Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×
Membrii înregistrați beneficiază de funcționalități suplimentare. Participând la discuții, acumulezi puncte pentru tombole lunare cu premii atractive. Îți exprimi opinia, ajuți alți părinți și primești ajutor în schimb, totodată având șansa să câștigi. Ce te oprește? Înregistrează-te chiar acum!

Vi se pare corect sa primiti 6 milioane pe luna?


rub

Recommended Posts

Mamici si viitoare mamici, Vi se pare corect sa primiti cca 6 mil lei pe luna in concediul pentru ingrijirea copilului? Mie nu mi se pare corect! Mi se pare benefic pentru cele care aveau sariu mai mic, dar pentru celelalte, mi se pare o hotie. Oare de ce nu se poate da o lege care sa multumeasca pe toata lumea? E chiar atat de greu?!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Nici mie nu mi se pare corect mai ales cand stiu cat cotizez la statul asta nesimtit! Dar cum este an preelectoral, iti dai seama ca tre sa multmueasca masele, asa ca masura de a multumi pe cei cu salarii mici este mai tentanta decat sa multumeasca o mana de oamanei care au salariul mai mare decat media lor nenorocita! Eu oricum nu voi sta 2 ani acasa sa cresc copilul, asa ca pentru cateva luni incerc sa nu ma mai enervez. Asta este, hotie la drumul mare!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fericitelor! Sa va spun eu despre o hotie la drumul mare! Lucram cu sotul meu la o firma ca agenti de vinzari Cind am ramas insarcinata am tacut o perioada apoi s-a aflat si patronul a renuntat la distributie pe motiv ca nu mai e rentabila Cum eram platiti dupa vinzari in dec 2001 am avut de luat salar 11000000(UNSPREZECE MILIOANE)ceea ce dovedeste ca era chiar foarte rentabil. Asa ca ne-am trezit amindoi cu cite un preaviz in mina.Desi facea angajari in continuare(are o retea de magazine in tot judetul sv) nu ni s-a oferit nici o alta alternativa.Eram insarcinata in luna 5-a si mi-a zis ca daca vreau imi da transferul la alta firma ca inca nu se cunoaste burta. Degeaba economista a incercat din rasputeri sa-l convinga ca nu el imi va plati concediul de maternitate ,nu a vrut sa-nteleaga si gata . Problema n-ar fi fost asa tragica daca pe acte ar fi trecut salariul corect. Nu , noi aveam salariul minim pe economie trecut pe acte. Pe oricine am intrebat ni s-a spus ca nu avem cum sa dovedim asta . Am intrat in somaj si apoi din somaj in concediu de maternitate. ideea e ca dupa 11 ani de vechime primesc o indemnizatie de crestere a copilului de 600.000(sase sute mii)lei pe luna. Un proces cu dumnealui nu stiu unde m-ar fi adus asa ca de frica sa nu pierd si mai mult m-am resemnat si scrisnesc din dinti de fiecare data cind il vad. Ei ce spuneti? ASTA , HOTIE LA DRUMUL MARE cici
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Stiti, s-a mai discutat pe forum problema asta, acum vreo 6 luni. A iesit o cearta intre cele cu venituri mari si cele cu venituri mici. Eu am fost cea mai activa in scandal, m-am certat de mama-mama, dar...am si uitat de ce parte am fost. Cred ca de partea celor cu venituri mici... Sau poate nu? Totusi cred ca de partea alora cu venit mic am fost. Parca am zis ca ce va plangeti, in America nu se da nici un ban si cotizeaza si aici lumea la stat, asa ca acum vreti voi 15 milioane si sa nu munciti doi ani pentru banii astia? Si cine plateste? Ati contribuit-ati contribuit, dar cu atatia bani pe stat acasa nu eram de acord. Asa ceva am zis! Mi-am adus aminte! Si asa a inceput scandalul... Sper sa nu inceapa si de data asta! Eu va pup si sa fie bblushii sanatosi! ruxij
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ruxi, sunt convinsa ca daca ai fi fost in cazul nostru (vorbesc in numele celor cu salariu peste media pe tara), nu ti-ar fi convenit dupa ce ai platit o caruta de bani la bugetul statului, pe urma sa-ti plafoneze indemnizatia la media pe tara. Daca este asa, atunci hai sa platim si noimtoate cpontributiile tot la media pe tara si pe urma sunt de acord sa primesc un mizilic. Nu am nimic cu persoanele care au venituri mici, dar nu e vina mea ca astea sunt salariile lor. Sper sa nu fiu prost inteleasa.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

buna, ma numesc marinela si sunt din arad, lucrez la un cotidian local si am nevoie de o informatie, poate ma ajuta cineva. e vorba despre indemnizatia de sase milioane pe care o primesc mamicile. ce ma intereseaza este daca exista deja o lege in acest sens sau e vorba despre un proiect ce urmeaza sa fie materializat barla
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

e cea mai mare barbarie!!!! Probabil ca statu' nostru drag o fi ajuns la concluzia ca nu avem destui copii ai strazii!! Sa scot fisha de salariu? Uite ca o scot! 2 MILIOANE JUMATE ASS SI TREI MILIOANE JUMATE CAS!! Si ma pune pe mine statu' sa stau acasa pe 6 milioane????!!!! HUOOOOOOOOOOOOOOOOO Mai sus a vorbit furia din mine si omul devenit irational când vede ca se ia o astfel de masura. Buun, acum încerc sa fiu impartiala (încerc!!) si ma pun în situatia angajatorului! A lui! Nu a celor cu salarii mici, pentru ca aici discutia este inutila! Oricât de egoista sau mai shtiu eu cum ash parea, nu pot accepta genul acesta de masuri. O sa devenim în curând o tzara de asistatzi! In fine...nu vreau sa continui pe partea asta ca n'am chef de scandal! Deci, revenind, dau dreptate si angajatorului, care saracu' e disperat de fiecare data când o mamica ramâne acasa. Are salariu mare, îi convine, sta doi ani acasa... Si mai vine înca o mamica, si înca una...Si el, angajatoru', saracu', e debusolat total! Organigrama lui se duce dracu', posturile trebuie sa le pastreze, prin urmare nu poate angaja decât pe durata determinata alti oameni..pe durata determinata oamenii cam evita sa se angajeze...so...angajatoru', saracu' se multumeshte cu ce gaseshte...etc, etc. Si uite ashea, activitatea lui se duce de râpa. Si mai mult! (caz concret) Mamica cea cu salariu beton se hotarashte dupa doi ani sa mai faca un copil, ca, deh, venitu' înca îi permite (chit ca n'a fost indexat doi ani, e totushi substantial înca de la pornire)!! Si înca doi ani de debusolare pentru bietu' angajator!! Nu pot sa nu'i dau dreptate! Nu pot sa nu accept ca într'o companie serioasa astfel de situatii chiar reprezinta reale probleme!! Si-atunci vin si spun: ok, 85% din salariul real al mamicii, dar NU pe 2 ani!! Sincer, oricât ash supara unele mamici, având în vedere cele spuse mai sus, chiar cred ca ar trebui sa aiba shi angajatorul dreptul asta. So...io ash vedea cel mai corect o indemnizatie de 85% din salariu' mamicii, pe o perioada de 6 luni, dupa care, evident, mamica va avea în continuare dreptul la cei doi ani dar la un alt nivel de remunerare. Asha mi s'ar parea cel mai cinstit si cel mai corect pentru ambele parti! Referitor la cele cu salarii foarte mici, fara nici o suparare (poate shi cele cu venituri mari vor ajunge în situatia asta, ca doar nu st batute'n cuie!!) mi se pare A B E R A N T ce se vrea sa se faca!! Nu sunt genul "sa moara shi capra vecinului". M'ash multumi sa primeasca ele 6 milioane (deshi gasesc asta realmente INJUST) dar pentru salariile mari sa se pastreze cota de 85% în conditiile pe care le'am spus mai sus!! Na, ca m'am pornit, deshi nu st chiar în nici un fel vizata!! Insa numa' ideea în sine ma scoate din minti!!! Multa bafta tuturor Monica "La sagesse, c'est d'avoir des rêves suffisamment grands pour ne pas les perdre de vue lorsqu'on les poursuit."
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Monica si mie mi s-ar parea corect asa cum ai propus tu, mai ales ca nu cred ca mamicile cu salarii mai mari isi pot permite (dpv al jobului ma refer) sa stea mai mult de 6 luni acasa. Iar daca vor asta, atunci trebuie sa accepte ca sta acasa dar pe bani mai putini.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...