Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Dulciuri


Katink

Recommended Posts

initial postat de marianar crema de nuci Ingrediente: 250g zahar, 250g lapte praf, 100g margarina, 300g frisca, 65g nuci, 45g cacao, 35g nuci glasate. Se pune laptele praf la fiert in 100ml apa, impreuna cu zaharul, cacaua si margarina. Se amesteca continuu pana cand compozitia devine consistenta. Se ia apoi de pe foc si se adauga nucile macinate si 200g frisca. Se asaza in cupe si se orneaza cu frisca si nuci glasate. rulada cu gem de piersici Ingrediente: - 4 oua - 4 linguri de zahar - 4 linguri de faina - 150g gem de piersici - 250g frisca Se bat albusurile spuma dupa care se adauga zaharul treptat, apoi se adauga galbenusurile iar dupa ce s-a omogenizat se adauga faina. Aceasta compozitie se pune intr-o tava captusita cu folie de aluminiu. Dupa ce s-a copt se desprinde folia de aluminiu, si se asaza pe un prosop rulandu-se impreuna cu acesta. Cand s-a mai racit se desface si se umple cu gem si se ruleaza iarasi. Cand s-a racit in intregime se orneaza cu frisca. Pofta buna! Rulada mai poate fi umpluta cu crema de ness. Ingrediente pentru crema: - 550g zahar - 100ml lapte - 600g margarina - 100g alune sau nuci - 2 oua - 2 lingurite de ness - esenta de vanilie Se fierbe zaharul cu laptele amestecand continuu. Se adauga apoi ouale si esenta de vanilie, se lasa la rece cca. 10 min, dupa care se adauga margarina amestecata cu nessul. Se lasa deoparte o lingura de crema iar restul se intinde pe blatul care se ruleaza. Se lasa rulada la rece 10 min. dupa care se unge cu lingura de crema ramasa si se presara cu alune sau nuci macinate. Pofta buna!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 139
  • Creat
  • Ultimul răspuns
initial postat de marianar pere cu ciocolata Ingrediente: 500g pere din conserva, 200g ciocolata topita, 200g inghetata de vanilie, 200g frisca, fructe confiate sau dulceata. Se taie perele in sferturi si se asaza in cupe. Peste ele se pune inghetata si ciocolata topita. Se orneaza cu frisca si se decoreaza cu fructe confiate sau din dulceata. Pofta buna!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

reliana: nuci 250 g margarina 2 lg zahar 3 lg cacao (preferabil din cea f inchisa la culoare) faina cât cuprinde, aluatul trebuie sa fie putin mai tare Se amesteca totul la un loc, se ung formale de nuci si se umplu cu aluat. Se apasa bine ca aluatul sa acopere toata forma si trebuie sa fie destul de subtire. Se umplu cu orice fel de crema!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

danaRosu Dej... pentru nebunia asta va trebuie: - 1 kg capsuni - zahar la oki, va zic eu pe etape care cum si cit va trebuie :) - un paket piscoturi - 750 g de brinza de vaci - 2-3 oua - 2 plicuri gelatina macinata (eu folosesc Dr. Oetker) - 2 plicuri praf rosu pentru jeleu (tot de la dr. Oetker) - un pahar smintina - coaja de la o lamiie Capsunile se spala se scurg se amesteca cu citeva linguri de zahar si se lasa la rece. Intr-o tava mai inalta (sau forma de tort), invelita in folie de aluminiu sau celofan, se aseaza unul linga altul piscoturile ca atare (neinsiropate). Gelatina se pune la inmuiat in citeva linguri de apa rece Ouale se freaca bine cu un praf de sare si o cana mare de zahar, se adauga gelatina inmuiata si se pune la fiert pe baie de abur (nu direct pe oki)... se fierbe pina e totul uniform... In blender punetzi brinza (daca nu e blender, dati mai intii brinza pe masina de carne sau prin sita... dar e mai greu :P), smintina batuta frisca cu 2 linguri de zahar, coaja de lamiie si maglavaitzul de oua, zahar si gelatina. Se amesteca pina ce totul devine o pasta fina care se toarna si se niveleaza peste piscoturi, in tava. Deasupra cremei de brinza se aseaza repejor capsunile (intregi sau taiate). Zeama lasata de capsuni se pastreaza. Se prepara jeleul din doua pliculeze de praf amestecate cu zeama de la capsuni si apa in completare pina la 4-500 ml (scrie pe plic cum se face). Se toarna jeleul deasupra capsunilor si se da la rece pentru 2-3 ore... Se serveste cu frisca din belsug
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

adda Ingrediente: 1 galbenus, grasime de porc (adica untura), zahar pudra, putin bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie, putina smantana, faina, arome (vanilie, coaja de lamaie) Amesteci ingredientele asa incat sa obtii un aluat vartos...imi pare rau, dar mama nu mai stie cantitatile...a trecut ceva vreme de cand nu a mai facut...sper sa-ti iasa ceva bun
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Stephy2002 biscuiti - 500g untura sau margarina - 2 cani zahar (eu pun 1 1/2, sa nu fie prea dulci) - 1 cana lapte sau bors in care se sting 2 lingurite cu varf de amoniac - 2 oua - faina cat cuprinde (sa fie coca destul de vartoasa) - coaja de lamaie, esente. Se topeste untura cat sa se poata amesteca (cu mana), dar fara sa fie prea fierbinte, apoi se adauga pe rand toate ingredientele de mai sus. Dupa 1/2 ora de repaos se mai framanta putin pentru a fi coco mai vartoasa, dupa care se da prin masina de tocat carne, cu atasamentul special sau se folosesc alte forme (floricele, etc). Se pun in tava la cuptorul incins pana se rumenesc.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

alinaluchian tarta cu fructe din compot un pachet de unt; -fructe din compot ( eu fac cu piersici din compot sau proaspete ); -5 oua; -5 linguri de zahar; -5 linguri de faina; -frisca pentru ornat. Pachetul de unt se aseaza in tava in strat uniform, apoi se aseaza fructele din compot ( piersicile le asej cu cu partea convexa in unt ) dupa care se toarna comopzitia facuta din oua si faina, ca la blatul de tort. Albusurile se bat spuma si zaharul, se incorporeaza pe rind galbenusurile si apoi cite o lingura de faina. Cind este coapta, nu o rastorni imediat din tava, o lasi sa se inchege bine cu untul topit. Poti sa o rastorni pe un platou cind este calduta. Dupa ce se raceste se orneaza cu frisca si se da la frigider. Se serveste rece. Pofta buna !
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

corina Prajitura cu iaurt -un pahar de iaurt (cu acest pahar se masoara toate celelalte ingrediente) -2 pahare zahar -3 pahare faina -1/2 pahar ulei -3 oua -o jumatate de plic praf de copt Se pun toate ingredientele intr-un vas,se bat bine cu mixerul.Se poate lasa asa dar cine vrea ,puteti pune mere taiate bucati sau pere,sau alte fructe care nu lasa zeama multa. Se pune compozitia intr-un forma unsa cu ulei si se da la cuptor (cuptorul incins dinainte) la foc mic 55 de minute.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

isabela Tarta cu fructe 2 oua, 6 linguri zahra,1 plic zahar vanilat, 6 linguri faina, 6 linguri lapte, 6 linguri ulei, 1 plic praf copt. Se freaca cele 2 galbenusuri cu zaharul, 1 praf sare, se aduga uleiul, laptele, faina, praful de copt si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia in forma( unsa) de tarta si se da la cuptor la foc potrivit 10 min. Se lasa sa se raceasca, se scoate din forma,se insiropeaza( dar nu foarte mult) se aseaza fructele si peste ele se toarna gelatina alba sau rosie in functie de culoarea fructelor. Eu, uneori, inainte de a aseza fructele, pregatesc o crema de vanilie si peste ea pun fructele. Blatul este foarte pufos.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

adi69 prajitura cu crema de zahar ars 1 pachet unt;3oua;400g zahar;200g nuca macinata,1 pachet foi de napolitana Freci 200 g zahar cu untul,adaugi pe rand ouale,freci incontinuu,pana la omogenizare.La sfarsit,adaugi nuca macinata si dai la rece. Pe foc,intr-un ceaunel caramelizezi pana la culoarea maro deschis,celelalte 200g zahar.Ai grija sa nu se arda ca devine amar.In zaharul ars adaugi crema de unt si amesteci cu linguta de lemn pana la completa dizolvare a zaharului ars. La contactul cu crema rece ,zaharul ars va face cocoloase,dar la cald prin amestecare totul devine o crema.Pregatesti foile de napolitana si cat crema este calda o intinzi cu un cutit lat ,suprapunand mai multe foi.Peste ultima foaie asezi un suport de lemn(un tocator,ceva)cu o greutate si lasi sa se raceasca .Dupa ce se raceste o tai romburi sau patrate.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...