Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Clubul nurorilor (78)


Recommended Posts

quote:
Originally posted by Alynutza
Porumbul nu-l pregatesc nicicum special, il fierb pur si simplu. Eu il mananc mai mult (in salatele pentru servici), sau cand mor de pofta imi fierb un castronel si il mananc cu zahar. Porumb simplu nu am folosit niciodata ca si garnitura, dar il pun in ce se poate (sosuri de paste, pe pizza). ).
Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
[url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/"]prajituresc[/url] si [url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/"]bucataresc[/url]
Mrs. Perfect for more than 1 year

porumb nu am pus niciodata...eu mananc numai amestec...in ce salate il folositi voi?...poate incerc si eu
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 197
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Fana nu stiu daca ai manca salatele mele de la serviciu [:D]. Constau din morcovi cruzi razaliti, porumb fiert, rosie, ardei, eventual salata verde/macris, niste piept de pui si telemea. Asezonate cu o lingurita de busuioc. Fara sare, fara altceva. Cand si cand in loc de pui pun o conserva de ton si zeama de lamaie. Totusi, fac o salata care s-ar putea sa-ti placa. E vorba de salata americana, am 'preluat' reteta de la Billa (dupa ce am luat la caserola am facut eu acasa si-a iesit mai buna). Se fierb legume amestec mexican cu adaos de porumb (mai pui in plus fata de ce au legumele). Se racesc, se adauga ou fiert taiat bucati (mai maricele, ca oricum se mai dezintegreaza prin salata), sunca afumata taiata bucatele, ardei rosu taiat in fasii mai lungute si se pune peste un sos din maioneza si iaurt (sau smantana), sare, piper dupa gust. Sotzului ii place foarte mult.
Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
[url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/"]prajituresc[/url] si [url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/"]bucataresc[/url]
Mrs. Perfect for more than 1 year
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Preferata mea e cam in stiului celei spuse de Aly: salata greceasca (nu stiu dc e chiar greceasca, dar asa am primit reteta, asa ii zic): o salata verde, branza feta, castraveti verzi, porumb din conserva, rosii, masline negre, ulei (eu la salata asta prefer floriol, decat uleiul de masline, mi se pare mai bun asa), putin otet, sare, si 2 oua fierte. Toate amestecate si lasate un pic la rece sa se amestece aromele. Am mai pus si la salata orientala, in care am adaugat si o cutie de ton... Uite ca la paste nu m-am gandit sa pun, desi in sostul haiducesc (parca la ala era, sau la cel tiganesc??] se vad si boabe de proumb.....Ca eu mai mult cumpar sos pt paste c amie nu imi iese [q][q] Si ca tot vorbim de bunatati: cine stie cum se face salata aia de varza d ela KFC? Ca as manca ca sparta briza_marii [url="http://www.flickr.com/photos/10784363@N03/"]poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ia uite ce am gasit: De ce nu-si spalau farfuriile stramosii nostri, de ce se credea ca rosiile sunt otravitoare, de unde vine expresia "It's raining cats and dogs" sau "Salvati de clopotel", de unde vine obiceiul priveghiului, de cate ori se spalau oamenii in Evul mediu? Raspunsurile...mai jos. Data viitoare cand va spalati pe maini si apa e un pic mai rece decit v-ati dori, comparati situatia cu modul in care se spalau englezii prin anul 1500. Nuntile aveau loc in general in luna iunie, pentru ca singura baie din an se facea in luna mai si in prima luna a verii viitorii soti inca miroseau acceptabil. Oricum, corpul era deja imbibat de "miresmele" transpiratiei si ca sa mascheze cat de cat mirosul neplacut, miresele purtau in brate un buchet de flori (de aici a ramas obiceiul buchetului purtat de mireasa!) ; "Cada" era, de fapt, un butoi mare, plin cu apa calda. Stapanul casei avea privilegiul de a se imbaia primul, in apa curata. In aceeasi apa urmau la spalat, rand pe rand, fiii si restul persoanelor de sex masculin din familie. Apoi venea randul femeilor si, la sfarsit, al copiilor, in ordinea descrescatoare a varstelor. In final, apa era atat de murdara, incat puteai pierde un bebelus prin ea. De atunci dateaza la britanici vorba "Nu arunca pruncul odata cu apa in care te-ai spalat". Regina Elisabeta I a Angliei a ramas celebra si prin urmatoarea declaratie, facuta cu mandrie: "Fie ca e nevoie sau nu, eu o data la trei luni ma spal !" "Ploua cu pisici si caini" (It's raining cats and dogs) Casele erau acoperite cu snopi de paie sau coceni, fara scanduri dedesubt. Acoperisul casei era singurul loc in care animalele se puteau adaposti de frig. Drept pentru care cainii, pisicile si alte vietati mai mici (soareci, gandaci etc.) se cuibareau in paiele care acopereau casa. Cand ploua, paiele deveneau alunecoase si animalele cadeau uneori direct peste oameni. In acea perioada a aparut zicala "Ploua cu pisici si caini". Adapostirea animalelor in acoperis a fost si motivul pentru care s-a inventat baldachinul. Insecte sau diverse materii fecale puteau murdari asternutul la orice ora. Cineva a avut geniala idee de a intinde deasupra patului un cearsaf, pentru protectie... Bogatasii isi faceau podeaua casei din dale de piatra, care deveneau alunecoase pe vreme umeda. Pentru marirea aderentei in timpul mersului, se presara prin casa pleava. Reimprospatate succesiv, straturile de pleava amestecata cu apa atingeau uneori grosimi apreciabile. La deschiderea usii de la intrare, exista pericolul ca amestecul de pleava cu apa sa curga afara din casa. Problema a fost rezolvata prin inventarea pragului. "Farfurii din coaja de piine" Pe vremea aceea, in fiecare bucatarie exista un cazan metalic mare, atarnat deasupra focului, pentru gatit. Carnea era destul de rara, asa ca oamenii mancau mai mult fiertura de legume. In zeama ce ramanea de seara se adaugau a doua zi apa si legumele si tot asa.. Astfel, o parte din mancare ajungea sa fie veche de saptamini. Cei mai instariti mancau din vase realizate dintr-un aliaj care continea si plumb, pentru ca acesta putea fi prelucrat mai usor. Alimentele acide dizolvau plumbul, care ajungea in organism si provoca otravirea sau chiar moartea. Din aceasta cauza, rosiile au fost considerate in urmatorii 350 de ani ca fiind otravitoare. Saracii mancau din niste bucati de lemn scobite, care tineau loc de farfurii. Vasele se mai faceau si din paine foarte veche, din care se scotea miezul si care rezistau cateva mese bune. Ambele variante de "farfurii" nu erau spalate niciodata dupa folosire. De aceea, se intampla des ca vasele sa faca viermi... Painea se impartea intre membrii familiei, in functie de statutul fiecaruia. Cei care munceau capatau coaja inferioara, din partea de jos a painii, restul familiei - partea din mijloc, mai mult miez - iar oaspetii primeau coaja superioara. "Salvat de clopotel" Cei care din greseala erau ingropati de vii erau salvati de un clopotel. Pentru baut rachiu sau whisky erau folosite cesti din plumb. Combinatia alcool-plumb fiind atat de toxica incat ii scotea pe multi din uz pentru cateva zile. Chefliii gasiti intinsi pe marginea drumului erau considerati morti si pregatiti pentru inmormintare. Inainte insa de a fi ingropati li se mai dadea o sansa - erau asezati pe masa din bucatarie timp de cateva zile. Asteptind ca "mortul" sa-si revina - ceea ce se intampla de multe ori - rudele si prietenii mancau si beau in jurul mesei. Asa a aparut obiceiul priveghiului. Teritoriul Angliei este locuit de multi, multi ani, asa ca, la inceputul secolului al XVI-lea, a inceput sa fie criza de locuri de veci. Solutia a fost scoaterea sicrielor mai vechi, depunerea osemintelor in niste depozite si refolosirea spatiului pentru un mort "proaspat". La deschiderea vechilor sicrie s-a constatat ca unul din 25 era zgariat de unghii pe interior. Dan du-si seama ca unii semeni de-ai lor au fost ingropati de vii, englezii au inventat un mecanism de salvare a celor ingropati de vii. De mana "mortului" era legata o sfoara, care, printr-o gaura in sicriu, era legata la un clopotel, montat langa mormant. Patrulele din cimitir supravegheau clopoteii. De aici vine vorba "saved by the bell" ("salvat de clopotel"). Sa mai zica cineva ca istoria e plictisitoare.....
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fana [cool] tu intotdeauna vii cu chestii interesante. Dupa ce-am citit pe-acolo, clar mi-am dat seama ca nu mi-ar place sub nici o forma sa traiesc in vreuna din perioadele trecute.
Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
[url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/"]prajituresc[/url] si [url="http://www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/"]bucataresc[/url]
Mrs. Perfect for more than 1 year
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Alyyyyyyyyyyyyy la fel m-am gandit si eu[:-)))][:-)))][:-)))] si eu care ma dusuiesc vara si de 3-4 ori pe zi (dim, cand ma intorc acasa, dupa ce fac ceva de papa daca stau la aragaz, si seara cand ma culc)!!!!!!1 Iti dai seama ce viata as fi avut [alcool] Iar faza cu mireasa "inmiresmata"[pofta], acum toate ne cump parfumuri special pt ziua nuntii si mirosim [cool]. asta ce inseamna, ca trebuie sa renuntam la buchetel?[poc][poc] pe ala care s-ar gandi sa schimbe traditia. Iar faza cu cateii si pisicile[^]: iti dai seama, El si Ea [pathot]:"Atentie pica un caine! ferea "ca cade" o pisica!!!! Haios foc Fana! Daca as fi profa de istorie le-as pov si elevilor, poate asa i-as atrage mai mult catre materie. briza_marii [url="http://www.flickr.com/photos/10784363@N03/"]poze[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salutare! Ne-am intors si noi din concediu,am fi stat mai mult dar vremea ne-a cam grabit revenirea acasa...!Am fost intr-un circuit destul de interesant,mai ales ca mai mult am stat la cort,nu m-am gandit niciodata ca o sa-mi placa si de aceea ne-am propus sa mai repetam experienta![bis] Pup noricile! [pup] Camelia,mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004) [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/cameliapopescu72/my_photos"]POZE[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...