Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retete rapide


Marianar

Recommended Posts

[hia]eu fac galustele asa: separ albusurile de galbenusuri de la 2 oua, bat albusurile spuma tare cu putina sare dupa care adaug galbenusurile si gris (folosesc numai baneasa ca este cel mai bun) si amestec bine. gris pun cam 4-5 linguri, atit cit sa nu fie foarte tare (ca si o pasta de pate) dupa care le mai las vreo 3 min, timp in care grisul incepe sa creasca. cind supa clocoteste le pun cu lingurita si daca mi se pare ca se farima mai pun un praf de gris. succes
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 193
  • Creat
  • Ultimul răspuns
SALATA RAPIDA CU PASTE 200g mazare din doza sau praspata 200-250g(jumatate de pachet) de paste,melcisori sau ce aveti la indemana 2 oua fierte tari 3linguri ketchup 3linguri suc de portocala 250g iaurt natural 3rosii 1mar 200g cremvusti sau parizer sau kasseler -mazarea se opareste in apa sarata apoi se lasa la stors intr-o sita. -pastele se fierb si ele in apa sarata si se storc. -ouale si parizerul se taie cubulete mici,la fel si marul. -rosiile se taie cuburi sau felii micute -ketchup-ul si sucul de portocala se amesteca apoi se incorporeaza usor in iaurt. -totul se amesteca si se lasa 10-15min sa se patrunda. -se pune sare si piper
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
MANCARE DE VINETE (nu stiu cum se cheama...) se taie rondele vinete mai micute, se trec prin faina+sare+piper si apoi prin ou, se prajesc in ulei. se face un sos din bulion, faina, sare, piper, un pic de zahar si usturoi pisat, se pun vinetele in sos si totul la cuptor pana scade sosul. yummy! madalina http://pg.photos.yahoo.com/ph/madalina_dumitr/album?.dir=e08e&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
Buna fetelor! Am tot asteptat reteta la prajitura cu foi de napolitane dar nu stiu ce s-a intimplat.Va rog daca stiti reteta....stau cu foile in casa de citeva saptamini si nu stiu ce crema sa fac... Multumiri si numai bine! doina popa
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ardei cu pui.. Reteta e inventata de mine, dar e rapida, gustoasa si mai de regim :) O punga de ardei copti(din comert) se taie fasiute, se adauga 2 conserve de ciuperci taiate si doi piepti de pui taiati si ei patratele mai mici. Se tin pe foc 2 minute in putin ulei si se adauga 2 linguri de bulion diluate un pic cu apa. Sare , piper si ce verdeturi prefera fiecare....Se stinge focul cand puiul e fiert(maxim 20 min). Pofta mare!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
Moaaaaaaama...voi bagati uamenii in boala [biz]...creminali in serie ce sunteti [bruta]...hihihi...balosesc in fata monitorului de zici ce-i asta...[bang][bang][bang]...dar nah..daca tot mi-ati facut una ca asta cu retetele voastre...macar stie careva dintre voi cum se face GULASUL DE VITA??? Io[flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

va trimit o reteta de " chiftele vegetale "( numele original e vegetarian pakora si nu stiu ce inseamna e o reteta indiana ) care va ia 10 minute sa o preparati . aveti nevoie de FAINA DE NAUT ( chickpeas , garbanzo , BESAN FLOUR IN MAGAZINELE INDIENE) UN CARTOF RAZUIT UN MORCOV RAZUIT O CEAPA RAZUITA FRUNZE DE CORIANDRU TOCATE ( DACA NU PATRUNJEL) SARE 1/2 LG CURRY 1/4 LG PIPER CAYENNE SE AMESTECA LEGUMELE RAZUITE CA FAINA SI CU APA ( ALUATUL TREBUIE SA FIE MAI GROS CA CEL DE CLATITE) SE INCINGE ULEI INTR-O CRATITA ( 5 CM ULEI) SI SE PUNE CATE O LINGURA DE ALUAT IN ULEI Reteta e foarte gustoasa si va asigura un aport bun de proteine . ( se stie ca proteinele ne ajuta sa ramanem tinere , pentru ca s-a demonstrat ca zilele in care nu consumam suficiente proteine sunt zilele in care imbatranim , iar femeile in general nu consuma suficiente proteine .) michelle7
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Bine v-am gasit!Ma primiti si pe mine la discutiile voastre? Fiind din Arad, zona in care se gatesc multe feluri de mancare unguresti, va trimit o reteta de GULAS DE VITA: 1 kg. carne de vitel se taie bucatele si se lasa in apa 2 ore (din cand in cand se schimba apa sa iasa tot sangele din carne). 2 cepe mari taiate marunt se pun la calit in ulei pana devin aurii. Se pune carnea peste ceapa si se lasa la calit 1/2 ora, amestecand din cand in cand. Se adauga o frunza de dafin, boabe de piper, 2 morcovi taiati rondele, 2-3 catei de usturoi, sare, vegeta sau delikat, 1 lingurita boia dulce si dupa gust boia iute. Se pune apa calda si se lasa la fiert (la foc mic).Se curata 1kg. de cartofi si dupa ce a fiert carnea, se adauga cartofii. Dupa ce gulasul este fiert, se presara patrunjel tocat. In unele restaurante din Ungaria, gulasul se face si cu galuste de ou: 1 ou batut se amesteca cu o priza de sare si faina cata intra ca sa iasa un aluat moale, sa nu se dezlipeasca usor de pe lingura. Se pune la fiert o cratita cu apa si cand apa clocoteste, se rup galuste micute (cat se ia cu varful lingurii) si se fierb. Dupa ce sunt fierte, se clatesc cu apa rece, se scurg si se pun in gulasul de vita. Se lasa mancarea sa dea un clocot impreuna cu galustele si [papica]. Boiaua de ardei iute se pune cate putin si se gusta, pentru ca altfel iese foarte picanta. Kerria
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Azi gatesc chilli con carne. Pentru cei interesati am sa scriu reteta: Se caleste in ulei de masline o ceapa rosie taiata marunt si 2 catei de usturoi zdrobiti pana devin aurii. Se adauga 500g cane de vita tocata si se caleste circa 5 minute. Se adauga o cutie de rosii in conserva taiate marunt, o cutie de fasole mexicane, 2 ardei grasi taiati marunt, 2 ardei iuti tocati, o rosie mare proaspata, tocata, sare, piper. La toate astea se adauga un cub de delicat de vacuta dizolvat in 300ml apa fierbinte si se lasa sa fiarba jumatate de ora. Se serveste cu orez. Pofta mare!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...