Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retete rapide


Marianar

Recommended Posts

Eu sint pofticioasa si gurmanda. Gatesc in disperare si sint pretentioasa la mincare. M-am "procopsit" si cu un sot mofturos din cale afara asa ca va dati seama cum a devenit pentru mine gatitul o lupta, ce mai...un ditamai razboi...unul picant si ademenitor. Ma dau in vint dupa mincare de calitate, bine gatita si sanatoasa. Am gustat bucate alese, am incercat retete supersofisticate si am dus pina la extrem tot ce inseamna gatit. Plus ca sint dintre acei maniaci care maninca ciudatenii ( pentru unii...), melci, broaste, caracatite, serpi.. Dupa toata introducerea asta, vreau sa va spun ca mincarea mea preferata este soia texturata prajita si innabusita, cu salata Cesar's alaturi. Stiu, suna banal, dar va asigur ca eu daca trebuie sa aleg dintre acest fel de soia si un alt fel, oricit de gustos si "frantuzit" sau cea mai delicioasa friptura, eu aleg fara sa ma gindesc prea mult " friptura de soia". Soia texturata, gatita asa cum trebuie este foarte buna si sanatoasa. Am scris aici nu ca sa va bat la cap cu povesti ci ca sa va intreb daca mai exista vreo persoana care sa fie in asentimentul meu si care sa stie sa gateasca soia in vreun fel "genial", pentru ca vreau sa aplic rapid reteta. Intre timp va scriu modul meu de preparare: Daca este post, soia se moaie de cu seara in apa rece. Daca nu e post se moaie in lapte. Dupa citeva ore se scurge, si se pune la fiert cu apa timp de 10-20 de minute, pina se inmoaie bine. Obligatoriu se adauga mai multa sare decit ai pune la o alta "fiertura" si multe condimente, pentru ca soia este in general total fada si fata de alte alimente care contin in mod natural sare, aceasta nu contine deloc. Nu va temeti deci sa puneti mai multa sare. Eu obisnuiesc sa adaug si altele la fiert, de exemplu morcov, telina si ceapa.. Dupa ce am scos-o si am lasat-o la racit suficient cit sa poata fi BINE stoarsa si presata (altfel iese usor amara), imi pregatesc un vas adinc ( un castron) in care fac un sos din verdeturi bine maruntite, putin ulei de masline, coaja de lamiie, condimente : piper, boia, coriandru boabe...busuioc sau maghiran...etc. (de fapt pun ce imi place mie...fiecare pune ce-i trece prin cap. Sosul nu trebuie sa fie foarte "lung", vorbim aici doar de vreo 2 linguri de ulei de masline si cite un praf din ce v-am scris mai sus..) Peste aces sos pun 3-4 catei de usturoi, taiati felii) si acum incep sa prajesc soia intr-o tigaie larga, in care pun tot ulei de masline, in cantitate suficienta ( mai mult decit la cartofi prajiti de exemplu) astfel incit atunci cind se incinge uleiul sa pot praji feliile de soia pe toate partile. Dupa ce se rumeneste fiecare dintre ele, le scot una cite una si le pun imediat in castronul pentru care am pregatit si o farfurie pe care sa o pun deasupra ca un capac, dupa ce am pus soia peste sosul respectiv, ca sa le "aburesc" putin cu toate aromele...Desigur ca amestec putin sosul ca sa intre printre toate feliile si apoi, am rabdare sa treaca vreo 5 minute ca sa le pot servi. Va asigur ca maminc de vreo doua ori pe saptamina cel putin acest fel, nu ma plictisesc de el si fac diverse combinatii, adaug orez basmati sau jasmin, alaturi, sau cartofi sau orice alte legume..si de fiecare data primesc o nota de "21 " de la sotul meu care este un "carnivor feroce". Cit despre salata Cesar's, promit ca o sa mai scriu, desigur daca se arata doritori sa incerce. In pricipiu, felul descris mai sus merge cu salata simpla de rosii si dureaza foarte puin sa-l pregatesti daca ai grija, din timp sa pui feliile de soia la inmuiat. Acum, astept si alte retete cu soia texturata Va salut pe toti, cu drag
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 193
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Reteta rapida: pulpe de pui la cuptor cu legume. Prepararea dureaza 10 minute, coacerea e mai lunga - 50-60 minute. Se spala copanelele sau ciocanelele (de obicei le folosesc pe acestea din urma), se pun in tava, se mai adauga cartofi taiati bucati mari, morcovi taiati transversal, cateva rondele de ceapa, ardei, cativa catei de usturoi taiati felii mici, cateva felii de rosii, dupa care se adauga putina boia dulce, vegeta si cateva linguri de ulei. Se adauga vreo 2 cani de apa, cat sa fie legumele acoperite si se da la cuptor la foc potrivit vreo 50 de minute pana se evapora apa si se rumenesc toate. Iese o minunatie, morocvii ies putin caramelizati, dulci si buni, catofii excelenti, la fel si puiul...[papica] Mie imi place la nebunie acest fel de mancare. Pofta buna! Pupici, Deanny
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am si eu o reteta rapida Orez cu peste Intr-un vas ena (nu stiu cum se scrie) pun ulei de masline, calesc niste orez pana se face mai maroniu la culoare, dupa aceea torn cam 1/2 l supa (delikat amestecat cu apa) si il las pe foc sau la cuptor cam 10 min. Imi place asa ca nu se lipesc boabe de orez ca la pilaf. Cand este gata orezul desfac o cutie de ton si-mi amestec cu orezul cat ton doresc. Imi place mult tonul, vara il amestec intr-o salata de rosii.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Vin si eu cu o reteta care familiei mele place foarte mult....si e si rapida:) O casoleta cu ficatei proaspeti ( uneori adaug si pipotele cu inimioare , dar schimb ordinea, adica fierb pipotelele bine inainte sa adaug ficateii ) cand sunt rumenite frumos pun ciupercute din conserva, adaug bulion,un praf de zahar, delicat, putin cimbru si...gata! Cu mamaliguta fierbinte este un deliciu.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
Sa scriu si eu citeva retete bune: PUI LA TAVA 2 pui mijlocii , 1 lingura de unt , sare.Se curata puii , se spala si se sareaza . Se dau la cuptor si se ung din cand an candcu unt . Cand sant aproape gata , nu se mai ung se lasa sa se rumeneasca frumos pe deasupra . se servesc cu cartofi si salata .Sosul din tava se lasa sa mai fiarba cu o lingura e apa . Se strecoara si se serveste an sosiera . Salata de icre imitate Ingrediente: 1 1/2 ceasca cu apa, 4 linguri de gris, 1 lingura de pasta de peste, 1/2 lingurita de boia, 100 grame de ulei, 1 lingurita de otet sau de lamiie, o ceapa mijlocie. Se pune apa la fiert intr-o cratita mica. Cind apa da in clocot, se toarna grisul in ploaie. Se fierbe amestecind, pina ce pasta devine potrivit de consistenta. Se da la o parte, si dupa ce s-a racorit, se freaca, punind pasta de peste, boia pentru culoare, si ulei ca la orice salata. Se potriveste de acru si de sarat, se adauga ceapa taiata si se aseaza pe o farfurie, punind citeva masline imprejur. Pofta buna! [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaela_sverige/my_photos"]ALBUMUL NOSTRU FOTO[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Papanasi fierti Ingrediente: 250 de grame de brinza de vaci, 1 ou mare sau doua oua mici, 3 linguri de gris, sare, 1 lingura de faina, 2 linguri de unt, 1 lingura de pesmet Se freaca intr-un castron brinza de vaci cu ouale, grisul si sarea. Se amesteca bine, sa fie compozitia potrivit de tare. Se ia cu lingura din ea, se fac cu mina muiata in faina galuste mici rotunde, se turtesc putin intre maini si cu degetul se face la fiecare adincitura la mijloc. Se pune la fiert o cratita cu apa si putina sare. Cind da in clocot, se pun papanasii si se tin pina se ridica toti deasupra. Se trage cratita la o parte si se mai lasa sa fiarba vreo 10 minute la foc foarte mic. (Daca fierb in clocote mari, papanasii se terciuiesc). Se scurg, se oparesc cu unt si se presara deasupra pesmet prajit. Se servesc foarte fierbinti cu smintina si zahar. [yami][cina2] [*]SARBATORI FERICITE[*][*] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihaela_sverige/my_photos"]ALBUMUL NOSTRU FOTO[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
O alta reteta rapida: macrou la cuptor macrou curat spalat si taiat in doua bucati se pune intr-o tava cu putina apa si ulei apoi pestele se sareaza pipereaza,se pune cimbru, putin delikat ,1-2 lg bulion desfacut cu putina apa, citiva catei de usturoi si foi de dafin tava se pune la cuptor si din cind in cind se stropeste pestele cu sosul din tava(la nevioe se mai adauga apa. Se face foarte repede este gustos si sanatos pentru stomac. deasupra se poate pune patrunjel verde se poate servi cu cartofi natur.Pofta buna[alcool]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
buna fetelor [hia][hia][hia] bunicuta si lotus, vreau sa va spun ca am incercat si eu retele voastre si ca mi-au reusit [cool][bis][bis]. a fost pt. prima oara cand eu i-am gatit sotului meu si a iesit totul atat de bine[cina2][cool]. a fost super mancarica si am fost si eu bucatareasa..[papica][cool] va multumesc frumos pt. tot.[flo][flo][flo] va pup[pup][pup][pup]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
Alta reteta cu soia texturata: "friptura de soia" ii spun eu. Pun intr-un vas putin ulei, felii de soia, ceapa taiata in bucati mai mari (in 4-6, depinde de marimea cepei), usturoi, morcovi si telina, taiate tot asa mai grosut, apoi condimente dupa gust (boia, vegeta, piper sau curry, etc.). Acopar cu apa si dau la cuptor. Dupa ce scade din apa si pe o parte sunt rumene feliile le intorc si pe cealalta parte si mai las putin pana se rumenesc si devin usor crocante. Sau alta reteta usoara: legume ce am prin casa (cartofi, morcovi, telina, varza, ciuperci, ceapa, usturoi, dovlecel, vinete, etc), taiate in bucati groase (de ex. morcovul in rondele cam de 1 cm grosime, cartoful si ceapa in 4 parti) si puse intr-un vas in care am pus ulei. Pun condimenta, acopar cu apa si dau la cuptor. Aceasta "friptura de legume" are un gust deosebit fiindca fiecare legume isi pastreaza gustul propiu. Se poate presara cascaval ras dupa ce se scoate de la cuptor. Pofta buna!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...