Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retete rapide


Marianar

Recommended Posts

OMLETA CU CARTOFI PRAJITI Ingrediente: 6 oua, 2 linguri de lapte, 300g cartofi, ulei, sare, piper. Se curata cartofii, se condimenteaza, se taie in felii subtiri si se prajesc in ulei. Separat se bat ouale impreuna cu laptele, se condimenteaza si se toarna peste cartofii prajiti (imediat ce au fost scosi de la prajit). Se serveste cald cu branza sau sunca. Pofta buna! Mariana & Vladutz
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 193
  • Creat
  • Ultimul răspuns
initial postat de simonab OMLETA CU ROSII/ARDEI Fetelor dragelor, Eu una nu sunt prea priceputa in bucatarie dar fac o omleta de se ling toti de buna ce este: Pai iau vreo 2 rosii si le decojesc de piele (cateodata nu le mai decojesc cand ma grabesc!) si un ardei gras maaare sau doi mai mici. Pun ardeiul taiat la prajit cu putin ulei, adaug apoi rosiile cubulete. Intre timp iau vreo 3 oua si le amestec cu bucati de branza si pus totul in tigaie, peste rosii/ardei. Si mai amestec din cand in cand (de se face "terci" cum zice sotul - el o compara cu o omleta englezeasca dar eu nu stiu ce-i aia!) si gata. Si e buuuuuuna .... Sper ca m-am exprimat cum trebuie si m-am facut inteleasa ... Simonab
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

initial posta de alba reteta rapida si f.gustoasa! Deci: Se fierbe orezul. Se amesteca fierbinte cu multa grija cu ulei si un pachet de alune prajite,faramitate si condimente putin iuti (de exemplu sofran sau boia iute, ca se coloreaza). E tareee bun,merita incercat.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

initial postat de marianar PAPARA DE PAINE Ingrediente: 12 felii de paine, 2 cesti de lapte, 4 linguri branza de oi, 2 linguri de unt, 2 oua, o lingura de branza de vaci, sare. Feliile de paine se taie cam de grosimea degetului si se pun in lapte pentru cateva minute, apoi intr-o tava unsa cu unt se pune un rand de felii de paine, se presara branza de oi, apoi iarasi paine si branza, avand grija sa nu fie forma prea plina deoarece papara creste la cuptor. Se adauga o lingura de unt si se toarne cele 2 oua batute impreuna cu o ceasca de lapte si putina sare. Apoi se presara branza rasa si se introduce la cuptor si se lasa sa se rumeneasca incet cam 45 min.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

initial creeat de salmida am fiert buchetele de broccoli in apä cu sare si le-am läsat sä se scurgä. Dupä aceasta le-am amestecat cu maionezä si cu usturoi pisat; maioneza am fäcut-o insä ceva mai acrisoarä, asa o preferäm noi. Se adaugä, verdeatä si eventual piper
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

initial creeat de joanna Se iau citeva buchetele de brocoli si se pun in tigaia cu ulei ,se mai adauga o ceapa(e mai bine daca e ceapa verde)taiata marunt si se unduieste acolo.Separat se bat oua 4 oua ca pentru omleta si se adauga putin lapte.Se toarna peste ceapa si brocoli ,dupa ce s-a aruncat o mare parte din uleiul in care s-au prajit ele. Se prajeste bine baza pe aragaz si apoi se pune sub flacara grilului (pentru cine are).Asta pentru ca se umfla foarte frumos omleta si se coace frumos.Daca nu aveti grill pur si simplu se intoarce obisnuit. Se adauga sare piper.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

galusti cu usturoi 6 linguri unt se bat cu 3 galbenuse pina pasta devine spumoasa.se adauga 150g gris, 6 linguri pesmet, un praf de copt,500g brinza de vaci( quark), sare si se framinta bine.se pun albusele batute spuma si usturoi tocat fin.se fac galusti mici care se fierb in apa sarata 15 min si apoi se scurg.se dau prin unt incins.se servesc imediat.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

initial postat de rainbow Uite..una repida de felul 2 pot sa-ti spun eu acu : cantitatile...le apreciezi tu...depinde cit vrei sa faci... -pui apa la fiert cu sare, vegeta, putin ulei -pui in apa cind aceasta clocoteste orezul, mazarea, porumbul din conserva si ardeiul rosu taiat -le lasi la fiert doar 10 min...sa nu se sparga orezul..dupa care le torni in strecurator ca sa se scurga apa -o ridiche neagra o cureti si o tai fisii subtiri ca pe niste taietei, o pui intr-0 farfurioara cu sare si putin otzet -poti face si un mujdei cu smintina...mmmm....e tare bun -desfaci 1-2 conserve de ton bucati -pe farfurii asezi frumos orezul, linga orez tonul bucati, presari deasupra ridichea taiata fisii si torni mujdeiul cu smintina MUJDEIUL ...daca iti place...ii da un gust mai bun..mmmmm SI GATA :)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

initial postat de mamasilvia Omleta pizza _o faci din cate oua crezi tu ca merge in tigaia ta (eu la a mea pun 5). -faci o omleta obisnuita ( la foc mic sa nu se arda)si cand este aproape gata pui deasupra salam taiat bucatele , sau costita , carnati sau pui din toate cate putin.Peste salam poti taia felii de rosii si ardei dupa care adaugi branza sau cascaval, acoperi tigaia si mai lasi pe foc cam cat crezi tu ca este gata (5-10 min)tot la foc mic. -iarna cand nu prea sunt rosii pun doar salamul si branza iar cand se serveste fiecare isi pune sos de rosii deasupra . -o poti diversifica cum vrei , trebuie doar sa-ti folosesti imaginatia.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...