Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Dulciuri


Katink

Recommended Posts

padispan cu visine(toamna cu boabe de strugure) 5 galbenuse se freaca cu 5 linguri ulei,un pahar mare de zahar,esenta de vanilie.albusele(5) se bat spuma tare si apoi se amesteca usor cu galbenusele si cu o cana faina+1 praf de copt. se pune compozitia in tava unsa si se pun visinele.ciresele sau boabele de strugure.se presara cu zahar vanilat si se coace vreo 35 min.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 139
  • Creat
  • Ultimul răspuns
isabela Pentru prajiturile cu fructe folosesc urmatoarea compozitie: 2oua, 1 cana zahar, 2 cani faina, 1 plic praf copt, 1/2 cana lapte, 1/2 cana ulei, zahar vanilat. Se bat ouale cu zaharul, se adauga putin cate putin uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia, se aseaza deasupra fructele( daca folosesc cirese sau visine, dupa ce le scot samburii le las 1h in sita la scurs) si se da la cuptor.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

lauraa Pricomigdale: 5 albusuri, 10 linguri zahar vanilat, 1 lingura de faina, 350 g migdale Se bat, pe marginea masinii albusurile spuma si se pune zaharul vanilat. Se adauga faina si migdalele curatate si macinate. Se pun cu lingurita, ori cu cornetul mici gramajoare, intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina, sau pe foi de hartie alba. Se coc circa 20 de minute la foc mic. Se scot din tava cat sunt calde. marianar reteta de pricomigdale: Ingrediente: 6 albusuri, 250g zahar tos, 150g nuca macinata, 150g migdale macinate, un pliculet de zahar vanilat. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat si se bate pana se topeste. Amestecul trebuie sa capete o consistenta tare. Se adauga nucile si migdalele si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina se pun cu o lingura pricomigdalele, la distanta unele de celelalte pt. a nu se lipi. Se coc la foc mic, eventual cu usa cuptorului intredeschisa. Sunt gata cand incep sa se inchida la culoare.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

octavia: lapte de pasare . ingrediente:1 litru lapte,6 oua,200 grame zahar (pudra,de preferat),vanilie,o lingurita cu faina.Se bat albusele pana devin tari, apoi se adauga jumatate din cantitatea de zahar.jumatate din lapte se fierbe pe foc impreuna cu vanilia.galbenusurile se freaca cu faina si cu restul de zahar,apoi se adauga restul de lapte,rece, putin cate putin,amestecand.cand e ca o pasta se adauga peste laptele care clocoteste pe foc;compozitia se tine pe foc pana se ingroasa putin(dar nu mult pentru ca se branzeste).cand e gata se stinge focul si se adauga cu o lingura spuma de albusuri,acoperind repede cu un capac. gata!ingredientele pot fi reduse la jumatate din cantitate.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

corina prajitura cu ciocolata 150g faina,150g zahar,1/2 pachet praf de copt,4 oua batuta ca pt omleta,125g unt topit,125g ciocolata neagra topita.Se pune totul intr-un castron,se amesteca bine cu mixerul ,se pune in tava unsa cu un pic de ulei(eu am o tava Teflon si nu o ung cu nimic) si se da la cuptor 40 de minute la 180 de grade.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Budinca De Mere Ingrediente: -2 oua -50g zahar -20g unt -30g faina -250g mere rase Mod de preparare: -merele rase se presoara cu zahar -separat se freaca 50 g zahar cu untul -se adauga galbenusurile apoi faina in ploaie si merele -la urma se adauga albusurile batute spuma -se coace si cand este rumenita este gata Pofta Buna! angie
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Budinca De Orez Cu Branza De Vaci Ingrediente: -1 ceasca de cafea plina cu orez -100g branza de vaci -30g zahar -250g apa amestecata cu lapte -30g unt -1 ou -sare Mod de preparare: -orezul se fierbe cu apa amestecata cu laptele si un praf de sare(daca scade se mai adauga apa) -pasta rezultata se amesteca cu branza de vaci la care se adauga galbenusul frecat cu zahar -la urma se incorporeaza albusul spuma -se unge forma -se adauga putin unt peste compozitie si se coace -cand s-a rumenit este gata Pofta Buna!!!! angie
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

initial creeat de Prajiturica cu morcov si nuca 350 g zahar pudra 225 g faina 16-18 linguri ulei 2 cani(de 250 ml)morcov ras pe razatoarea mica 3 oua 1 cana(250 ml)nuci macinate 1 praf de copt Se bat ouale cu zaharul si uleiul pina se obtine o pasta omogena,se adauga nuca,morcovul si faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava tapetata cu faina intii la foc mare si apoi la foc potrivit.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

initial postat de lorelai reteta se numeste "sex in a pan" si e, chipurile, prajitura canadiana, sau asta vor ei sa creada. E de fapt truffle dar facuta intr-o tava intinsa si nu intr-un vas mai adinc. Poti sa o faci fara reteta, la ochiometru. eu am incercat si a iesit foarte buna. consta in mai multe straturi: 1) un blat de pandispan (sau brownie) sau orice blat rupt in bucati si imprastiate in tava pe care poti sa le siropezi un pic cu un sirop de zahar sau suc de fructe; 2) un strat de crema de vanilie sau ciocolata pe care poti sa o cumperi sau sa o faci in casa; 3) un strat de fructe, de care ai in casa, din compot, proaspete sau congelate; 4) un strat de frisca si 5) sos de ciocolata sau sos de fructe imprastiat deasupra. Bagi totul la frigider un pic si o tai in patratele sau o scoti din tava cu o lingura mare.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

alexa: Biscuiti lipiti •200 g de unt (250 g de margarina sau jumatate unt, jumatate margarina), 300 g de faina, 100 g de zahar, 1 ou, 2 pliculete de zahar vanilat. •Se freaca untul cu zaharul apoi se adauga faina, oul si vaniliile. Se framanta bine. Se intinde o foaie de 1/2 cm grosime, se taie cu forme rotunde perechi, una intreaga si una taiata inca o data cu degetarul in mijloc. Se coc, apoi reci se ung cu marmelada, se lipesc si se pudreaza cu zahar.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...