Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Concedierea gravidelor


Candy

Recommended Posts

  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns
ART. 60 (1) Concedierea salariaþilor nu poate fi dispusã: a) pe durata incapacitãþii temporare de muncã, stabilitã prin certificat medical conform legii; b) pe durata concediului pentru carantinã; c) pe durata în care femeia salariatã este gravidã, în mãsura în care angajatorul a luat cunoºtinþã de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere; d) pe durata concediului de maternitate; e) pe durata concediului pentru creºterea copilului în vârstã de pânã la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, pânã la împlinirea vârstei de 3 ani; f) pe durata concediului pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstã de pânã la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, pentru afecþiuni intercurente, pânã la împlinirea vârstei de 18 ani; g) pe durata îndeplinirii serviciului militar; h) pe durata exercitãrii unei funcþii eligibile într-un organism sindical, cu excepþia situaþiei în care concedierea este dispusã pentru o abatere disciplinarã gravã sau pentru abateri disciplinare repetate, sãvârºite de cãtre acel salariat; i) pe durata efectuãrii concediului de odihnã. (2) Prevederile alin. (1) nu se aplicã în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizãrii judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiþiile legii.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si cum poti demonstra ca angajatorul a aflat ca esti insarcinata inainte de a lua aceasta decizie, mai ales daca esti in primele luni de sarcina, iar aceasta nu este vizibila? Ma refeream la o restructurare de posturi, si nu de reorganizare judiciara/faliment. Postul cu pricina poate fi desfiintat, facandu-se insa angajari in continuare in firma? (cu alte cuvinte, restructurarea este doar pe hartie)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

In momentul in care ai aflat ca esti insarcinata, te duci la un medic care iti urmareste sarcina. Iei de la acesta o adeverinta prin care atesta acest lucru, apoi depui o notificare (instiintare) in scris la secetariatul institutiei unde lucrezi, avand grija sa obtii numar si data pt acea notificare. Suna foarte formal, dar o procedura specifica nu exista, iar in caz de litigiu singurele probe care pot fi luate in calcul sunt inscrisurile.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...