Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

cum rezolva legea aceasta situatie???


goselma

Recommended Posts

Studiu de caz: mama nr.1, salariu lunar mediu brut in ultimul an = 4 milioane, data nasterii copilului: 1 septembrie 2003 indemnizatie = aproximativ 3 milioane, cuantum valabil in primii 2 ani de viata ai copilului nr.1(!!!!) mama nr.2, salariu lunar mediu brut in ultimul an = 2,5 milioane, data nasterii copilului: 1 ianuarie 2004 indemnizatie = 6,5 milioane, cuantum valabil in primii 2 ani de viata, dar ai copilului nr.2 (!!!!) Am citit invitatia de a 'discuta idei' la alta sectiune, am postat totusi aici pentru a intelege, cu ajutorul vostru, ce poate intreprinde mama nr.1, al carei copil nu numai ca nu este egal cu copilul nr.2, dar care va primi mai putini bani decit mama nr.2 in conditiile in care ea a contribuit cu mult mai mult la CAS. Ceva idei?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Poate ca ar trebui sa-i intrebam pe desteptii care au elaborat minunata lege/ordonanta sau ce o fi! Poate reusesc sa vorbeasca 20 minute fara ca sa dea un raspuns, cum ne asteptam cu totii de altfel. Sau poate domnul prim-ministru ne mai abureste un pic cu protectia sociala, ca doar intram in campanie, nu?! Eu, din pacate, n-am un raspuns sa-ti dau, decat ca legea se va aplica corespunzator in ambele cazuri. Si pentru ca tot vine referendumul pentru modificarea constitutiei, poate se intreaba cineva cum se acorda aceleasi drepturi cetatenilor Romaniei in cazul de fata!!??
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ma gandeam sa zic ca la Strasbourg, sau la vreo organizatie de aparare a drepturilor omului, dar mai realist vorbind, stiu ca PNL-PD (nu sunt membra a partidului respectiv si nici nu incerc sa-i fac reclama) s-a opus acestei prevederi legale. Poate daca ii scriem Monei Musca sa speram ca poate ar avea mijloacele necesare de a intreprinde ceva (cu toate ca ei fiind in opozitie sansele de modificare a legii sunt minime, ideal ar fi sa gasim vreo femeie din partidul de guvernamant care sa sprijine ideea asta).
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Anul viitor e electoral,m-am gandit daca se vor indupleca sa schimbe ordonanta asta nedreapta pt. o mare parte din mamici.Ar trebui sa ne gandim cum, si in ce mod sa demaram un protest,chiar si la cele mai inalte foruri? Mamicile de anul asta au avut noroc cu Mona Musca,dar cele de anul viitor ? Ce inger bun isi vor gasi?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da ai dreptate azi. Mai trebuie insa precizat faptul ca se poate privi si din alt punct de vedere. Cazul 1. Mama castiga vai de capul ei 2.5 milioane lei / luna. Azi are un copil si ia ...vai de capul ei 2.2 milioane de lei pe luna... in 2004 mama castiga 2.5 milioane de lei /luna, are un copil si...ghici ghicitoarea mea....cat va castiga. Hai sa vedem ca majoritatea mamicilor sunt in cazul....vai de capul lor.... Rog sa nu interpretati "sine qua" ideaa "vai de capul lor" dar am vrut sa spun ca exista mult mai multe persoane care realmente castiga groaznic de putin. Eu consider ca totusi la nivel macrosocial este un gest pozitiv ridicare stachetei veniturilor asigurate. In loc sa mergi la serviciu timp de 2 ani si sa castigi 2.5 - 3 milioane sa iti vezi de copil si sa incasezi 4.5-4.8 milioane si asta pt un procent destul de ridicat de persoane (eu zic peste 55% - statistic discutand) nu e un gest tocmai usor la nivel de tara. Ca este loc de mai bine nu e mai putin adevarat. Mai trebuie de asemenea precizat ca in perioada ante 1989 mamicile se reintorceau in "campul muncii" in mod obligatoriu dupa 3!!! luni. Este totusi un progres dupa mine. Marius (www.desprecopii.com)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pana la urma problema echitatii in drept este tare relativa. Romanii spuneau ca "jus est ars boni et aequi" (dreptul este arta binelui si a echitatii). La noi nu prea se aplica. La intrebarea referitoare la faptul daca este echitabil ca doua mame cu venituri similare anterioare nasterii sa ia indemnizatii total disproportionate ca valoare, vin si eu cu o alta intrebare: este echitabil ca doi pensionari sa aiba pensii total disproportionate, desi au avut venituri salariale similare, insa unul a fost politist, militar sau diplomat iar celalalt cetatean obisnuit? Pana la urma, totul tine de modul in care guvernantii percep politica de protectie sociala.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...