Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retete rapide


Marianar

Recommended Posts

Vad ca a cam ramas lumea in pana de idei [:)] Sa va mai fac si eu pofta cu ceva [:p] Nu ma puneti sa zic cum se numesc ca nu stiu.. 1. Intr-un vas de Jena puna un strat de cartofi (nu f multi) fierti si taiati cubulete, rad branza, adaug la alegere oua fierte si taiate dupa preferinta sau omleta (pe care o turnati la sfarsit deasupra compozitiei) si un mezel afumat (pastrama, ceafa.. ce aveti prin casa) taiat la fel si in cantitate suficienta k sa aiba gust, iar apoi dc mai este loc o iau de la capat, cate straturi incap. Am mai adaugat unt si rareori lapte ca sa nu fiarba "pe uscat" Peste toata chestia asta rad cascaval si apoi dau la cuptor. Nu se lasa f mult, se serveste cu smantana si e... o minunatie. Eu una o ador!! 2. Intr-un ceaunel cu ulei sau unt calesc piept de pui taiat cubulete, putina ceapa si morcov (de gust), ciuperci si carnaciori, adaug bulion, condimente si mirodenii si cu aceasta compozitie umplu clatite, pe care le pun la fel.., intr-o tava Jena, rad cascaval si dau la cuptor. Le servesc cu smantana [pofta] Succes! [pup] “Nu te teme pentru ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo!”
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 193
  • Creat
  • Ultimul răspuns
PUI LA CUPTOR [rapid] Se ia un pui cat vreti voi de mare ,il ugeti f bine cu cimbru [efectiv sa fie inbracat in cimbru ] se baga in punga magica de la Knorr sau de la Fino .Se umple un castronel cu 300 de ml de apa ,se pun cca 3 lingurite pline de bulion ,o capatana de usturoi pisat si cateva cuisoare .Se amesteca aceasta compozitie si se rastoarna in punga dar nu peste pui sa nu cada cimbru de pe el . Se inchide punga ,se intapa de vreo 10 ori cu o scobitoare si intr-o tava se baga la cupltorul deja incins cam o ora .Focul se da la foc potrivit . Pofta buna ! In fiecare zi trebuie sa ne hidratam cu apa poze cu Zanul meu http://pg.photos.yahoo.com/ph/clau2toma/album?.dir=/4f18re2
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

UNT NOBIL . Se ia un pachet de unt ,se scoate de la frigider sa se inmoaie ,dupa care se freaca cu putina sare grunjoasa ,marar proaspat tocat fin ,si vreo 4 catei de usturoi pisat .Se prajesc cateva felii de paine si POFTA BUNA ! In fiecare zi trebuie sa ne hidratam cu apa poze cu Zanul meu http://pg.photos.yahoo.com/ph/clau2toma/album?.dir=/4f18re2
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ARDEI COPT CU VINETE sE COACE O VANATA MARE SI FRUMOASA SI SE COJESTE SI SE LASA LA SCURS PE UN TOCATOR DE LEMN . sE COACE 1 KG DE ARDEI GRAS SAU CAPIA ROSU SI SE CURATA SI DE cotor si de samburi . Se toaca vanata cu un cutit de lemn si se pune intr-un castron .Se taie ardeii sau capia fasii subtisi si se adaoga peste vanata . Se taie o ceapa potrivita si se toaca marunt ,se adaoga 2 lionguri de bulion amestecat cu putin ulei si sare ,iar pt cine doreste piper si boia iute . Iese extraordinar de gustoasa reteta si este si de sezon Va doresc pofta buna ! In fiecare zi trebuie sa ne hidratam cu apa poze cu Zanul meu http://pg.photos.yahoo.com/ph/clau2toma/album?.dir=/4f18re2
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Mancare de vinete: Speli vinetele, le tai rondele potrivit de groase, le dai cu sare si le pui la scurs pe fundul de lemn. Separat, pui rosiile la calit cu ceapa si putin ulei, apoi adaugi vinetele si verdeata si le lasi putin sa se inmoaie, apoi dai totul la cuptor, nu inainte de a adauga si ceva usturoi taiat feliute, dupa gust, piper, putina Vegeta si inca un pic de varedeata proaspata, tocata. E super, pofta buna! Sau: Cartofi cu branza si smantana la cuptor: Fierbi cartofii in coaja, apoi ii cureti si ii tai rondele. Pe fundul unei cratite (eu folosesc un tuci)asezi un pic de ulei, apoi un rand de rondele de cartofi, pe urma un amestec de branza rasa/cascaval, oua si smantana, condimentat cu Vegeta si verdeata tocata, apoi iar cartofi, iar pasta cu branza, ou si smantana. Peste ultimii cartofi eu presar de obicei cascaval sau branza rasa, eventula cu ou. Se serveste cu smantana. E delicios!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Paté de avocado cu masline Ingrediente: 2 avocado medii, atentie sa fie molcute la pipait, cele tari nu sunt coapte si nu se fac pasta in blender; 500 g masline negre, fara samburi; zeama de la o jumatate de lamaie (previne oxidarea rapida a pulpei de avocado); piper, dupa gust (ca sare au maslinele). Mod de preparare: Se curata avocado, se scot samburii si se taie cubulete, se pun in blender impreuna cu maslinele, zeama de lamaie si piperul, se mixeaza bine si se mananca cu paine prajita si pofta [il] Timp de preparare: 10 minute, cu tot cu curatatul fructelor de avocado. Calorii: Multe, dar merita, pentru ca avocado este foarte hranitor.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
quote:
Originally posted by clau2toma
ARDEI COPT CU VINETE sE COACE O VANATA MARE SI FRUMOASA SI SE COJESTE SI SE LASA LA SCURS PE UN TOCATOR DE LEMN . sE COACE 1 KG DE ARDEI GRAS SAU CAPIA ROSU SI SE CURATA SI DE cotor si de samburi . Se toaca vanata cu un cutit de lemn si se pune intr-un castron .Se taie ardeii sau capia fasii subtisi si se adaoga peste vanata . Se taie o ceapa potrivita si se toaca marunt ,se adaoga 2 lionguri de bulion amestecat cu putin ulei si sare ,iar pt cine doreste piper si boia iute . Iese extraordinar de gustoasa reteta si este si de sezon Va doresc pofta buna ! In fiecare zi trebuie sa ne hidratam cu apa poze cu Zanul meu http://pg.photos.yahoo.com/ph/clau2toma/album?.dir=/4f18re2
cunoastem, cunoastem ... saptamana trecuta am facut si eu mancarea asta (pt. prima data pt. sotul meu caruia i-a placut f. mult). E intr-adevar o mancare gustoasa, usor de preparat. Daca aveti doar ardei copti si nu mai aveti chef sa murdariti aragazul coptzand/cocand (!!! Care e gerunziul de la "a coace" ??[alcool]) vinete, puteti sa caliti o vanata cruda (curatata in prealabil de coaja si data pe razatoare). Pofta buna ![papica] DIANE [foto] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/emmmanuellla/album?.dir=/93c8&.src=ph&.tok=ph7JBsDBow26Fv3a"]cununie[/url] [url="http://community.webshots.com/album/491115658fyEZEi"]nunta (pe curand si altele)[/url] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/emmmanuellla/album?.dir=/2777&.view=t"]diverse chestii pentru nunta & cununie[/url] [url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/emmmanuellla/album?.dir=/aa4f"]Honey-Moon Albena[/url] [url="http://community.webshots.com/album/500803269kbagfF"]Photoshop[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...