Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Dulciuri


Katink

Recommended Posts

camelia: reteta de Tiramisu Deci aveti nevoie de: - 3 oua - 4 linguri zahar - 250 g brinza Mascarpone - 250 ml espresso - 6 cl Vermut alb - 200 g piscoturi - ceva cacao Se amesteca cafeaua rece cu vermutul si se toarna intr-o tavita mica dar destul de larga ca sa incapa la inmuiat piscoturile. Se ia o tava din sticla cu capac si se aseaza jumatate din cantitatea de piscoturi inmuiate scurt in acest amestec de mai sus. Separati albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu cele 4 linguri de zahar pina se obtine o crema albicioasa si tare. Separat se bat albusurile spuma. In crema de la galbenusuri se pune brinza (asa lingura cu lingura) si se bate pina se omogenizeaza complet. Folositi mixerul altfel vai de minuta voastra! Apoi se adauga si albusurile spuma si bateti inca un pic pina s-au incorporat si ele. Si gata crema! Adaugati jumatate din crema in tava peste piscoturile inmuiata, apoi mai puneti si ultimul rind de piscoturi pe care la fel le inmuiati in cafea, si la sfirsit iar crema si pudrati totul cu cacao din belsug. Se pune capacul de la tava si se baga la frigider pentru minim 2 ore. Tiramisu. Ingredinte: 6 lingurite cu virf de cafea, o sticluta cu esenta de rom, 400 gr. piscoturi Savoyardi, 4 oua, 7 linguri cu virf zahar; 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina 24% grasime, 2 plicuri de praf de frisca; cacao pentru ornat Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca; se freaca galbenusurile cu zaharul, pina aproape ca se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adauga supercrema Mascarpone sau smintina si se amesteca cu mixerul pina devine consistenta ca frisca. Se introduce la frigider. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve in lapte) si se mai bate cu mixerul pina se incorporeaza praful de frisca in spuma. Se amesteca cele doua compozitii (cel cu albusurile si cel cu galbenusurile) si se introduce amestecul in congelator. Se adauga esenta de rom in cafeaua racita. Se inmoaie repede piscoturile in cafea, unul cite unul. Se tine o secunda piscotul in cafea, caci altfel se inmoaie prea tare. Se foloseste o tava de 4-5 cm inaltime, in care sa incapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscoturi asezate unul linga altul (tava de friptura e perfecta). Se asaza un strat de piscoturi in tava. Se intinde jumatate din crema preparata, dupa care se asaza iar un strat de piscoturi si deasupra se intinde restul de crema. Se presara cacao deasupra, cu ajutorul unei strecuratoare de ceai. Se tine o zi la frigider, sa se patrunda piscoturile si se serveste
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 139
  • Creat
  • Ultimul răspuns
eleni: madeilene ingrediente: 175 gr. faina, 175 gr. zahar pudra, 175 gr. unt sau margarina, 3 oua, zahar vanilat sau alte arome de care ii plac copilului tau. Se bat ouale cu zaharul pudra pana se fac spuma alba (eu le bat pana ma plictisesc, si asta se intampla inainte de a se face spuma alba, dar tot ies bune).Se adauga faina si margarina, se amesteca bine. o sa iti iasa un aluat moale, curgator. ungi formele alea de metel cu ulei (toarna ulei dintr-una intr-alta sa ca iti fie mai usor), pui aluat din ala in forma, doar pana la jumatatea formei si le bagi la cuptorul deja incalzit(nu incins), la foc mic. Dupa 20 de minute ele se umfla si se rumenesc. Le tii si tu cat crezi, ideea este sa nu dea in maro inchis. Eventual sa fie culoarea aurie. Daca vrei sa ii pui cacao in aluat, ies la fel de bune. Dar daca vrei sa pui alte maruntisuri, de ex. stafide, sau crema de ciocolata, sau fructe, sau altceva, le bagi mai intai la cuptor vreo 10-12 minute, si dupa ce se umfla usor, le scoti si pui repede umpluturile, dupa care le bagi iar la cuptor. Daca le pui de la inceput, toata umplutura se va duce la fund. Dupa ce le scoti, apuca forma cu o carpa sau cu manusa si scutur-o sa iasa briosa. Daca nu vre din prima, ajuta-te cu un cutit. Daca se strica marginile nu te necaji, pentru ca mie nici in ziua de azi nu imi ies asa perfecte ca in poza. Dar sunt delicioase. Si se fac super repede, 30-45 minute, cu tot cu preparat.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

alehandra Blat 7 oua 7 ling. zahar 7 ling.ulei 7 ling.apa 7 ling.faina 1 praf de copt Se bat albusurile spuma, se adauga pe rand cele 7 ling. zahar apoi uleiul, apa, galbenusurile toate lingura cu lingura la sarsit se adauga faina si praful de copt stins in otet sau zeama de lamaie. se pune la cuptor in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Crema 1 pachet margarina(eu folosesc Bunica) se amesteca cu 500 g branza de vaci si 200 g zahar praf si se intinde peste blatul copt. din 700 ml fanta si 2 budinci de vanilie se prepara o gelatina, la foc mic; atentiesa nu se ingroase prea tare. Se raceste repede si se intinde pestecrema de branza. Dupa 60 de minute :" sa te lingi pe degete" Pofta buna
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

camelia: se cantaresc 5 oua si in greutatea lor se pune unt (sau margarina dar cu unt e mai gustoasa), faina si zahar.Untul se freaca cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rand, un plic de zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, faina si, la final, albusurile batute spuma.Se pune in tava unsa si tapetata si se da la cuptor.Cand e coapta, se pudreaza cu zahar. Daca ai si un mixer, toata treaba dureaza maxim 15 min.Si chiar ca-i buna prajitura! P.S.: Reteta e pt. o tava mai mica.Daca ai o tava mai mare, faci din mai multe oua.Cantitatea celorlalte ingrediente depinde de greutatea oualor.Deci poti face din cate oua doresti.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

anisia vis de ciocolata Aceasta este o reteta delicioasa si usor de pregatit. In doar 35 de minute se pot prepara 6 portii. Ingrediente: 250 grame ciocolata amaruie 125 grame unt 3 galbenusuri de ou 25 cl lapte 2 lingurite de cafea solubila 3 kiwi 2 pere 200 grame mandarine 6 rondele de ananas (poate sa fie si din compot) 250 capsuni (desi reteta originala este cu aceste fructe, se pot ultiliza orice fructe de sezon) Preparare: Ciocolata taiata in bucati se topeste pe foc, la bain-marie. Dupa ce s-a omogenizat, se adauga untul putin cate putin si se amesteca pana la incorporarea sa totala. Separat, se bat galbenusurile si se incalzeste laptele amestecat cu cafeaua. Cand laptele este fierbinte, se toarna peste galbenusuri si se amesteca continuu pana cand se obtine o spuma densa. Se toarna in vasul pe care l-am utilizat la topirea ciocolatei si se amesteca cu aceasta. Crema astfel obtinuta se incalzeste la foc mic, fara sa fiarba. Daca desertul este destinat adultilor, se poate adauga un paharel de whisky. Fructele se spala si se taie in cubulete. Nu trebuie decat sa inmuiati cubuletele de fructe in delicioasa crema pentru a va bucura de un adevarat vis de ciocolata.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

prajitura cu fructe 7oua o cana de zahar o cana de faina un plic praf de copt un plic zahar vanilat 7 linguri ulei. se separa ouale si se bat albusele spuma cu zaharul pina se intaresc.galbenusele se amesteca cu uleiul si se adauga apoi peste albusuri.se pun restul ingredientelor,se amesteca usor si se toarna compozitia in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt.se pune 5 min in cuptorul incins.se scoate si se presara deasupra fructe(caise,piersici felii,prune,mure sau ce mai aveti la indemana) se coace la foc potrivit si rece se pudreaza cu zahar.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

karlla Placinta cu visine eu zic ca-i mai mult tarta Serveste 6 portii ALUAT: 2 ¼ cani de faina alba ½ lingurita de sare 120 gr de unt rece 1/3 cana de apa rece UMPLUTURA: 1/3 cana de zahar maro (aici e brown sugar 1/3 cana de zahar alb 1/2 lingurita scortisoara 4 linguri de Cornstarch (la noi era apretul inainte acum nu stiu cum ii zice)(banuiesc ca e faina de porumb) 1 1/2 cani de suc de visine 1 ½ kg de visine 1 1/2 linguri de unt 1 lingurita extract de migdale 1 lingura extract de vanilie 1/2 lingura de lapte 2 lingurite de zahar ALUATUL Intr-un castron se combina faina cu sarea peste care se taie bucati untul rece. Se amesteca cu mina sau cu o furculita pina devine foarte farimicios. Cind untul s-a incorporat in toata faina se adauga apa rece cu lingura dupa care se aesteca pina aluatul devine ca o coca tare. Se acopera coca si se lasa la frigider 30 minute. Se incalzeste cuptorul la 200 grade. SE PREPARA UMPLUTURA ASTFEL: Se combina zaharul maro cu cel alb, scortisoara, cornstarch, intr-o cratita. Se aduga sucul de visine si se fierbe incet la foc mic pina se ingroasa amestecind mereu. Se aduga visinile si se fierbe intr-un clocot. Se ia de pe foc si se aduga untul, extractul de migdale si de vanilie. Se lasa sa se raceasca pina se pregateste foaia de placinta. ASAMBLAREA: Pe o suprafata tare se intinde din jumatate de coca o foaie rotunda atit cit sa acopere forma (si peretii)in care se face placinta. Cu grija tapetati forma cu aceasta foaie. Se inteapa aluatul cu o furculita. Se taie surplusul de coca de la marginea formei. Se pune umplutura de visine in forma. Se intinde a doua foaie atit cit sa treaca de marginea formei si se aseaza peste umplutura. Se apasa cu degetul pe marginea tavii, coca trebuie sa fie cuplata cu stratul de jos. Se unge coca deasupra cu lapte si se presara cu zahar. Se coace la 200 de grade pt 15 minute dupa care temperatura se scade la 180 de grade si se continua coacerea pt 25 minute sau pina aluatul se rumeneste deasupra. Se tine la rece peste noapte si se serveste cu frisca.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

daiana 30 TARTA CU FRUCTE 6 albusuri se bat spuma cu 12 linguri de zahar dupa care se adauga galbenusurile. Se adauga un pahar de ulei + 12 linguri de faina alba. Se tapeteaza tava cu margarina/unt sau ulei peste care se pune un pic de pesmet/gris si se toarna compozitia si peste ea se presara ce doresti : felii de caise/visine/cirese/felii de mere/ananas (cam astea le-am incercat eu). Lasi totul la cuptor cam 30 minute la foc de 1/3 (la gaz).
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

marianar prajitura cu visine Ingrediente: 10 oua 350g zahar 350g faina 3-4 linguri ulei 3-4 linguri apa 1 vanilie 1 lingurita praf de copt Albusul de bate spuma si se adauga zaharul trptat. Galbenusele se amesteca cu uleiul, apa, vanilia dupa care se adauga peste albusuri, se amesteca bine si se adauga faina si praful de copt stins cu otet. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru 10 minute dupa care se scoate si se pun visinele fara samburi date un pic prin faina pentru a nu se lasa la fundul tavii. Se mai lasa la cuptor inca 30 min. Pofta Buna! Daca ai prea multe visine poti sa le pui la congelator, fara samburi. Cand vrei ceva dulce faci repede o prajitura
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

stephy2002 Am si eu o reteta simpla si f. gustoasa (eu ii spun tort de visine): Ungi o cratita (sau o tava rotunda, mai inalta) cu ulei si putin zahar, apoi pui visinele (fara samburi si curatate)amestecate cu zahar cat sa acopere complet fundul cratitei. Visinele se tin la cuptor cam 1/2 ora, timp in care prepari un pandispan pe care il torni peste visine si lasi pana se rumeneste . Cand il scoti din forma, visinele vin deasupra, iar zeama insiropeaza pandispanul. Deasupra poti pune glazura, dar e f. bun si numai cu frisca.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...