Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retete rapide


Marianar

Recommended Posts

  • Răspunsuri 193
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Oua in sos de ceapa (pt. 4 persoane) -6oua, -1ardei gras(mai mare)copt pe plita, -2cepe mari, -2dl de lapte, -1leg. de patrunjel, -3lg.de ulei de masline, sare,piper -3lg. de faina. Se fierb ouale. Se taie ceapa(pestisori),si se pune in tigaie cu 2 lg. de ulei de masline,se prajesc;separat se amesteca faina cu laptele,si se toarna peste ceapa. se adauga sare si piper. Ungeti vasul de Ena cu uleiul ramas, si puneti ouale taiate rondele, ardeiul copt taiat felii, sosul de ceapa. Se ocopera cu patrunjelul taiat fin.Se da la cuptor, pt. 10min. la 200°.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Curcan in salsa:(pt. 4 persoane) - 800gr. de piept de curcan, -2 lamai, -patrunjel, 4 foi de salvie, -150gr. de iaurt, -2 linguri de faina, -1 lingurita de mustar, sare Se taie pieptul de curcan in bucatele si se dau prin faina. Intr-o tigaie se pune sucul de la lamai cu 2 linguri de apa, cu patrunjelul(taiat fin)si salvia, prima de a incepe sa fiarba se adauga bucatile de curcan si un varf de sare. Se amesteca si se lasa pe foc cca. 10min. Se scot bucatelele de curcan, se pun pe farfurie, in sosul ramas in tigaie se toarna iaurtul cu lingurita de mustar, si se amesteca bine pana se formeaza o salsa omogena. Dupa care se varsa peste bucatile de carne.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cand n-am timp sa gatesc si nu mai e nimic de mancare prin frigider, cumpar ficatei de pui (proaspeti, nu congelati), si in jumatate de ora masa este gata: pun ficateii intr-un vas cu capac, in ulei incins, si ii las sa se patrunda in sos propriu (daca scad prea mult, adaug apa), amestecand din cand in cand. Adaug si putina sare, dar nu chiar de la inceput. Separat, pregatesc un sos gros (cam o cana) din bulion dizolvat in apa calda, cu 1-2 linguri de zahar, sare dupa gust si o lingurita rasa de oregano. Le amestec bine, iar cand ficateii sunt gata, torn sosul deasupra si las sa mai fiarba 2-3 minute acoperit, caci sosul de rosii sare peste tot. Separat, pregatesc ori un piure de cartofi, ori cartofi prajiti, ori o mamaliguta, ori fierb paste, si le servesc cu ficatei si cu sos. Uneori, pentru variatie, pun in loc de oregano, usturoi pisat marunt, sau fac ficateii fara bulion, doar cu usturoi pisat.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
Supa Frantuzeasca Ingrediente : o ceapa medie, 100 ml ulei,2l apa,5 cuburi Knorr,o lingurita vegeta,piper,250 gr smantana,o leg patrunjel, cascaval ras,paine toast,4-5 catei de usturoi. Preparare : ceapa se caleste in ulei,se adauga apa si cand aceasta clocoteste se pune vegeta ,cuburile de Knorr,piper. Se aduce din noi la fierbere si se adauga smantana diluata cu putin supa calda. Se lasa pe foc pana incepe din nou sa fiarba, trageti cateva clocote ,stingeti focul si adugati patrunjelul tocat. O linura de cascaval ras se pune in farfuria se toarna supa iar painea toast se freaca bine pe ambele parti cu usturoi,se taie cubulete si se adauga in supa. Pofta buna ! Lela
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Hai sa va dau o reteta de PIZZA RAPIDA pe care am invatat-o in camin in anii studentiei si care era rezultatul colaborarii tuturor colegelor de camera,fiecare cu ce avea.Aveti nevoie de oua,in functie de cat de mare e foamea sau cate persoane flamande sunt in casa,faina,branza,salam,ciuperci din conserva...si orice mai gasiti prin frigider.Se pot face n variatiuni pe aceiasi tema.Se bat ouale bine intr-un castron si se adauga faina,pana compozitia ajunge de consistenta unei smantani iar apoi se adauga si celelalte ingrediente,sare,piper.Se prajeste la foc potrivit,sa se patrunda bine iar cand e rumenita pe o parte,se intoarce si pe partea cealalta,exact ca o placinta.Se serveste cu sos de rosii. Sper sa va placa.Pofta buna. [flo]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
O reteta dulce rapida, afrodisiaca, care te bine-dispune si care merge de minune in serile geroase de iarna. E furata de la Anton Roman, cu o mica inspiratie de la angelina si cu ceva de la mine. Iat-o: Mere bete -2 oua -1/2 pahar vin (de preferinta dulce) -1/2 paharel rachiu bun -1 praf sare -1 lingurita bicarbonat stins in otet -1 lingura de zahar Faceti un aluat moale ca de clatite. Curatati merele (vreo 4-5), scoateti-le cotorul si apoi taiati-le rondele. Dati-le prin aluat si prajiti-le in ulei incins. Scoatei-le pe hartie sa se stoarca de ulei, pudrati-le cu scortisoara din belsug si apoi desenati cu miere peste ele. Sa-mi povestiti rezultatele! scarmanus
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna fetele, Super retele!!! 1.Uite eu fac cartofi taranesti, care imi plac la nebunie. Cantitatile le alegeti voi! Cartofi fierti in coaja si apoi curatati si taiati cubulete. Ceapa se caleste putin impreuna cu cartofii si bucati taiate marunt de kaiser afumat,peste care se pune marar tocat, sare, piper. va pup.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:
Originally posted by Marianar
[hia] La cele mentionate de tine eu mai pun feliute de ciuperci, cabanos-rondele foarte subtiri, un pic de ceapa tocata marunt si marar verde. E suuuuuuuuper! [pofta][pofta][pofta] Mariana & Vladutz
foarte bine,eu mai pun si un pic kyury zebra
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...