Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retete rapide


Marianar

Recommended Posts

  • Răspunsuri 193
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Gris cu lapte initial postat de angi_gemeni 500 ml lapte 30 g. gris fin 2 linguri de zahar jumatate de pachetel de zahar vanilat Se fierbe grisul in 300 ml lapte timp de 15 minute, apoi se adauga restul de lapte(200 ml), zaharul si zaharul vanilat. Se lasa sa se fiarba 10 minute amestecand continuu. Asta e reteta cu cantitati pe care o am eu. Angi si gemenii initial postat de Milia Eu am o cana de 100 ml cu care masor grisul: la 1 l de lapte umplu cana cu gris cam doua treimi sau trei sferturi. Pun 1 litru de lapte la fiert cu un strop de sare si 4 linguri de zahar. Cand clocoteste, adaug grisul in ploaie, amestecand usor. Niciodata nu mi s-au facut cocoloase. Daca are lapte destul si amesteci din cand in cand, nu e nici o problema cu grisul. Nu se fierbe grisul mai mult de 10 minute. Intre timp, el "se umfla" si vei obtine un gris cu lapte exact de consistenta dorita. Il pui in castronele, adaugi dulceata sau un sirop dulce. Succes! initial postat de Marianar Pt. 2 portii: 600ml lapte 4 linguri cu gris (rase) 1 lingura cu zahar 1 plic zahar vanilat Laptele fiert in prealabil, se incalzeste un pic dupa care se adauga zaharul si grisul. Se ameststeca pana se omogenizeaza apoi se lasa sa clocoteasca la foc mic cca.5 min. Se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca. Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa se raceasca. Daca ti se pare prea gros adaugi un pic de lapte cald si mai dai un clocot. Vladut papa in fiecare dimineata gris cu lapte. Reteta asta o fac aproape zilnic. Mariana & Vladutz
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cotlete de porc cu ciuperci (2 portii): 4 cotlete, o cutie ciuperci in conserva feliate, o cutie de rosii conservate, o ceapa taiata solzisori, 150 ml smantana lichida (medie- daca e f subtire se face apa, iar daca e f groasa nu iese sosul bine), sare, piper se pun cotletele spalate si uscate intr-o tava de yena, deasupra ciupercile scurse de zeama din conserva, clatite si uscurse f bine de apa, ceapa, sare, piper, iar peste tot se toarne smantana. se da la cuptor 45-60 min. la 180-200C. ca garnitura puteti face cartofi la microunde..
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

FRIGANELE initial postat de adda Friganelele pe care le stiu eu sunt asa: bati ouale ca pentru omleta (adaugi si putin lapte sau smantana, sare, piper, marar tocat sau ce mai vrei tu), inmoi feliile de paine in oua si le prajesti in ulei incins. Nu stiu daca asta e ceea ce cauti (habar n-am daca se mananca alaturi de mazare...noi le mancam cu cascaval ras deasupra) initial postat de acina bati ouale capt omleta, dai feliile de paine prin lapte apoi prin ou apoi se prajesc in ulei se presara zahar la sfarsit. Anca initial postat de Milia Friganele cu mazare Mazarea se face sote. Din mazare verde (primavara) sau din cea congelata. Intr-un vas se pune o lingura de unt, se adauga boabele de mazare si putina apa fierbinte, sare si o lingurita de zahar. Se lasa vasul acoperit, la foc mic, pana cand mazarea este fiarta (daca mai e nevoie, se mai completeaza cu apa). Cand e gata mazarea, se pune marar tocat marunt. Separat se fac friganelele: se taie painea felii, se da prin lapte si ou si se prajeste in unt sau ulei. Cand e gata, pe fiecare felie se presara putin zahar tos. Se servesc cu mazarea preparata ca mai sus.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
Pentru cine nu are timp sa gateasca si pregateste friptura iata cateva retete de garnituri: GARNITURA DE CIUPERCI Aveti nevoie de:- ciuperci( proaspete sau conservate)4-500g. -bulion sau rosii in bulion 100g -ceapa 2-3 buc -condimente(piper,boia dulce si pt.cei care prefera mancarea condimentata boia iute dupa dorinta) Se caleste ceapa in ulei cu putina apa,se adauga ciupercile cand sunt gata se adauga bulionul si condimentele.Cand caliti puneti si putina sare in cazul in care nu au condimentele(delicat).Mai lasati 5-10 min. si gata. CARTOFI TARANESTI Aveti nevoie de:-cartofi 1,5 Kg. -ceapa 4 buc. -boia dulce 1 lingura -usturoi 4-5 catei -piper -ulei sau margarina sau chiar unt Se curata cartofii si se fierb.In alt vas se caleste ceapa cu (in ulei sau unt)sare si condimente.Dupa ce au fiert ,cartofii se rastoarna peste ceapa,se adauga usturoiul si se prajesc putin cca5 min.Daca doriti puneti in final si verdeata(marar sau patrunjel) Salutare tuturor!Voi reveni!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

gratare cu cartofi prajiti: ceafa de porc se taie felii, se bate putin. se pune sare, boia, vegeta, piper , curry. se prajeste putin in unt la foc mare pe o parte si pe alta si la sfarsit se adauga o lingura de vin.se scoate cu tot cu sosul obtinut pe o farfurie. se mananca cu cartofi prajiti si cu mujdei de usturoi :))) [:D][:D][:D].
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

initial postat de moka Carne cu mazare si porumb Carne de porc 300g, la microunde 15 min. apoi in tigaie cu putin ulei, sos soia, boia dulce, piper pana se rumeneste. Se adauga o cutie de mazare, una de porumb, se leaga (optional) cu o lingura de faina. Moka si Mokutza (11 sapt)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna, O reteta care o am de la sotul meu olandez la inceput am spus ca eu n u mananc asa ceva pana la urma a inceput sa-mi placa iar acum m,or dupa ea. Se prajeste in tigaie sunca presata si apoi se pune coca de clatite cu cascaval in ea .Gata! Rapid nu daca ai pofta mai poti praji la inceput si ciuperci sau ardei. Pofta buna! alina
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cand n-am timp sa gatesc si nu mai e nimic de mancare prin frigider, cumpar ficatei de pui (proaspeti, nu congelati), si in jumatate de ora masa este gata: pun ficateii intr-un vas cu capac, in ulei incins, si ii las sa se patrunda in sos propriu (daca scad prea mult, adaug apa), amestecand din cand in cand. Adaug si putina sare, dar nu chiar de la inceput. Separat, pregatesc un sos gros (cam o cana) din bulion dizolvat in apa calda, cu 1-2 linguri de zahar, sare dupa gust si o lingurita rasa de oregano. Alta varianta la reteta Miliei: Tai o ceapa(sau mai multe,daca va place)solzisori si o pun impreuna cu ficateii in ulei incins, pana ceapa se inmoaie iar ficateii ii tot intorc pe toate partile sa se albeasca si sa se rumeneasca foarte putin.Apoi torn apa(cam o canita de cafea mare)si acopar tigaia pana se fierb bine ficateii.La sfarsit pun o lingura sau doua de mustar pe care le amestec in zeama care s-a lasat.Mai las sa dea doua-trei clocote,eventual mai adaug un pic de apa daca e nevoie ca sosul sa fie mai subtire si gata! mstef
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...