar litera de lege. Ti-am relatat cateva cazuri de erori umane. Daca ai posibilitatea sa consulti si alt medic, fa-o pentru linistea ta sufleteasca. Daca tu simti ca e ceva in neregula, du-te si consulta si alt medic.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salut, Ralu! Testul Papanicolau se face fara nici un fel de risc pe perioada sarcinii (ba este chiar indicat, pentru depistarea posibilelor infectii de col care ar trebui tratate). O mica sangerare dupa un astfel de test este normala, si eu am patit-o la un simplu control cu valvele, iar doctorita mi-a explicat ca sunt femei care au un col mai sensibil, si se intampla sa sangereze chiar la o simpla atingere, deci nu ai motive sa te sperii din asta. Bine, sangerarea trebuie sa fie mica, daca este abundenta, ar trebui sa-ti anunti medicul. Senzatia neplacuta se intampla sa o am si eu o zi sau chiar doua dupa controlul cu valvele, e posibil sa fii incordat tu muschii vaginali prea tare atunci cand a folosit valvele, si probabil doctorul i-a fortat un pic. Inca o data, nici un motiv de griji, zic eu. Esti o persoana mai sensibila, e absolut normal ce simti, in mod normal ar trebui ca toate simptomele sa treaca in doua-trei zile. Daca nu trec, du-te inapoi la doctor. In orice caz, poti sa stai absolut linistita, bebe nu are nici o treaba, este bine mersi, sta la loc sigur. Am mai spus-o, o repet, si incerc sa nu ma pierd cu firea: nu mai generalizati anumite situatii specifice, nu mai dramatizati, si in orice caz, nu mai trimiteti mesaje panicarde, in special gravidutelor. Try, nu am cuvinte sa-ti spun cat de rau imi pare pentru sarcina ta pierduta, si eu sunt gravida si nici nu incerc sa-mi imaginez cum as trece peste asa o nenorocire, asta nu inseamna ca trebuie sa ne apuce groaza la cea mai mica jena pe care o simtim, si nici sa ne pierdem definitiv increderea in medici. Ralu, in final try are dreptate: daca tu crezi ca e ceva in neregula, du-te si la alt medic. Dar eu spun ca nu ai motive sa-ti faci griji. Multa sanatate, sarcina frumoasa! PS Remedii pentru senzatia neplacuta pe care o ai nu cunosc, ralu, in general ar trebui sa treaca de la sine.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...