Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Dulciuri


Katink

Recommended Posts

initial creeat de ierima ciocolata de casa Reteta mea este urmatoarea : 200 gr unt, 400 gr lapte praf, 100 gr. cacao, 800 gr zahar, 300 ml apa, unt pentru tava si stafide(facultativ) Tot succesul la ciocolata de casa este siropul facut din apa si zahar, adica punctul pana la care se fierbe(pe aragaz aprox. 20 minute). Verificarea lui daca e OK sau nu se poate face intr-o cana cu apa rece in care se toarna putin sirop. Daca pe fundul canii s-a prins o pojghita gelatinoasa e OK, daca s-a dizolvat in apa mai lasati-l sa fiarba. Siropul este bine sa fie cat mai fiert, in cazul in care este prea moale rezulta o pasta ce nu poate fi mancata decat cu lingurita. Daca se fierbe prea tare nici o problema vom pune mai putina cantitate de lapte praf cu cacao la sfarsit. Cand siropul e gata il opriti din fierbere, adaugati untul taiat cubulete si-l amestecati pana se topeste,apoi stafidele spalate si inmuiate in prealabil in apa calduta, apoi laptele cu cacaoua si trebuie sa va rezulte o pasta nu foarte tare, pentru ca atunci cand se va raci va deveni "beton". Cacaoua e obligatoriu sa fie amestecata cu laptele praf inainte de-a fi pusa in sirop altfel vor ramane cocoloase. camid5 Ciocolata de casa 180g unt,250g lapte praf,100g cacao,500g zahar,150ml apa 2 lingurite esenta de vanilie,200g alune intrgi sau pisate. Se amesteca bine untul cu laptele praf si cacaua pina cind dispar cocoloasele.Amestecul trebuie sa devina omogen ca o pasta.Separat se face un sirop din zahar si 150 ml apa.Se lasa sa se dizolve zaharul,apoi se pune la foc iute pina se leaga ca un sirop de dulceata.Se adauga esenta de vanilie si se amesteca bine cu compozitia pregatita din unt,lapte praf si cacaua.Alunele pot fi incluse intregi sau macinate.Se toarna in forme sau pe un platou mai mare unse in prealabil cu unt.Se lasa la rece cel putin 12 ore.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 139
  • Creat
  • Ultimul răspuns
initial creeat de monique rulada cu banane si iaurt 1. Se prepara un blat de tort din 6 oua, 6 l-ri zahar, 5l-ri faina, 2-ri cacao. Se coace intr-o tava dreptunghiulara. Se ruleaza ( pe lungime ) cat este cald, intr-o folie . 2. Crema: se dizolva gelatina ( 20 - 30g ) in putina apa rece. Se incalzeste la temp.mica ( ev.in cuptorul cu microunde ). Se adauga in 500g iaurt cu fructe ( eu folosesc Danone Delicios ). Se da la rece ~ 1h. Dupa ce s-a "legat" iaurtul se amesteca cu 400ml frisca batuta. 3. Se desface ruloul din folie. Se insiropeaza cu sirop de zahar ars ( zahar caramel stins cu apa + lamiae ). Se aseaza crema. Pe linia mediana se aseaza de-a lungul 2-3 banane intregi. Se ruleaza.Se strange intr-o folie de aluminiu . Se da la rece. Se desface din folie si se orneaza cu frisca (100-200ml).
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

prajitura cu nuci intr-o tava tapetata cu hirtie de copt se pune miez de nuca taiat bucati mari pina acopera fundul tavii.peste acesta se toarna un blat de padispan din 5 oua,5 linguri zahar,2 linguri cacao,5 linguri faina si un praf de copt.se coace prajitura 40 min apoi se intoarce cu nucile in sus. crema: un pachet de unt nesarat se freaca cu 150g zahar macinat,2 galbenuse crude, 2 pachete zahar vanilat,pina devine o crema pufoasa.se pune peste prajitura. glazura: 200g zahar,2 linguri cacao,3 linguri apa se fierb si se amesteca cu o lingura de margarina.se toarna repede peste crema caci se intareste si nu se mai poate intinde.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fursecuri cu nuci 140 gr.margarina vegetala 140 gr.faina 70 gr.zahar pudra, 70 gr.nuci macinate 1 lingura rom, Coaja de lamiie,sare. 50 gr.ciocolata. Se freaca untul spuma cu zaharul,se adauga romul,un virf de cutit de sare,putina coaja de lamiie rasa,apoi nucile amestecate cu faina.Se amesteca fara sa se framinte.Se lasa la rece sa se intareasca.Se intinde apoi in foaie de 1/2 de cm.grosime si se taie cu diferite forme.Se coc la foc moale ca sa nu se rumeneasca. Coapte se aseaza toate unele linga altele si se stropesc cu ciocolata inmuiata pe abur si subtiata cu putina apa calda ca sa fie ca o smintina.Se trece peste ele cu furculita inmuiata in ciocolata.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

initial creeat de papadie crema de zahar ars 8oua, 200g de zahar tos,, 1 l lapte, 2 plicuri zahar vanilat, 200 g pt caramel, esenta rom(nu e neaparat necesar). se pun 200 de g de zahar intr-o cratita si se amesteca pina la caramelizare. se intorce cratita pe toate partile pina se tapeteaza interiorul si apoi o puneti la rece (eu o pun pe pervaz pina se raceste un pic si apoi in frigider cinci-zece minute). in timpul asta bat cele 8 oua, cu zaharul si zaharul vanilat si adug laptele un pic caldut. apoi torn compozitia in cratita caramelizata ()si o bag in cuporul incins. dupa 20-30 de minute dau focul mai mic si o mai las acolo inca 30-40 de minute.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

initial creeat de veronicai reteta de crema de zahar ars Dureaza cam 45 de minute si este pentru 6 portii. 4 oua, 500 ml lapte, 250 g zahar, 1 plic de zahar vanilat, 1 varf de cutit de sare Sparge ouale intr-un vas , adauga sarea, apoi cu un mixer sau cu un tel bate-le bine, pana ce ajung la o consistenta spumoasa. Fierbe laptele si cat este inca fierbinte toarna-l peste ouale batute spuma. Adauga zaharul topit si putin lapte si omogenizeaza bine compozitia cu mixerul. Pentru sase portii foloseste sase boluri mici termorezistente. Pune bolurile intr-o tava si apoi toarna compozitia in boluri in mod egal. Pune apa in tava, pana ce nivelul acesteia ajunge la jumatatea bolurilor, apoi baga tava in cuptorul incins in prealabil, la foc mic, pentru circa 30-40 de minute. Cand crema s-a intarit (copt), scoate-o din cuptor, pune bolurile intr-un loc racoros pana ce se mai racesc, apoi baga-le in frigider pentru circa 3-4 ore. Cand le servesti, rastoarna crema de zahar ars pe farfurii de desert. Cremsnit Ingredinte:1 l lapte, 8 oua, 8 linguri faina, 8 linguri zahar Mod de preparareSe freaca galbenusurile cu zaharul tos, se pune in laptele rece si se amesteca laptele usor, dupa care se adauga faina. Se bat albusurile tare si se amesteca usor in compozitie. Se da la cuptor, in tava inalta, la foc potrivit. Cremsnit rapid Ingredinte:8 oua, 250 gr. zahar, 1 pachet margarina, 10 linguri faina, 1 l lapte, zahar vanilat Mod de preparareSe amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si putina sare. Se topeste margarina, se raceste si se amesteca cu compozitia de mai sus. Se adauga faina, apoi laptele si la sfirsit albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o tava mai inalta, tapetata cu margarina. Se coace la foc potrivit timp de aprox. 45 minute. Se taie rece si se pudreaza cu zahar.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

initial creeat de nikita budinca speciala 1 cana orez pe care l-am fiert in lapte (3 cani) 700 grame fidea marunta fiarta in apa si scursa bine 8 oua batute bine cu o cana de zahar cam o cana de branza proaspata stafide si acum urmeaza inspiratia: 3 mere date prin razatoare 1 banana rasa prin razatoare 3 morcovi dati prin aceeasi (deja celebra) razatoare Totul amestecat bine cu telul, si pus intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu pesmet alb. La cuptor cu ea cam 45 min, dar va orientati acu' ca depinde de cuptor. Cand se rumeneste frumos si in casa incepe sa miroasa fain de tot a mere coapte o scoateti. Se pudreaza cu zahar vanilat, bland pe deasupra si cand se raceste , puneti cate o felie buna pe farfurie stropiti-o cu sirop de caise sau de visine (asta daca aveti facut din vara prin camara )daca nu il puteti face pe loc cu un pic de apa si zahar vanilat sau puteti sa puneti o lacrima de dulceata si sa fiti.. iubite. De calorii si cantar ... ooo! nu vreau sa aud.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

initial creeat de alba RAFAELO 150 g. lapte praf; 300 g zahar pudra 1 paket de unt; 100 g nuca de cocos; 2 foi de napolitana sfarâmate; 150 g alune prajite. Zaharul si untul se freaca spuma, se adauga laptele praf nedizolvat si 3/4 din nuca de cocos. In compozitzie se adauga napolitana sfarâmata. Apoi se fac bilutze mici, se pune o aluna la mijloc si se dau prin cocos.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

initial creeat de papadie LAPTE DE PASARE 6 oua, 1 l de lapte, 200g zahar tos,2 plicuri zahar vanilat Intr-o cratita mai larga se pune la fiert laptele cu putin zahar is cu zaharul vanilat. Se bat albusurile spuma, se adauga jumatate din zahar si se bat in continuare pina ce spuma se intareste bine.Se ia din spuma cu o lingura cite un bulgarassi se pune la fiert laptele clocotit.Se lasa sa fiarba citeva secunde pe cite o parte si pe cealalta, dupa care se scot cu spumiera pe platou. Dupa ce bulgarii de albus au fiert se toarna laptele peste galbenusurile frecate cu restul de zahar si se tine la foc moale,amestecindu-se pina incepe sa se ingroase nitel, dupa care se toarna peste bulgarii de albus. Se serveste rece. GALUSTI DE CARTOFI CU PRUNE 1 kg de cartofi,2 oua, 200 g faina, 100g unt, 100g pesmet,100g zahar,1kg prune, sare Cartofii,fierti in coaja, se curata si se trec prin sita sau se toaca la masina. Se adauga ouale, faina, putina sare si se amesteca repde citeva minute.Se aseaza coca obtinuta pe o planseta presarata cu faina, se face un sul din care se taie bucatele. Din astea faci foi in care sa asezi prunele fara simburi-pui pruna si stringi coca in jurul fructului cit sa iasa o guguloaie- apoi le pui la fiert in apa clocotita cu putina sare. Cind galustele s-au ridicat deasupra apei se mai lasa sa fiarba 5-6 minute, dupa care se scot cu spumiera si se pun intr-o tava unsa cu unt..Peste ele se toarna pesmet prajit in unt,se preasar cu zahar si scortisoara si se introduc putin in cuptorul incins.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

creeat initial de tuchi budinca de gris 4-5 oua se separa si se bat albusurile spuma ca pentru blat. Adaugi 5 lg. de zahar, bati pina se topeste apoi gris pentru o consistenta medie (ca la tort), galbenusurile si un pic de sare si de praf de copt. Cratita trebuie unsa cu unt sau ulei si pesmet. Se da la cuptor la foc potrivit-iute pina se coace. Cind scoti vasul torni pe el 1 litru de lapte fiert si indulcit dupa gust. Sa mai ai pregatit un litru pentru ca e foarte bun daca are lapte suficient, chiar daca nu incape de la inceput in cratita.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...