Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Leoaicele DC (7)


Recommended Posts

La multi ani Karmyna Carrie Apanda Maria Gastaldo Cherry22 Karmyna Nikolle_t Aysha sa fiti iubite si fericite! Astazi e ultima zi in care avem sarbatorite!Petrecere maxima! DAria,cat am apucat sa vad,e fain mobilierul si avem magazin in Iasi,urmeaza sa-l vizitam,poate la anul reusim sa ne mutam in casa noua si avem nevoie de multe,ca nu luam nimic cu noi din apartament . sambata facem de 40 de zile tatalui meu,prin urmare voi bucatari la greu zilele astea.Va trebui sa fac bors si sarmale ptr aprox 25/30 de persoane,si binenteles cateva prajituri.Astazi facem consiliu de familie,punem pe listuta si mergem la cumparaturi,insa de maine cred ca voi fi "sechestrata " in bucatarie. Aveti idee,cam cat bors trebuie sa fac ptr 25 de persoane?Cea mai mare oala a mea are 10 kg,imi va ajunge sau trebuie sa fac in doua oale?va fi bors de gaina cu taitei de casa,sa fac separat taiteii si sa-i pun in farfurie la servit sau nu trebuie? Ma ajutati? A facut cineva mancare ptr praznic? Adriana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 198
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Adriana - [bis] sa ti se implineasca planurile cu casa noua [bis] Ref. la supa ... ochiometric nu as sti, insa as turna cca 30 de farfurii de apa in oala sa vad cam cum sta treaba. Eu asa fac cu pastele, pun nefierte in farfurii / cap de oaspeti [:D] Io taiteii ii fierb separat, dar apoi ii adaug in supa si mai dau o data in fiert. Daca ai timp, cand vei avea de fapt, sa pui reteta la supica, niciodata nu am facut supa cu bors [:I] Iti doresc mult spor la treburi, sa ne tii la curent, intri si bem o cafea virtuala diminetile [pup][pup] ________________________________________ Daria & [zana] [url="http://www.webshots.com/user/giulia16"]GIULIA_(2004_08_16)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Salut La multi ani si de la mine la ultimele leoaice sarbatorite. Daria, merci de poze. Cred ca o sa ma inspir si eu de la meniul tau. Sa vedem ce iese pana la urma. Adriana, fiind din zona Moldovei, banuiesc ca acel bors cu carne si taitei, e acea" zeama de gaina" din Moldova mea. Taiteii de casa nu ii pun separat, ii pun la sfarsit in zeama si ii las sa dea de doua ori in fiert. Pe urma pun capacul si gata. Daca ii tin mai mult, ies rasfierti si mie nu imi plac. Si eu as calcula, cam cate bucati de carne iti trebuie, cam cata apa va iesi la fiecare farfurie si atat as pune. Ca e destul de greu sa te gandesti altfel. Am dat edit ca ma gandeam: din 3 oua noi faceam taitei si ne ajungea zeama la vreo 10 persoane cred. Faceam o oala de 4-5 l daca imi amintesc bine. Daria, in zona Moldovei( cel putin in cea de peste Prut) toate ciorbele se fac cu bors acru. Nu exista ciorba in vocabularul de acolo si pana sa ajung aici mi se parea tare ciudat" cum sa faci bors fara bors" Lilia si [url="http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbuntrd20040926_1_Amelia+are.png"]Amelia[/url](26.09.2004)
[url="http://liliatoma.blogspot.com/2007/03/povestea-nasterii-unei-luptatoare.html"]Povestea unei luptatoare[/url]
[url="http://community.webshots.com/user/liliatoma80"]poze[/url]
[url="http://community.webshots.com/user/liliatoma"]Incercarile din bucatarie[/url]
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

E vorba de supa pe pui si zarzavat ??? Din care scoti zarzavatul si carnea, daca vrei sa faci salata de beuf, iar in zeama ramasa faci galuste de gris sau pui taietei (sub diferite forma) ??? La noi e "levesh" [:D] ________________________________________ Daria & [zana] [url="http://www.webshots.com/user/giulia16"]GIULIA_(2004_08_16)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc Daria si ptr urari si ptr idee,am sa ma duc sa masor,sa vad cate farfurii cu apa incap in oala,dar cred ca mai pe seara,ca trebuie s-o golesc ca acum e plina cu bors de peste,abia am facut aseara. Borsul meu de gaina(sau pui) e renumit in familia noastra,hihi,e cel mai bun!!(nu-i asa ca sant modesta?) daca vrei reteta,am pus pe culi la retete in imagini si-l gasesti [url="http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=15017"]aici[/url] Iese mai bun cu bors umplut in casa,insa eu nu m-am "obosit"pana acum sa fac,il cumpar de la alimentara. Verdeturile le pun dupa anotimp,adica dupa ce si cum gasesc in piata,insa nelipsit e leusteanul(adica daca nu gasesc proaspat pun uscat si tot pun). Sigur ca voi mai intra pe aici,macar cinci minute dimineata,daca dai o cafea...[:D] Adriana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Asa este Lilia,bors se cheama fiertura inacrita cu bors de tarate,ciorba e inacrita cu diverse-zeama de varza acra,lapte acru,otet,zeama de struguri verzi zdrobiti etc. Eu mai fac si ciorbe,de salata,de legume,de pui cu telina,de burta sau radauteana,pe care le inacresc cu lapte acru,sau otet si neaparat smantana,dar sant retete"importate" nu-s moldovenesti,moldovenii fac borsuri. Adriana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Deci n-am mancat in viata mea BORS. hahaha, io lucrez in localitatea de frontiera Bors(cu sh la capat). Asa ca il fac in we !!! Pot pune bors magic, ca altfel nu gasesc pe aici ????????? Pot pune taitei cumparati ??? Abia astept sa fac !!! Sar`na de reteta ! Asta e felul 1, felul 2 trantesc la cucta carnita de vitzica felii, cu ceapa si condimente. [:D] ________________________________________ Daria & [zana] [url="http://www.webshots.com/user/giulia16"]GIULIA_(2004_08_16)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Hihi,pe bunicul meu dinspre mama il chema Bors,se tragea din Moldova de dincolo de Prut,prin urmare pe mama,de domnisoara a chemat-o Bors si prenumele Aspazia ,daca nu ma insel,tot de pe acolo..Lilia trebuie sa stie.. Poti face cu bors magic,eu nu-l folosesc caci contine sare de lamaie si E-uri si noi ne cam ferim de asta,insa ,o data ,de pofta cred ca merge. E mai bun cu taitei de casa insa merg si cei cumparati. Astept impresii..dupa degustare..Poate ne dai si tu o reteta de pe la voi.. Am fugit c-am intarziat.... Adriana
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Astept si eu sa papam ciorba asta cu bors [cool] Sunt curioasa ce va zice fi`mea, ea este mare mancatoare de ciorbe si supe cat mai pline de ingrediente ! Nici nu stiu ce se face doar pe la noi prin zona, nu cred ca avem ceva specific. Noi nu acrim ciorbele, cateodata se adauga smantana frecata cu galbenus sa dai "culoare" si gust, ar nu e lege. Se face supa de pui de care va pomeneam, supe de fructe, supele pe orice zarzavat (conopida, gulie, varza dulce sau acra, fasole, mazare, cartofi, etc). Ce mi s-a parut altfel preparati sunt ficateii: io ii fac cu mult usturoi [:D] Ma puca fomileee de la atata vorbit despre mancare [:D] ________________________________________ Daria & [zana] [url="http://www.webshots.com/user/giulia16"]GIULIA_(2004_08_16)[/url]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Phew. gata... s`a dus perioasa alocata zodiei noastre...[alcool] Ati avut vreo realizare deosebita in acest interval sau.... same old, same old?? [url="http://rainbowpics.blogspot.com/"]Pozici superbe![/url] [:D] [url="http://the-cutest-babies.blogspot.com/"]The Cutest Babies![/url] [:D] [url="http://laughter-academy.blogspot.com/"]Zambiti, va rog![/url] [:D] [url="http://angellus88.un-clic-pour-la-foret.com/"]Un clic pour la forêt[/url] I could give up chocolate but I'm not a quitter... Click [url="http://groups.yahoo.com/group/friendsofmissi"]aici[/url] pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...